Zavrieť

Porady

Zdravé zaváranie - Kompóty so soľou - bez cukru !!!

Aj ja som takto pozerala, keď som to čítala :p pred pár rokmi v časopise Receptár.Tá pani tam tvrdila, že takto zavára roky k úplnej spokojnosti a ja to môžem potvrdiť, mám to vyskúšané. Najprv zo zvedavosti, potom z lenivosti

Upozornenie: Tá soľ "vytiahne" cukor z ovocia - trvá to asi mesiac. To aby ste neboli sklamané, ak Vám nechytí viečko a budete ochutnávať. Je to zdravé a najlacnejšie zaváranie aké poznám. / Bez mučenia sa priznám, že robím aj klasicky s cukrom /

Takže tu je recept: Ovocie naložíme do fliaš, pridáme troška soli - len tak do prstov, zalejeme vodou priamo z vodovodu, uzavrieme a sterilizujeme úplne klasicky - podľa druhu ovocia.
Naposledy upravil kukučka : 08.07.05 at 17:31 Dôvod: pravopis
Usporiadat
durisovad durisovad

durisovad je offline (nepripojený) durisovad

uctovnicka na dochodku
Zaujimave! Par poharov skusim. A nejaky iny konzervacny prostriedok (okrem tej soli) nie je treba pridat?
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
ondrejvla ondrejvla

ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

Podstatné, že zatiaľ to viem... Ale zajtra už možno bude inak. ...viac
kukučka
Aj ja som takto pozerala, keď som to čítala :p pred pár rokmi v časopise Receptár.Tá pani tam tvrdila, že takto zavára roky k úplnej spokojknosti a ja to môžem potvrdiť, mám to vyskúšané. Najprv zo zvedavosti, potom z lenivosti

Upozornenie: Tá soľ "vytiahne" cukor z ovocia - trvá to asi mesiac. To aby ste neboli sklamané, ak Vám nechytí viečko a budete ochutnávať. Je to zdravé a najlacnejšie zaváranie aké poznám. / Bez mučenia sa priznám, že robím aj klasicky z cukrom /

Takže tu je recept: Ovocie naložíme do fliaš, pridáme troška soli - len tak do prstov, zalejeme vodou priamo z vodovodu, uzavrieme a sterilizujeme úplne klasicky - podľa druhu ovocia.
????????????????????? To si robíš žarty?
0 0
durisovad durisovad

durisovad je offline (nepripojený) durisovad

uctovnicka na dochodku
Ja som o tom kedysi uz pocula, ale namala som odvahu to vyskusat.
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

ondrejvla
????????????????????? To si robíš žarty?
Ak by som žartovala, asi by ten príspevok bol v inej rubrike a nezakladala by som novú tému....
V poslednej dobe si myslím, že náhody neexistujú, ale to je o inom, píšem to len preto, že aj informácia o zaváraní so soľou "prišla" ku mne pár dní pred telefonátom od brata - citujem:"posielam Ti čerešne, ale neviem či niečo z nich urobíš, lebo je zlý rok sú veľmi červivé a hnijú pred očami." A tak som si povedala, skúsim to . . .Z celého koša som vytriedila trochu čerešní a urobila som pár fliaš, ktoré som otvárala návštevám ....
a tak to robím už pár rokov, ale to sa už opakujem
0 0
Bubika Bubika

Bubika je offline (nepripojený) Bubika

kukučka
Takže tu je recept: Ovocie naložíme do fliaš, pridáme troška soli - len tak do prstov, zalejeme vodou priamo z vodovodu, uzavrieme a sterilizujeme úplne klasicky - podľa druhu ovocia.
to teda pozeram priam okale vygulujem....ale isto vyskusam, mame doma zopar diabetikov (dufam, ze je to ozaj jeditelne)
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

durisovad
Zaujimave! Par poharov skusim. A nejaky iny konzervacny prostriedok (okrem tej soli) nie je treba pridat?
Neznášam konzervačné prostriedky a umelé sladidlá, používam ich výnimočne, tak akurát kyselinu citrónovú. Dodnes mám v pamäti pachuť Spolarinu, keď som s ním zavárala mame. Ja viem, že už sú kvalitnejšie, zaváram, lebo ma to baví, ale aj preto, že sa snažím vyhnúť chémii.
Uhorky bez Deka / medzi nami dievčatami, koľko stojí 10 dg soli a 1 peper?/
Džemy bez Petosy - používam citrónovú šťavu.
0 0
ondrejvla ondrejvla

ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

Podstatné, že zatiaľ to viem... Ale zajtra už možno bude inak. ...viac
kukučka
Neznášam konzervačné prostriedky a umelé sladidlá, používam ich výnimočne, tak akurát kyselinu citrónovú. Dodnes mám v pamäti pachuť Spolarinu, keď som s ním zavárala mame. Ja viem, že už sú kvalitnejšie, zaváram, lebo ma to baví, ale aj preto, že sa snažím vyhnúť chémii.
Uhorky bez Deka / medzi nami dievčatami, koľko stojí 10 dg soli a 1 peper?/
Džemy bez Petosy - používam citrónovú šťavu.
Kukučka, nie všetky umelé sladidlá majú pachuť! Keď si prinútená s nimi zavárať, tak si zvykneš. Na stránke www.imber.sk máš rôzne druhy sladidiel, netreba vyberať len tie, čo majú pachuť. Želám ti, aby si nikdy nemusela sladiť týmto spôsobom. Aj mne cuktor chutil, i môjmu malému vnúčikovi, ale naučili sme sa žiť i bez neho, a "pachuť" necítime. Máš proste šťastie, že si zdravá a to cítiš!
0 0
Tana74 Tana74

Tana74 je offline (nepripojený) Tana74

Ja som skúšala zavárať len so soľou a mala som smolu, že sa mi kompóty pokazili.
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

až teraz som si všimla tvoj príspevok.

zrejme si krátko sterilizovala? Iné ma nenapadá.
0 0
amelia amelia

amelia je offline (nepripojený) amelia

S kamarátkou sme zavárali spolu slivky, trošku neskoro som si spomenula na zavaranie so soľou,do trojdecky sme vhodili zo 5 poslednych sliviek, štipku soli, sterilizovali asi 5 min a zabudli.Včera mi kamoška hovorila, že jej dcery ho otvorili a slivky popapali.Vraj boli super-ani netušili že boli zavárané len so soľou.Takže zrejme OK!
0 0
ajacik ajacik

ajacik je offline (nepripojený) ajacik

robím to, čo ma baví a zarábam pri tom ťažké prachy :) ...viac
aj ja som tak urobila zopár flašiek. ale ešte som ich neskúšala.
0 0
AGRO AGRO

AGRO je offline (nepripojený) AGRO

Dnes som robila čierne ríbezle - vraj vo vlastnej šťave. Ríbezle, trochu cukru a tak až sa pohár napĺni. Potom ešte dve lyžice studenej vody. Sterilizuje sa to 20. min.
Robila som to prvý krát a teraz keď som na to pozrela - pohár je naplnení len do polovice. Neviete je to dobré ? Má to byť tak ?

Prosím vás a čo robíte z červených ríbezli ? Alebo nájdem niekde dajaký recept ?
0 0
janasv janasv

janasv je offline (nepripojený) janasv

Ja cervene ribezle: mrazim na kolac, robim z nich dren, odstavim a z toho sirup alebo dzem a este kompot.
0 0
katarina53 katarina53

katarina53 je offline (nepripojený) katarina53

Džem z čiernych ríbezlí
1 kg čiernych ríbezlí, 1 kg jemného kryštálového cukru spolu rozmixujeme, až sa hmota zahreje a zhustne, plníme do fliaš, nesterilizujeme.
Ešte kuk na www.labuznik.cz tam je ako zavárať ríbezle, aby mali chuť čučoriedok, ale to som si neopísala, lebo ríbezle doma nemáme, ale vyzeralo to dobre, ale je to uvedené pod iným názvom, neviem si spomenúť pod akým.
0 0
maja maja

maja je offline (nepripojený) maja

Ja zaváram čierne ríbezle takto:
1 kg čiernych ríbezlí
1 kg kr.cukru
2 dcl vody
Ríbezle celé spolu s cukrom a vodou varím 10 minút. Ešte horúce dávam do pohárov nesterilizujem. Je to výborné na koláče, zmrzlinu...Je to niečo medzi džemom a kompótom, lebo ríbezle ostávajú väčšinou celé.
0 0
vema vema

vema je offline (nepripojený) vema

Ja som dnes zavárala prvé marhule,ale s cukrom,lebo až teraz čítam o zaváraní so soľou.Kukučka a tá zavaranina má akú chuť?Je menej sladká,alebo dosť sladká.A ešte,koľko dávate cukru do marhúľ,ja som dala na 1l vody 0,5 kg.Je to veľa alebo málo?
0 0
Žarnov Žarnov

Žarnov je offline (nepripojený) Žarnov

Ak sú marhule tvrdé,zrelé, lebo len také sú vhodné na kompót, tak sú aj dosť kyslé. Ja som dávala 0,7 kg cukru na 1 l vody a boli tak akurát podľa mojej chuti, no ale proti gustu žiaden dišputát....
0 0
vema vema

vema je offline (nepripojený) vema

Žarnov
Ak sú marhule tvrdé,zrelé, lebo len také sú vhodné na kompót, tak sú aj dosť kyslé. Ja som dávala 0,7 kg cukru na 1 l vody a boli tak akurát podľa mojej chuti, no ale proti gustu žiaden dišputát....
Sestrami povedala, že ona dáva 0,4 kg cukru a videlo sa mi to hrozne málo.Ďalšiu várku dám viac.Dík.
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

vema
Ja som dnes zavárala prvé marhule,ale s cukrom,lebo až teraz čítam o zaváraní so soľou.Kukučka a tá zavaranina má akú chuť?Je menej sladká,alebo dosť sladká.A ešte,koľko dávate cukru do marhúľ,ja som dala na 1l vody 0,5 kg.Je to veľa alebo málo?
Menej sladká, samozrejme, ale stačí to.
0 0
Tana74 Tana74

Tana74 je offline (nepripojený) Tana74

vema
Ja som dnes zavárala prvé marhule,ale s cukrom,lebo až teraz čítam o zaváraní so soľou.Kukučka a tá zavaranina má akú chuť?Je menej sladká,alebo dosť sladká.A ešte,koľko dávate cukru do marhúľ,ja som dala na 1l vody 0,5 kg.Je to veľa alebo málo?
Ja som ich zavárala včeram a dala som do každého 7 dcl skla 3 kopcovité lyžice cukru. Nechcelo sa mi variť sirup. Zaváram tak aj iné ovocie.

Škoda, že som zabudla a zaváranie so soľou, ale niečo mi ešte zvýšilo, tak to dnes vyskúšam.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať