danushka No asi to bude tým, že ma niekto v rodine obdaroval práve tou lacnou plechovou panvicou a takto skončila...
Ale na varenie používam hrnce ťažké, liatinové, tiež potiahnuté nejakou tefalovou vrstvou. Tu veru mastnejšie mäská nepripravujem na tuku, ale tak ako píšeš ty. Pustia samé tuk, dokonca mi v nich ešte nič neprihorelo a veľmi dobre sa umývajú.
tiež ich mám cca 4 roky a na plynovom šporáku v nich docielim efekt ako v elektrickej rúre.
Ale všetci doma majú zakázané ich používať, okrem mňa. Narábam s nimi ako so sklom a Pánbožko zavaruj toho, čo sa k nim priblíži s niečím iným ako drevenou vareškou! uši by som mu odtrhla.
Súhlasím, aj ja mám titánové hrnce s úpravou na varenie a smaženie bez tuku, používam len drevené náčinie, drevené kliešte, sú v nich vynikajúce zemiačiky, nakrájam na kocky, podlejem 2 dl vývaru zmiešaného s 2 dl varovej smotany, pridám veľké kolesá cibule, rozpučený cesnak, trošku byliniek, mletú rascu, trošku morskej soli, premiešam, zemiaky by mali byť zaliate takmer do vrchu, prikryjem pokrievkou, podložím drevenú varešku, aby para unikala a dám na slabší stupeň. Nakoniec, asi po 20 min. pridám na vrch 1PL masla, premiešam a sú vhodné či už s mäskom, alebo s diakysom, prípadne šalátom z čakanky. Mäsko robím v druhej nádobe, naložím do korenín, žiaden olej, vyprážam pomaly za stále obracania. Tak tieto hrnce nemajú chybu.
Panvicu DRY COOCER mám odloženú v špajzi na vrchnom regáli, stále je mi ľúto ju vyhodiť. Ale pes ma teda nenapadol...