Zavrieť

Porady

Usporiadat
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
1) Dochádzku , žiadanky o "D" a iné
2) Výplatné pásky
3) Podpisovú listinu
4) Rekapituláciu mzdy
5) Mesačné výkazy SP,ZP -potvrdené
6) Oznámenia zam-ľa o zmenách
7) Potvrdenia kvartálne na DÚ

Na konci roka :

1) Mzdové listy
2) Potvrdenia o príjme...
3) Ročné zúčtovanie....
4) Hlásenie ročné
janka.mo janka.mo

janka.mo je offline (nepripojený) janka.mo

som zacinajuca uctovnicka, momentalne na materskej dovolenke ...viac
ahojte,
neviete mi poradit co robim zle? nahodila som si blocky za januar do pokladne, samozrejme nepotriedene podla datumu a chcela som precislovat doklady a tam mi to urobilo taky bordel.... na jeden vydavkovy V00015 mi oznacilo 5 blockov (zapisov). robim PU. aj som si preinstalovala verziu a stale mi to robi.... proste s rovnakym vydavkovym cislom mam viac dokladov. Neviete mi poradit, co robim zle? lebo som bola zvyknuta robit to takym sposobom a nebol problem.
emula1 emula1

emula1 je offline (nepripojený) emula1

skus pozriet nastavenia, ci tam nemas nieco zadefinovane
IvetaH IvetaH

IvetaH je offline (nepripojený) IvetaH

Ďakujem za reakciu. Ja som tlačila každý mesiac 14 výstupov. Štvalo ma to, lebo aj tak všetko môžem kedykoľvek vytlačiť, a hrubé fascikle a aj spotreba zbytočná. Len sa mi zdalo všetko dôležité, že čo keby systém spadol alebo čo keby ...
Pekný deň prajem
janka.mo janka.mo

pozerala som aj nastavenie firmy aj uzivatela a nic som nenasla, aj ked popravde ani neviem, co mam hladat... ked tak pozeram tak vydavkovy s rovnakym cislom mi dal aj na blocky z dvoch datumov.... nechapem
IvetaH IvetaH

IvetaH je offline (nepripojený) IvetaH

Skús pozrieť Typy dokladov, spôsob číslovania.
Melnick Melnick

IvetaH Pozri príspevok
Ďakujem za reakciu. Ja som tlačila každý mesiac 14 výstupov. Štvalo ma to, lebo aj tak všetko môžem kedykoľvek vytlačiť, a hrubé fascikle a aj spotreba zbytočná. Len sa mi zdalo všetko dôležité, že čo keby systém spadol alebo čo keby ...
Pekný deň prajem
Ivetka, mala som už niekoľko kontrol - zo SP, ZP, IP a všetkým stačili tie tlačové výstupy, ktoré som uviedla v príspevku vyššie.
Dokonca čo sa dá tlačím obojstranne, nie preto, žeby som bola Mc Dag, ale naozaj mi je ľúto tých stromov čo padnú za obeť na výrobu papiera.
Viem, že sama nič nezmôžem, ale aj keď jedna lastovička leto nerobí......
určite niekde na inom mieste sú rovnako zmýšľajúci ľudia.
janka.mo janka.mo

Tak uz som to poriesila, vdaka pomoci na dialku. Trosku sa mi tam s tym pohrali, ale tiez sa im to nedarilo pomenit a nakoniec mi napisali, ze tie doklady, ktore sa mi ocislovali rovnako musim poopravovat manualne - napisat tam hocake nezmyselne cislo a potom precislovat este raz pomocou programu. urobila som to tak a ono to funguje
pisem to len preto, keby mal niekto z vas nahodou ten isty problem....

PS: Majka, dakujem za radu, ze mam volat do exalogicu
Jana1303 Jana1303

Jana1303 je offline (nepripojený) Jana1303

Prajem pekný deň všetkým poraďákom ktorí pracujú v Oberone, neviem či už sa nedokážem normálne sústrediť alebo rozmýšľať ale nemôžem nainštalovať hardwerový kľúč - multilicencia, môže mi niekto "po lopate" rozpísať ako sa to robí, mám Vindows Home XP.
Naposledy upravil Jana1303 : 19.02.10 at 22:50
Dana1 Dana1

Dana1 je offline (nepripojený) Dana1

podľa možnosti vždy pozitívne naladená... :-))) ...viac
Ani mne to nešlo a trápila som sa s tym celé dopoludnie. čo ti nejde?
Dana1 Dana1

Dana1 je offline (nepripojený) Dana1

podľa možnosti vždy pozitívne naladená... :-))) ...viac
Keď sa kľúč pripojí k počítaču tak mu priradí nejaké písmeno , ktoré je potrebné potom zmeniť na "K" - no a ja som si na to zavolala vzdialenú pomoc. a potom to už bolo to za 5 minut.
Naposledy upravil Dana1 : 19.02.10 at 18:16
Jana1303 Jana1303

Jana1303 je offline (nepripojený) Jana1303

Asi budem musieť aj ja zavolať vzdialenú pomoc, ďakujem .
janka.mo janka.mo

ahojte,
neviete mi prosim poradit? chcem ist vytlacit dp za s.r.o., zadala som tlac, danove priznanie, tam som potvrdila, kde sa to ma ulozit a potom m v oberon centre vypise tuto hlasku:
Chyba pri zostavení výkazu.
chyba pri načítaní nastavení programu z databázy, objekt systémových nastavení nepracuje korektne. databázový stroj microsoft jet nemuze najít vstupní tabulku nebo dotaz sys-settings-data. presvedcte sa, zda existuje a zda je nazev napsan spravne....

absolutne netusim, co s tym mozem urobit. poradte prosim.... dakujem
martinr martinr

martinr je offline (nepripojený) martinr

Janka.mo chyba bude niekde na strane firmy Exalogic, čiže ty s tým neurobíš nič. Ešte keď som mal nainštalovanú verziu február SP1, tak to fungovalo (ale aj tak nič moc) a keď som to skúšal dnes po prečítaní tvojho príspevku, keď už mám nainštalovanú verziu február SP3, tak pokus o vytlačenie daňového priznania dopadol s rovnakou chybou ako tebe. Na ak to skúša niekto ešte aj v týchto chvíľach, tak je zas problém na serveri drsr.sk, kde prebieha technická údržba:
"UPOZORNENIE:

Dovolujeme si Vám oznámit, ze z dôvodu nevyhnutných technických úprav bude
v termíne od 21.2.2010 - 18:00 hod. do 22.2.2010 - 8:00 hod.
nedostupný Portál danovej správy a jeho elektronické sluzby."
Vo firme Exalogic toho musia ešte dosť veľa doladiť. Na niektoré chyby som ich upozornil (po vyjdení verzie február SP1), ale zatiaľ ich stále neopravili. Jednu vážnu napíšem pre istotu do nasledujúceho príspevku, aby si to každý všimol.
martinr martinr

martinr je offline (nepripojený) martinr

POZOR
Toto upozornenie je pre všetkých ktorí si z jednoduchého účtovníctva tlačia Výkaz o príjmoch a výdavkoch. Program tam zle zaradí výdavky na tvorbu sociálneho fondu (predkontácia 600), ktoré pripočíta na riadok 09 Prevádzková réžia a pritom by mali byť vykázané v riadku 08 Platby poistného a príspevkov.

Dajte si na to pozor a skontrolujte si výstupy. V prípade, že Vám to všetko robí dobre a ja som niekde urobil fatálnu chybu, tak mi dajte prosím vedieť
.
janka.mo janka.mo

dakujem za info, ze chybu nerobim ja.... skusim zajtra zavolat do exalogicu, co mi povedia, ked, tak dam vediet....

ale som zase riadne na..... cely vikend drsr.sk robi udrzbu po nociach.... ako chapem, ze aj to treba, ale tri dni (pardon noci) za sebou???? asi nepatrim k tym normalnym, lebo robim vacsinou po nociach, pretoze mam maleho syna, ale aj tak....
neviem, to len ja som z toho taka rozladena alebo aj niekto iny....
Melnick Melnick

martinr Pozri príspevok
POZOR
Toto upozornenie je pre všetkých ktorí si z jednoduchého účtovníctva tlačia Výkaz o príjmoch a výdavkoch. Program tam zle zaradí výdavky na tvorbu sociálneho fondu (predkontácia 600), ktoré pripočíta na riadok 09 Prevádzková réžia a pritom by mali byť vykázané v riadku 08 Platby poistného a príspevkov.

Dajte si na to pozor a skontrolujte si výstupy. V prípade, že Vám to všetko robí dobre a ja som niekde urobil fatálnu chybu, tak mi dajte prosím vedieť.
Ja som z tých chýb už tiež poriadne vytočená a podchvíľou volám do Bešeňovej. Chlapci sa síce snažia, ale ak iba v týchto dňoch upravujú veci okolo ZP, pravidlá ktorej boli známe už v marci 2009 keď bola schválená - tak k tomu nemám naozaj viac čo dodať a vysvetlenie do telefónu pri upozorneniach na chyby ,že : " Počkajte do večera, opravíme to a stiahnite si novú verziu " ma teda vôbec neuspokojuje.

Keby som mala pred sebou viac rokov úč. práce - určite uvažujem nad zmenou sw.
Ale ja to už nejako "dokŕkam" s nimi.

Ja potrebujem program, ktorý mi vynadá, že som urobila chybu a nie program, ktorý neustále kontrolujem a nadávam mu, že zasa niečo urobil zle.
kornelia2 kornelia2

kornelia2 je offline (nepripojený) kornelia2

Ahojte, mam problem s DPH : ked dojde z EU faktura za tovar do ktoreho riadku ste davali???
Melnick Melnick

Bola chyba vo verzii Február SP2 , teraz by mala byť DPH správna .
kornelia2 kornelia2

kornelia2 je offline (nepripojený) kornelia2

dakujem
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať