Zavrieť

Porady

Usporiadat
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
Ja som dala 23 a aj pobočku 23 no neviem ako máš Ty. Skús to dať ako mám ja.
Nezobrazilo mi Tvoj príspevok, keď som písala môj
Tak fajn, že už to máš dobre.
Naposledy upravil Melnick : 03.02.10 at 11:46
janapill janapill

janapill je offline (nepripojený) janapill

Prosím Vás neviete ak si chcem zakúpiť multilicenciu na rok 2010 tak tá vraj už nebude obsahovať sklad? A ja robím účtovn. asi trom firmám kde ho potrebujem len také jednoduché P+V, to mám pre každú firmu objednávať licenciu zvlášť?
Dana1 Dana1

Dana1 je offline (nepripojený) Dana1

podľa možnosti vždy pozitívne naladená... :-))) ...viac
Ak sa zmestíte do 100 skladových položiek tak netreba. a ak nie tak treba zatelefonovať a sa opýtať.
ja som dostala licenciu včera a nepytala som sa na to, pretože ja už mám sklady rozbehnute a som si povedala , že tie skladové karty, ktoré už nepoužívam a nie sú tam žiadne pohyby tak tie len premenujem a hotovo.
Dana1 Dana1

No tak mi v prišla licencia , teda na tom kľúči. a chcem sa opýtať či to teraz musim mať ten klúč tam stále pripojený ku počítaču či ako?
Melnick Melnick

Momentálne musíš mať USB v PC ak spracovávaš rok 2010 - kľúč musíš vybrať v prípade, že sa vraciaš do rokov minulých, ale už sa v Oberone pracuje na odstránení tohoto nedostatku.
Dana1 Dana1

No som si to všimla, že keď mám vloženú licenciu na tak tie zo starých rokov sa stratia a ked ju vyberiem tak sa tam zasa objavia. som rada, že s tým niečo robia lebo je to somarina.
Melnick Melnick

Problém odstránený.

Citujem :
Bol odstránený problém s hardvérovým klúčom - ak účtovná jednotka mala zakúpenú multilicenciu na rok 2009 a zároveň aj na rok 2010, pri aktívnom hardvérovom kľúči bolo možné účtovať len rok 2010 - pri účtovaní roku 2009 bola licencia neaktívna (bolo potrebné z počítača vytiahnuť hardvérový klúč).
anithocka anithocka

anithocka je offline (nepripojený) anithocka

čóóóóóó?? licencia na USB kľúči? to keď si zakúpim licenciu tak mi pošlú USB kľúč a a budem s ním musieť pobehovať? to ako nemyslia vážne?? či to zle chápem??

už viem, že to nie je povinné, už som sa zlakla...
Naposledy upravil anithocka : 11.02.10 at 10:49
janapill janapill

janapill je offline (nepripojený) janapill

Dana1 Pozri príspevok
Ak sa zmestíte do 100 skladových položiek tak netreba. a ak nie tak treba zatelefonovať a sa opýtať.
ja som dostala licenciu včera a nepytala som sa na to, pretože ja už mám sklady rozbehnute a som si povedala , že tie skladové karty, ktoré už nepoužívam a nie sú tam žiadne pohyby tak tie len premenujem a hotovo.
No tak som napísala do OBERONU a prišla mi taká odpoveĎ:
Licencia Multi je už zameraná len na vedenie účtovníctva a nie vedenie skladovej evidencie, tú si robia firmy samostante u seba.

JU + sklad – licencia Štandard 98,- Eur
PU + sklad - to isté
Licencia multi JU/PU/MAP na jednom kľúči 169,- Eur.
To nerobíte firmám sklady? Ja mám dve stavebné firmy a oni majú toho materiálu veľa, takže im robím sklad príjem a výdaj na stavbu akú išlo. Z toho mi teraz vychádza, že pre tieto dva firmy musím kúpiť licencie zvlášť a pre ostatné MULTI?
a čo keď v priebehu roka zasa budem mať nejakú firmu so skladom?
Melnick Melnick

anithocka Pozri príspevok
čóóóóóó?? licencia na USB kľúči? to keď si zakúpim licenciu tak mi pošlú USB kľúč a a budem s ním musieť pobehovať? to ako nemyslia vážne?? či to zle chápem??

už viem, že to nie je povinné, už som sa zlakla...
Anitočka s kľúčom môžeš robiť aj na inom PC, čo doteraz nebolo možné, ak tam nebola inštalovaná licencia. Robili to kvôli vychytralcom, ktorý sa k licenciám dostávali podvodom.
Bohužiaľ aj takí sú medzi nami.
Dana1 Dana1

janapill Pozri príspevok
No tak som napísala do OBERONU a prišla mi taká odpoveĎ:
Licencia Multi je už zameraná len na vedenie účtovníctva a nie vedenie skladovej evidencie, tú si robia firmy samostante u seba.

JU + sklad – licencia Štandard 98,- Eur
PU + sklad - to isté
Licencia multi JU/PU/MAP na jednom kľúči 169,- Eur.
To nerobíte firmám sklady? Ja mám dve stavebné firmy a oni majú toho materiálu veľa, takže im robím sklad príjem a výdaj na stavbu akú išlo. Z toho mi teraz vychádza, že pre tieto dva firmy musím kúpiť licencie zvlášť a pre ostatné MULTI?
a čo keď v priebehu roka zasa budem mať nejakú firmu so skladom?
Ja robím tiež v niektorých firmách sklady a určite nebudem kupovať dalšie licencie. tie ktoré už mám tak s tými problém nemám a ak budem mať novú firmu tak si vytvorím sklad v exceli alebo ich požiadam , aby si sami kúpili licenciu na sklad.
anithocka anithocka

Melnick, teraz nie som si istá či som to správne pochopila..ak si zakúpim ten USB kľúč tak napríklad v kancelárií si urobím časť roboty a doma môžem kľudne pokračovať ak si nainštalujem Oberon? lebo ak som to správne pochopila tak to nie je úžasná vec, ale perfektná vec a ako sa to prejaví na faktúrach, ktoré už máme vystavené vzhľadom na to, že môj šéf vždy čaká do posledného zápisu kým ho Oberon pustí a až keď ho už nepustí vtedy zakupuje licenciu.

PS: dá sa to využívať aj pri multilicenciách? a má všetky také isté možnosti a výstupy ako keď to mám na disku? nejako nedokážem uveriť tomu, že niečo také geniálne existuje...

PSS: som si vedomá, že idem až moc do technických záležitostí, tak sa ospravedlňujem za to no rada by som vedela ako to funguje od tých, ktorí to už majú odskúšané ešte raz prepáčte!!
Naposledy upravil anithocka : 11.02.10 at 13:47 Dôvod: doplnenie PS
Dana1 Dana1

na ich stránke je takýto text:
citujem:
Doporučujeme využiť možnosť použitia hardvérového kľúča (zakupuje sa jednorazovo), ktorý sa dodáva vo forme USB pamäte (USB kľúčenka). V prípadejeho použitia je taktiež možné pracovať len na jednom počítači (v danom čase), avšak multilicencia je prenosná spolu s hardvérovým kľúčom i na ďalší počítač. Pri presunutí hardvérového kľúča na ďalšípočítač sa však stráca možnosť pracovať s účtovnými údajmi na pôvodnom počítači (multilicencia sa nachádza na hardvérovom kľúči).

takže ja tomu rozumiem tak, že kľúč si môžem preniesť na další počítač a pracujem tam. vždy bude licencia na tom počítači kde je zapojený kľúč a vždy je to len na jednom počítači.
anithocka anithocka

Ďakujem za potvrdenie toho čo som si aj ja myslela, len neviem ako je to stými údajmi, ktoré sú už nahodené? napríklad my už máme vystavených okolo 30 faktúr a dobropisov...
Naposledy upravil anithocka : 11.02.10 at 14:43
Dana1 Dana1

Na už vystavené faktúry to nemá nijaký vpliv. program vám dovolí zapísať len 100 položiek v PD a potom vás jednoducho nepustí dalej. po zakúpení kľúča ho zapojíte do PC a pokračujete v práci ďalej.
anithocka anithocka

ale predsa všetko čo spravím v účtovníctve sa mi zapíše na ten kľúč či nedobre rozmýšľam? napríklad urobím DPH za január a ostatnú mi neuradené faktúry tak na inom PC ich nebudem vidieť, ktoré mám uhradené a ktoré nie? hm nejakosi tomu nerozumiem asi správne...
Dana1 Dana1

Som sa pozerala na tom kľúči je dosť miesta aj na zálohy. ale ja na zálohy používam iný kľúč. v robote pracujem a na konci si to čo som urobila zálohujem cez servis - zálohovanie údajov (mám vytvorený priečinok napr: firma,s.r.o.-2010 a tam to pekne uložím). prídem domov a zasa cez servis - obnova údajov prenesiem pekne z priečinka vytiahnem do pc , ktorý mám doma. a pokračujem v práci. a zasa ked dokončím robotu tak si to zasa zálohujem a donesiem ráno do práce.
anithocka anithocka

jéééj toto by mi vôbec nenapadlo už som začala uvažovať že ten kľúč si nekúpime, ale toto je dobrý nápad, ešte raz ďakujem ...
IvetaH IvetaH

IvetaH je offline (nepripojený) IvetaH

Dobrý deň, mám takú otázku, že čo všetko z tých tlačových výstupov, ktoré umožňuje OBERON mzdy zakladáte?
Ja tlačím skoro všetko a potom mám veľké fascikle.
Ďakujem za názor.
EPk EPk

EPk je offline (nepripojený) EPk

Kazdy tlaci to co potrebuje.
Ja tlačím rekapituláciu miezd aj strediská
a na druhú stranu Prehľad dane, rekapit. zdrav. poist, soc. poist, príkazy na úhradu a výplatné pásky - 6 zamest = 1 list obojstranne, odvody DDP (spolu 6 strán obojstranne) každý mesiac
Do zloziek pre poistovne tlacim po 1liste, ktore som si nechala orazit v ZP.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať