Cca 1/4 - 1/3 litra mlieka prevariť a nechať vychladnúť tak, aby bolo ešte teplé, ale nepálilo.
Do MIXÉRA - pozor, NIE DO ŠĽAHAČA!! dať jednu kocku = 250 g hrudkovitého tvarohu, 10 kvapiek vanilkovej esencie, 1/2 téglika kyslej pochúťkovej smotany, 3-6 lyžíc kryštálového cukru (podľa chuti) a teplé prevarené mlieko, všetko zmixovať dohladka na najvyššom stupni. Vyliať do misky alebo do menších téglikov a nechať "odstáť" pri izbovej teplote asi 1/2 hodiny - hodinu, potom skladovať v chladničke.
--------------------------------------------------------------------------
Množstvo mlieka závisí od toho, aký druh tvarohu a koľko cukru použijete, preto to množstvo "od oka". Ja dávkujem podľa toho, aby to ešte mixér "utiahol", teda aby sa v strede navrchu urobil ten "lievik" . Inak to vysvetlit neviem, sorry.
Nemajte problem z toho, keď sa vam krem bude zdať riedky, kvasinky zo smotany urobia za tu polhodinu - hodinu svoje a pekne to zhustne.