Dobrý večer,
rada by som Vás požiadala o radu, ako ďalej postupovať.
Po 8 rokoch vo firme sa moja nadriadená rozhodla, že mám ukončiť PP dohodou. Že vraj nie je spokojná s mojou prácou.Rovno mi povedala, že si na moje miesto dosadí niekoho inéh.Do určitého obdobia nebolo o nespokojnosti ani reči. Práve naopak, od kolegov som mala informácie, že ma dáva druhým za vzor. V novembri sa jej prístup ku mne zmenil. Začala mi dávať prácu, ktorú dovtedy robil niekto iný, prípadne mi ani neoznámila, že mám novú prácu a len ma zvozila, že to nie je urobené. V našej firme boli pracovné zmluvy vždy veľmi všeobecné: pracovná pozícia -vedúca oddelenia. Náplň práce nebola písomne určená. Bola len klauzula, že zamestnanec vykonáva prácu na základe pokynov nadriadeného.Fungovali nejaké zaužívané štandarty, čo ktoré oddelenie robilo.
V piatok si ma teda zavolala, že ukončíme PP dohodou. S tým so nesúhlasila. Povedala, že ona sa aj tak rozhodla, že vo firme nebudem. Dodatočne mi vypracuje pracovnú náplň. Predpokladám, že bude taká, že s ňou nebudem súhlasiť. Je nepodpísanie náplne dôvod na rozviazanie PP? Prípadne, ak by ma chcela preložiť na inú prácu, musí mi dať písomne dôvod presunu? A ja jej musím písomne zdôvodniť, prečo to neprijímam?
Celý problém je v tom, že som samoživitelka, na krku mám hypotéku, tak si nemožem dovoliť zostať z jedného dňa na druhý bez zamestnania. To si zamestnávateľ môže s nami naozaj robiť čo chce?
Ďakujem za rady.