Zavrieť

Porady

Rôzne jedlá - overené

Myslím, že sladkostí je tu dosť. Aj jesť je potrebné. Ponúkam len to, čo chutí u nás doma.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    danielko je offline (nepripojený) danielko

    danielko
    Číta sa to dobre, až sa mi slinky zbiehajú. Určite vyskúšam.
    Ďakujem za recepty.

    Pekný deň

    Jara je offline (nepripojený) Jara

    Jara
    ďakujem, Marína, sú jednoduché a zaujímavé. Určite vyskúšam. Pekný dníček

    Danuša2 je offline (nepripojený) Danuša2

    Danuša2
    Morčacie prsia


    Morčacie prsia nakrájať na tenké plátky, osoliť, okoreniť mletým bielym korením, aj kari korením. Pekáč vymastiť maslom a vysypať strúhankou .Do pekáča uložiť volne mäso a zaliať 0,5 l smotany môže byť aj kyslá. Dať do vyhriatej rúry a dusiť 0,5 hod. Ku koncu pekáč odkryť a nechať mäso zapiecť.
    Podáva sa s hranolkami, zem. Kašou, ryžou. a pod. kompót, šalát a pod






    Mäso na višniach.


    7 dcl pohár višne, mleté korenie, škorica,2 pol. lyžice cukor, klinčeky, ďumbier /zázvor/, 2 pol. lyžice maslo,1 dcl víno.

    Mäso nakrájame na plátky, alebo rezance / teľacie, hydina vykostená, chudé bravčové/. Osolíme, okoreníme, pridáme 1 dcl vína, cukor , maslo, koreniny. Túto zmes dáme dusiť za stáleho miešania a podľa potreby podlievame vývarom asi ¾ hod. Na začiatku vykôstkovať višne, dať ich dusiť v 2 dcl višňovej šťavy .Keď sa mäso odstaví pridajú sa višne.
    Podávame s ryžou, hranolkami.





    Restovaná pečeň



    250g teľacej alebo hydinovej pečene,1/4 kl zázvor, ¾ kl mleté čierne korenie,1 kl soľ, ½ mletá červená paprika, 4 strúčiky cesnaku, 1 kl citronovej šťavy, olej.Pečeň nakrájame na kúsky, ochutíme zmesou korenia a prelisovanéhon cesnaku. Dobre premiešame a necháme asi 30 min. odstáť. Na rozohriatom oleji opečieme zo všetkých strán.Nakoniec osolíme a servírujeme s ryžou.



    Sliepka po čínsky


    Sliepku stiahnuť z kože, vykostiť ,nakrájať na rezance a naložiť na 3 dni do nálevu.
    Nálev: 1 pol. lyžica sójová omáčka, 1 kl. Sladká paprika, 1 vajce, 1 kl vegety, soľ, korenie. Odložíme na 3 dni do chladničky. Po 3 dňoch opražíme mäso na oleji. Podávame s ryžou.
    Naposledy upravil Danuša2 : 21.06.07 at 11:59

    ZuzanaP je offline (nepripojený) ZuzanaP

    :-D ZuzanaP
    Vyskúšala som podľa Maríny rezance Ramzes, trošku som si ich upravila a ideme sa za nimi utrhať. Sú fakt dobré.

    Rôzne jedlá - overené

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.