Zavrieť

Porady

Dá sa cesnak zmraziť?

Zaujíma ma,či sa dá cesnak zamraziť a aký je prípadný postup.Čo môžem urobiť s cesnakom,ktorý klíči a schne,ako ho môžem zachrániť?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    kukučka je offline (nepripojený) kukučka

    kukučka
    Maja 49 Pozri príspevok
    Zaujíma ma,či sa dá cesnak zamraziť a aký je prípadný postup.Čo môžem urobiť s cesnakom,ktorý klíči a schne,ako ho môžem zachrániť?
    dá, bez problémov, očistený a popučený hneď zamrazím v malej štvorcovej nádobke - lepšie sa odoberá potrebné množstvo a zje sa viacej, ako keď ho treba čistiť do každého jedla zvlášť
    ide mi totiž na nervy ten slabý čínsky, tak som si na jeseň kúpila v Poľsku väčšie množstvo domáceho, ale nie toho reklamne bieleho, ale úplne obyčajného s fialovou šupkou a keďže sa niektoré hlávky rozpadali, tak sme si načistili do zásoby, rozprávka. Štípe jak fras
    A keď pestujete svoj, po vybratí neorezujeme palice, ale až po vysušení asi na polovicu a cesnak ukladáme do veľkej fľaše ako kvety, hlavou hore, vydrží v pivnici až do nového.

    mysimis je offline (nepripojený) mysimis

    obyčajný človiečik mysimis
    Môžeš ho napr. očistiť a zaliať olejom, následne používať do jedál. Olej môžeš rôzne prichutiť bylinkami.

    durisovad je offline (nepripojený) durisovad

    uctovnicka na dochodku durisovad
    So skladovanim palicoveho cesnaku tak ako pise KUKUCKA, mam aj ja dlhorocne dobre skusenosti.

    branislavp je offline (nepripojený) branislavp

    branislavp
    kukučka Pozri príspevok
    dá, bez problémov, očistený a popučený hneď zamrazím v malej štvorcovej nádobke - lepšie sa odoberá potrebné množstvo a zje sa viacej, ako keď ho treba čistiť do každého jedla zvlášť
    ide mi totiž na nervy ten slabý čínsky, tak som si na jeseň kúpila v Poľsku väčšie množstvo domáceho, ale nie toho reklamne bieleho, ale úplne obyčajného s fialovou šupkou a keďže sa niektoré hlávky rozpadali, tak sme si načistili do zásoby, rozprávka. Štípe jak fras
    A keď pestujete svoj, po vybratí neorezujeme palice, ale až po vysušení asi na polovicu a cesnak ukladáme do veľkej fľaše ako kvety, hlavou hore, vydrží v pivnici až do nového.
    Aj ja som mala problémy s uskladnením cesnaku, vyskúšam Tvoju radu kukučka, ďakujem.

    tutiola je offline (nepripojený) tutiola

    obyčajná pracujúca žena - už dôchodkyňa ...viac tutiola
    Dá sa zmrazovať tak ako popísala kukučka, alebo aj očistené zúbky vložiť do mikroténového sáčku, alebo uzatvaratelnej krabičky a zmraziť. Keď potrebujem, vtedy si vyberiem príslušné množstvo, ale nerozmrazujem. Aj v takomto stave sa dá pekne pretlačiť a použiť ako čerstvý cesnák. Výhodou zmrazených zúbkov oproti prretlačenému cesnaku vidím v tom, že sa ľahšie zmrazuje a zaberie menej miesta v mrazničke ako pretlačený.

    alla66 je offline (nepripojený) alla66

    Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac alla66
    tutiola Pozri príspevok
    Dá sa zmrazovať tak ako popísala kukučka, alebo aj očistené zúbky vložiť do mikroténového sáčku, alebo uzatvaratelnej krabičky a zmraziť. Keď potrebujem, vtedy si vyberiem príslušné množstvo, ale nerozmrazujem. Aj v takomto stave sa dá pekne pretlačiť a použiť ako čerstvý cesnák. Výhodou zmrazených zúbkov oproti prretlačenému cesnaku vidím v tom, že sa ľahšie zmrazuje a zaberie menej miesta v mrazničke ako pretlačený.
    Zmrazením sa chuť a vôňa cesnaku nezmení?

    Melnick je offline (nepripojený) Melnick

    človek čo opustil Poradu. Melnick
    alla66 Pozri príspevok
    Zmrazením sa chuť a vôňa cesnaku nezmení?
    Možno trošičku, ale ja to robím bežne. Načistím si do malých sklenených fľaštičiek a potom podľa potreby vyberám. Je iba na pohľad iný - taký sklovitý a po rozmrazení trochu mäkkší, preto ho nerozmrazujem ale použijem hneď - celý, pokrájaný prípadne ho so soľou rozotriem.

    Manual je offline (nepripojený) Manual

    Manual
    alla66 Pozri príspevok
    Zmrazením sa chuť a vôňa cesnaku nezmení?
    Moc nie... Ale čerstvé je čerstvé..............
    Pekný večer.

    alla66 je offline (nepripojený) alla66

    Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac alla66
    Vďaka, myslela som si, robievam lisovaný so soľou....super je čerstvý cesnak .

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Schopnosť porozumenia čítaného textu ja základným predpokladom akejkoľvek debaty. ...viac buchač
    Maja 49 Pozri príspevok
    Zaujíma ma,či sa dá cesnak zamraziť a aký je prípadný postup.Čo môžem urobiť s cesnakom,ktorý klíči a schne,ako ho môžem zachrániť?
    Zamraziť sa dá , ale čo potom z neho bude ????? kto ho vie ????

    POMLETÝ
    Ako si poradiť s množstvom cesnaku radí Helena Diamantová zo Žarnovice. Očistíme 0,5 kg cesnaku a zomelieme najemno. Pridáme 25 dag soli, dobre premiešame a necháme hodinu postáť. Medzitým dáme rozpustiť stužený tuk (Ceru), spolu zmiešame (nie veľmi teplé) a masu necháme vychladnúť. Plníme do pohárov, ktoré dobre uzavrieme. Odložíme na tmavé a studené miesto. Cesnak vydrží po celý rok, neozelenie a je veľmi chutný. Nesterilizujeme!

    S VÍNOM
    Na nálev podľa receptu Marty Gašperovej z Bratislavy potrebujeme: 2 dl bieleho vína, 1 dl octu a vody, 50 g kryštálového cukru, 1 KL soli, trochu oleja, 2 ks celého čierneho korenia, 1/4 bobkového listu (môže byť aj feferónka). Nálev je na 6 pohárikov od detskej výživy. Rozobratý cesnak ponoríme na 20 minút do teplej vody, potom ho očistíme. Očistený cesnak naložíme do pohárikov, pridáme bobkový list, korenie a zalejeme horúcim nálevom. Sterilizujeme 15 minút pri 85 °C. Olej dávame na dno prázdnych pohárikov!

    PRAKTICKÁ RADA
    Podľa Márie Repaskej z Košíc poháre ešte bez obsahu aj s viečkami by sa mali sterilizovať. Pri uzatvorení viečko ani okraj pohára nesmú byť vlhké a cesnak treba uchovávať v chlade a tme. Cesnak síce mierne zožltne a olej sa zakalí, ale chuťovo je vyhovujúci. Našej čitateľke sa osvedčilo, ak olúpaný cesnak napevno naložila do tmavých sklenených fľaštičiek so závitovým uzáverom, vopred sterilizovaných (napr. od vitamínov). Po zaliatí panenským olivovým olejom uzáver s fľaštičkou spojí roztopeným voskom.
    http://lesk.cas.sk/clanok/64272/ako-...it-cesnak.html
    http://www.google.com/search?hl=sk&c...%A5&lr=lang_sk

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.