JOGURTOVA HRNCEKOVA BABOVKA
2 vajcia/ak su male,treba dat 3/
1 hrncek cukru
2 hrnceky polohrubej muky
1/2 hrnceka oleja
1 velky jogurt/350-400 gramov;babovka bude chutit tak,aku prichut ma jogurt,mozeme pouzit i biely/
0,5 - 1 dcl bublinkovej mineralky
1 prasok do peciva
podla chuti mozeme dochutit trochou orechov,kokosu,rumu,cokolady,kakaa,hrozienok...... ale potom to bude asi hustejsie a treba to zriedit
opatrne na povodnu hustotu pomocou mlieka
-ruru predhrejeme na 150 stupnov
-formu vymastime a vysypeme po celom obvode,v strede i na dne mukou,prebytocnu muku z formy vysypeme
-vajicka vymixujeme s cukrom do peny
-potom pridame vsetky ostatne ingrediencie-najprv tuhe,potom tekute-vsetko premiesame rucne-vareskou a potom vymixujeme na hladke cesto.
-nalejeme do formy
-vlozime do predhriatej rury a pecieme na spodnej mriezke,cca 1,5 hodiny
/po uplynuti hodiny to potom musime uz kontrolovat,zalezi to od toho aku mate ruru,mozno to bude aj skor..../
-na teplote nepridavame,lebo babovka by sa zvnutra dobre neprepiekla
-hotova je,ked ma tmavo-zlatu farbu a da sa od okraja formy lahko oddelit rukou-ruka ostane cista,nie lepava alebo spinava od cesta
-po vybrati z rury nechame vyjst trochu paru z babovky,potom okraje obrezeme od formy tupou hranou noza ,
polozime na vrch tanier a preklopime formu hore dnom
-utierku namocime do studenej vody,vyzmykame a prikladame po obvode na horucu babovkovu formu-ked sa utierka zohreje,postup opakujeme
-formu chladime dovtedy,kym sa babovka neodpari a sama nevypadne z formy
-neklopeme po forme ani s nou netrasieme,lebo babovka by sa potrhala!!!ak sa dlho nechce vyklopit,treba ju este raz obrezat od okrajov-mozno ostala na dakom kusocku prilepena,a postup s chladenim opakovat-stopercentne sa odpari