Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Pri tomto ma napadlo.Vnuk mal niečo cez 2 roky, nevesta bola v pôrodnici pre druhého a robila som takéto marhuľové knedlíky. Vnuk pozerá, pozerá a nakoniec sa opýta: "Babka, prečo tam tie marhule zabaluješ, aby im nebolo zima?"
To by som si aj ja mohol ísť do pôrodnice pre vnuka? chichichi.
Ingrediencie Vajcia 6 ks Kakao 2 lyžica polievková vrchovatá
Múka polohrubá 120 g
Marmeláda - jahody 3 lyžica polievková vrchovatá
Piškóty detské 2 vrecúško
Vaječný likér 5 ml
Kyslá smotana 2 kelímok
Tvaroh 1 kelímok
Cukor vanilkový 1 vrecúško
Cukor práškový 200 g
Citrónová šťava 2 lyžička kávová rovná
Jahody 200 g
Jedlá želatína 1 vrecúško
Smotana Rama Creamfine 1 balíček
Želatínový stužovač Dr. Oetker 1 balíček
Nutričné hodnoty pre jednu porciu:
Energetická hodnota: 1521.34 kJ
Bielkoviny: 12.2 g
Sacharidy: 52.64 g
Tuky: 12.83 g
Postup prípravy:
Piškota:
6 vajec (žltka a bielky zvlášť), 120 g cukru, 2 PL kakaa dosypať do 120 g polohrubou múkou. Z daných surovín upečieme piškotu. po vychladnutí potrieme marmeládou, poukladáme piškoty, pokvapkáme vaječným likérom. Medzi piškoty pokladieme kúsky jahôd (ja som dala mrazené).
Krém:
2 kyslé smotany, 1 tvaroh . ušľahať s vanilkovýmm cukrom a 80 g práškového cukru. Pridáme asi 2 ČL citonovej šťavy a vmiešame ušľahanú ramu Creamfine na šľahanie. To všetko pomalu vmiešame do želatínového ztužovača Dr. Oetker (pripraveného podľa návodu). Nalejeme na piškoty. 200 g mrazených jahôd rozmixovať s 2 PL cukru pridáme 1/4 balíčku rozpusteneho práškového želé a nalejeme na svetlý krém.
Grilovacou ihlou vytvoríme kruživými pohybmi dúhovanie. Dôkladne vychladíme (najlepšie do druhého dňa)
No teda, toto je moja krvná skupina, varenie, pečenie a všetko čo s tým súvisí.....hlavne aby boli doma spokojné a plné brušká. Určite využijem túto stránku pri najbližšom uvažovaní, čo navariť tento krát, čo je z prípravy jedla najhoršie. Ďakujem akeber za dobré tipy a už teraz sa teším, keď niektoré z receptov vyskúšam!!!
Niet za čo, som rada že recepty nezostanú len v mojej kuchyni
Všetko spolu zmiešame, natrieme na plech s papierom na pečenie a necháme piecť pri 160-170°C asi 20-30 minút (každý podľa vlastnej skúsenosti s rúrou). Urobíme test špáradlom, ak sa cesto nelepí, vyberieme. Ešte teplý koláč potrieme džemom a necháme vychladnúť. Polejeme čokoládou.
Do cesta môžeme pridať aj nasekané orechy, hrozienka alebo čerstvé ovocie (ja som dala slivky).
trdelnik doma. 80 gr tuku
3 lžíce cukru moučka
250 ml mléka
42 g droždí
2 vejce
Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru.
Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.
My namotáváme na sklenice zavařovačky (menší, větší). Teď jsem koupila trubičky na kremrole, tak to prubnu.