cusmic
Presne o toto mi islo. no teraz som volal nejakej milej tete na urad prace a ona mi tvrdila ze to nejde. tak teraz neviem. este skusim zavolat na iny urad prace... ak to mozete este niekto overit, budem Vam vdacny.
Prerušiť evidenciu naozaj neide. Musíš požiadať úrad práce o vyradenie uchádzača o zamestnanie v zmysle § 36 odst. 1 písm. m), príp. písm. j) Zákona o službách zamestnanosti
36
Vyradenie z evidencie uchádzačov o zamestnanie
(1) Úrad vyradí uchádzača o zamestnanie z evidencie uchádzačov o zamestnanie dňom
a) nástupu do zamestnania,
b) začatia prevádzkovania alebo vykonávania samostatnej zárobkovej činnosti,
c) nástupu na sústavnú prípravu na povolanie,
d) nástupu na výkon trestu odňatia slobody,
e) vzatia do výkonu väzby,
f) priznania starobného dôchodku alebo dňom dovŕšenia veku potrebného na nárok na starobný dôchodok u poberateľa invalidného dôchodku podľa osobitného predpisu, 15)
g) narodenia dieťaťa, ak dieťa žije,
h) úmrtia,
i) odchodu do členského štátu Európskej únie na obdobie dlhšie ako 15 kalendárnych dní s výnimkou odchodu do členského štátu Európskej únie podľa § 34 ods. 14 až 17 alebo liečenia v členskom štáte Európskej únie,
j) odchodu do cudziny na obdobie dlhšie ako 15 kalendárnych dní s výnimkou liečenia v cudzine, k) začatia vykonávania zárobkovej činnosti
1. v členskom štáte Európskej únie alebo
2. v cudzine,
l) požiadania o vyradenie z evidencie uchádzačov o zamestnanie z dôvodu
1. starostlivosti o dieťa do desiatich rokov veku,
2. preukázanej osobnej starostlivosti o blízku osobu, 42) ktorá je odkázaná na osobnú celodennú opateru,
m) požiadania o vyradenie z evidencie uchádzačov o zamestnanie,