Turecka pizza na slovensky sposob
Su to vlastne dva recepty v jednom, pretoze mi zo vcera ostalo maso na spagety a na spagety som uz chut nemala, a niekde som videla recept na turecku pizzu, ale som ho nevedela najst, takze bolo to take skombinovane, ale vysledok bol vyborny, ledva som zachranila tieto dva kusky na ukazku, Tak:
Cesto: 500g polohrubej muky /mozete dat aj 100g hladkej a o to menej polohrubej/, 300ml vlaznej vody, 30g drozdia, 1lyzicka cukru, 1lyzicka soli, 1 lyzica oleja. Urobime klasicke kysnute cesto, polotuhe, nechame vykysnut.
Maso: na oleji poprazime cibulu, pridame pomlete hovadzie maso, na male kocky pokrajanu papriku a paradajku, podusime, pridame korenie, sol, papriku mletu, oregano, udusime do makka, na spagety podlejeme, aby sme mali aj stavu, na pizzu nepodievame. Nechame vychladnut a este zamiesame na male kocky pokrajanu papriku a jednu cibulu aj s vnatou.
Vykysnute cesto rozdelime na 3 casti, na doske vytiahneme na tenko, ulozime na plech vystlany papierom na pecenie, alebo na teflonovy bez nicoho, potrieme trochou oleja a rozdelime na to studene udusene maso, okraje vyhneme. Pecieme na 200st asi 15 minut, vyberieme, posypeme struhanym udenym syrom a dopecieme, ja som zapla teplovzduch asi na 5 az 7 min. Cesto je krehke, chrumkave, super, aj na iny druh pizze.