Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Chcel by som vediet, ci je mozne v dohodach mimo pracovneho pomeru dohodnut aj nejaku zodpovednost za nesplnenie dohodnutych podmienok a nahradu usleho zisku? Ide o to, ked mame urobit urcity projekt, prijmeme na to dohodara a ten si to po dvoch-troch dnoch rozmysli a uz neprijde (nedokonceny a rozpracovany projekt zostal a uz nestihame dokoncenie v stanovenom case). Tymto stracame dohodnuty zisk z projektu a ublizi nam to aj na dobrom mene...
Pravidlá a tipy
Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte. Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
❤ Buďte priateľskí ❤
Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
mladá začínajúca podnikateľka - účtovníčka, mzdárka, ktorá potrebuje poradiť a ak to bude možné, rada poradím aj ja ...viacJanka6685
Podľa mňa to nie je problém. Nikto si predsa nezoberie na triko prípadné ťažkosti. Už som sa na porade pýtala, či môžem dohodárom dať podpísať hmotnú zodpovednosť a bolo mi povedané, že môžem. Aj dohodár je pracovník, ktorý by mal mať určitú zodpovednosť za vzniktnutú škodu svojou vinou.
Chcel by som vediet, ci je mozne v dohodach mimo pracovneho pomeru dohodnut aj nejaku zodpovednost za nesplnenie dohodnutych podmienok a nahradu usleho zisku? Ide o to, ked mame urobit urcity projekt, prijmeme na to dohodara a ten si to po dvoch-troch dnoch rozmysli a uz neprijde (nedokonceny a rozpracovany projekt zostal a uz nestihame dokoncenie v stanovenom case). Tymto stracame dohodnuty zisk z projektu a ublizi nam to aj na dobrom mene...
Cez zmluvu o dielo to neriesime, pretoze nezamestnavame dohodarov iba na urcite projekty. Ale nam ide iba o to, aby sme boli chraneny hlavne na zaciatku, ked sa nejaky dohodar zlakne a zdrhne. Ked sa spociatku otuka, potom uz byva malokedy problem... Alebo sa to da vyriesit aj inak. Len zaciatky su problematicke... Najst spolahliveho cloveka je problem...
No ak si pozriete §226 je tam riešené len nedodržanie zo strany zamestnávateľa.. zamestnávateľ môže od dohody odstúpiť to je jeho možnosť . Dohody sú postavené na tom, že ak spravíš úlohu- dostaneš odmenu.... takže podľa mňa také dôležité veci ako si spomínala, by som v žiadnom prípade neriešila dohodou , ale nejakým záväznejším spôsobom - zmluvou, kde bude jasne špecifikované aj postihnutie v prípade nedodržania niektorého z bodov zmluvy.