nuz divnô ti povedali... treba ti spisat zakladatelsku listinu, cim zalozis jednoosobovu s.r.o. (presny postup by som ale nechal na odbornikov - najdes urcite tu v porade) - tejto s.r.o. potom zivnostensku vyda ZL a obchodny register ju zaregistruje a cary-mary-fuk eserocka je na svete...
co sa tyka predchadzajucej temy, niekolko postrehov:
- v s.r.o. neexistuje osobna spotreba, spolocnost vsak samozrejme moze hradit vydavky suvisiace s cinnostou (tzn. telefon, najom, material apod), taktiez pripadne cestovne nahrady, mzdu... to co zostane (eventualne zisk) sa po zdaneni moze vyplatit, ako tu uz bolo uvedene...
- hotovost v pokladni zrejme musi byt dokazovana len pri vstupe do likvidacie/konkurzu (iny dovod mi nenapada)
- to vyplacanie minimalnej mzdy - bol by som opatrny, mam z pocutia, ze NIP pri kontrole aplikuju ustanovenia o koeficientoch minimalnej mzdy (neviem teraz presne, ktory je to §...) a vsetkym zamestnancom vedenym na minimalnej mzde zdvihaju vymeriavacie zaklady (aj obdobie dozadu), ak nepatria do koeficientu 1,0 - tu potom vznikaju samozrejme nedoplatky na odvodoch... neviem, ci ako sef firmy spadas do koeficientu 1,0....