Dobrý večer,
viem, že sa tu podobné témy preberali, ale čaká ma stavebné konanie ohľadom prístavby terasy k rodinnému domu. Z pokľudných susedov sa vykľúvajú susedia ktorí majú pocit, že majú čo hovoriť do mojej terasy. Má to byť estetická terasa na oceľových pilieroch s pergolou a možno časom prekrytá lexanom. Terasu chceme stavať 1,1 m od plota. Prvý problém nastáva, že môj nebohý svokor bol vraj svojský a vraj postavil bazén i s letným domčekom asi 30 cm (plot od susedov) na ich pozemku. Svokor zomrel oni nič neriešili 30 rokov čo stavby stoja a teraz nám to predkladajú. Môžu s tým teraz niečo dosiahnúť? Neexistuje tu nejaká premlčaná doba?
ďalej pani suseda vytiahla niečo také, že musíme ísť s tou terasou 1,5 m od plota. Pán na stavebnom úrade mi povedal, že v SZ nie je uvedená vzdialenosť prístavby od pozemku susedov, že tento rozmer sa týka stavby RD.
Projekt terasy je robený tak, aby neobmedzoval susedov. Neuberieme im ani slnko na dvore, náš pozemok je postavený vyššie takže im do dvora vidíme tak či tak (nie že by sme kukali). Ďalšie oprávnené výhrady z ich strany ma nenapadajú, ale bojím sa, že bude nesúhlasíme, lebo nesúhlasíme.
poraďte mi prosím na čo sa pripraviť?