Zavrieť

Porady

Usporiadat
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
Neviem, lebo teraz som schválne v mojej knihe záväzkov vyskúšala a bez problémov mi majetok na kód 700 zaevidovalo Ešte si skús ten kód trocha preklikať, alebo ho vymaž a nanovo vytvor v predkontáciách - to bude asi najschodnejšia cesta k úspešnému zaevidovaniu majetku.

posledné tri dni by som bola išla vraždiť do Oberonu.
arp69 arp69

arp69 je offline (nepripojený) arp69

doteraz som nikdy predkontacie neupravovala, kedze som sa spolahla ze su od
"vyrobcu" spravne zadane. ale podla tvojej rady som opravila nastavenie na "umoznit pouzivat v knihe zavazkov a pohladavok" a uz je to OK.
takze dakujem velmi pekne.
katkarbk katkarbk

katkarbk je offline (nepripojený) katkarbk

Ďakujem zk24, takže idem znova kontrolovať! Môžem ešte poprosiť radu ohľadom toho ročného zúčtovania dane zamestnancom? Ako som písala u tých, čo im vyšiel preplatok, mi tento automaticky nahodilo do výplaty, akurát u tých, čo majú nedoplatok nie. Mám tento nedoplatok teda zadať ručne?
katkarbk katkarbk

Iba posúvam... poraďte prosím.
Melnick Melnick

Katka , aj nedoplatok by sa Ti mal zobraziť v mzde rovnako ako preplatky.
Ako Ti zam-ec uverí, že má nedoplatok, ak ho neuvidí vo výplatnej páske ???

:Oberon, oberon.... to bolo moje hlasné povzdychnutie.
Melnick Melnick

katkarbk Pozri príspevok
Ďakujem zk24, takže idem znova kontrolovať! Môžem ešte poprosiť radu ohľadom toho ročného zúčtovania dane zamestnancom? Ako som písala u tých, čo im vyšiel preplatok, mi tento automaticky nahodilo do výplaty, akurát u tých, čo majú nedoplatok nie. Mám tento nedoplatok teda zadať ručne?
Katka a aký je vysoký ten nedoplatok ?

Pretože :
7) Daňový nedoplatok vyplývajúci z ročného zúčtovania presahujúci sumu 3, 32 eura zráža zamestnávateľ, ktorý je platiteľom dane, 122) zamestnancovi zo zdaniteľnej mzdy najneskôr do konca zdaňovacieho obdobia, v ktorom sa vykonalo ročné zúčtovanie. Zamestnávateľ, ktorý je platiteľom dane, 122) odvedie zrazený daňový nedoplatok alebo zrazenú časť daňového nedoplatku správcovi dane v najbližšom termíne na odvod preddavkov na daň. Ak zamestnávateľ, ktorý je platiteľom dane, 122) postupoval podľa § 36 ods. 5, daňový nedoplatok vyplývajúci z ročného zúčtovania zníži o sumu daňového bonusu a zohľadní daňový nedoplatok aj v sume 3, 32 eura alebo nižšej ako 3, 32 eura. Ak zamestnanec uplatní postup podľa § 50, zamestnávateľ, ktorý je platiteľom dane, 122) zamestnancovi, v prípade, ak nebol daňový nedoplatok zaplatený v správnej výške znížením sumy daňového bonusu, zrazí aj daňový nedoplatok v sume 3, 32 eura alebo nižšej ako 3, 32 eura najneskôr do 30. apríla po skončení zdaňovacieho obdobia, za ktoré sa vykonalo ročné zúčtovanie
Naposledy upravil Melnick : 12.03.10 at 15:57
zk24 zk24

zk24 je offline (nepripojený) zk24

katkarbk Pozri príspevok
ahoj katka,

mrzi ma to, ale mzdovy modul nepouzivam, kedze uz nemame zamestnancov, len konatelov. Este ma napada, ci to tam neni pre to, ze sa to da strhavat aj "na splatky" a nie jednorazovo, ze sa da trebars dohodnut zo zamestnancom?

Nie som velmi dobra mzdova uctovnicka, ale ak je trebars nedoplatok relativne vysoky, nema zamestnanec narok poziadat o to, aby mu to bolo strhavane postupne?

Len "tápam".
zk24 zk24

zk24 je offline (nepripojený) zk24

katkarbk Pozri príspevok
ahoj,

nahodila som si free verziu tohto mzdoveho modulu, a musim povedat ze mi to "trosku" blbne... zakazdym ked dam vypracovat rocne zuctovanie preddavkov na dan, tak mi vrati ine cisla
Da sa to vsak opravit manualne, tak by som to tam nahodila manualne a potom to spracuje. Preco to tak je, to neviem... nie som mzdova uctovnicka, a neviem ci sa da strhnut nedoplatok na viacero splatok...

Ale da sa tento "bug" obist, takze mne by sa asi nechcelo rieist preco to nefunguje, kedze je uz pol marca, a radsej by som to prepisala manualne a uplatnila vcas
Melnick Melnick

zk24 Pozri príspevok
ahoj katka,

mrzi ma to, ale mzdovy modul nepouzivam, kedze uz nemame zamestnancov, len konatelov. Este ma napada, ci to tam neni pre to, ze sa to da strhavat aj "na splatky" a nie jednorazovo, ze sa da trebars dohodnut zo zamestnancom?

Nie som velmi dobra mzdova uctovnicka, ale ak je trebars nedoplatok relativne vysoky, nema zamestnanec narok poziadat o to, aby mu to bolo strhavane postupne?

Len "tápam".
7) Daňový nedoplatok vyplývajúci z ročného zúčtovania presahujúci sumu 3, 32 eura zráža zamestnávateľ, ktorý je platiteľom dane, 122) zamestnancovi zo zdaniteľnej mzdy najneskôr do konca zdaňovacieho obdobia, v ktorom sa vykonalo ročné zúčtovanie
Však je to o príspevok vyššie napísané, že sa dá zraziť do konca ......
katkarbk katkarbk

Ahojte, Melnick si povzdychla správne, Oberon, Oberon... Vzniknutý nedoplatok som do príslušnej kolonky dopísala ručne, ale aj tak sa mi vo výplatnej páske nezobrazoval. Takže som volala tvorcom programu, pozreli sa na to cez vzdialenú pomoc a ejhľa - opäť ďalšia chyba v programe. Mám si počkať na novú verziu, v ktorej to vraj opravia...
monik111 monik111

monik111 je offline (nepripojený) monik111

Dobrý večer
Prosím o radu aký typ DPH pri došlom dobropise a aký typ pri vyšlej zahraničnej FA za tovar. Ešte nemám naštudovaný zákon
((((
Ďakujem
Danielam Danielam

Danielam je offline (nepripojený) Danielam

monik111 Pozri príspevok
Dobrý večer
Prosím o radu aký typ DPH pri došlom dobropise a aký typ pri vyšlej zahraničnej FA za tovar. Ešte nemám naštudovaný zákon
((((
Ďakujem
ahoj,
ja tiež používam oberon
1. Došlý DPS - typ DPH odpočítanie dane (tuzemsko) §51 odst.1písm.a použijem znamienko mínus
2. Vyšla FA do EU - typ DPH dodanie tovarov a služieb podľa § 43

dúfam že to ma tak byť...ak to je zle prosím opravte ma...
monik111 monik111

Danielam Pozri príspevok
ahoj,
ja tiež používam oberon
1. Došlý DPS - typ DPH odpočítanie dane (tuzemsko) §51 odst.1písm.a použijem znamienko mínus
2. Vyšla FA do EU - typ DPH dodanie tovarov a služieb podľa § 43

dúfam že to ma tak byť...ak to je zle prosím opravte ma...
Došlý Dobropis predsa bol §53 zvýšenie, nie????? Ja som chcela vedieť či sa niečo zmenilo podľa nového zákona.
Ale §51to určite nie je aspň som v tom , to je obyčajná došla fa
Danielam Danielam

Danielam je offline (nepripojený) Danielam

monik111 Pozri príspevok
Došlý Dobropis predsa bol §53 zvýšenie, nie????? Ja som chcela vedieť či sa niečo zmenilo podľa nového zákona.
Ale §51to určite nie je aspň som v tom , to je obyčajná došla fa
Prepáč zle som ti napísala ten došlý DPS ano je to tak ako hovoríš ty.Ale dúfam , že to znamienko mínus tam má byť.ja robím v Oberone 1.rok tak prosím pomôž.ďakujem
monik111 monik111

Danielam Pozri príspevok
Prepáč zle som ti napísala ten došlý DPS ano je to tak ako hovoríš ty.Ale dúfam , že to znamienko mínus tam má byť.ja robím v Oberone 1.rok tak prosím pomôž.ďakujem
áno znamienko mínus tam je
katkarbk katkarbk

Babuľky, skúste poradiť: PZP za mot. vozidlo na rok 2010, uhradené v roku 2009 - ako zaúčtovať v JÚ?
A môžete mi aspoň v skratke zhrnúť, na čo sa využívajú v JÚ "priebežné položky"?
Ďakujem!
danielaz danielaz

danielaz je offline (nepripojený) danielaz

napr. keď vyberieš z účtu peniaze, zaeviduješ PPD do pokladne a čakáš na výpis, čiže pri príjme do pokladne dáš aj priebežnú položku mínusom a pri výpise z účtu, kde účtuješ že sa zrealizoval výber, dáš priebežnú položku plusom.
PZP - výdavok roku 2009 - VOZD
katkarbk katkarbk

Vďaka, už mi je to zhruba jasné.
PZP som si zaúčtovala, ako si napísala, keď si však vytlačím výkaz o majetku a záväzkoch, tak sa mi táto suma zobrazuje v priebežnej položke... Je to dobre?
danielaz danielaz

danielaz je offline (nepripojený) danielaz

PZP : výdavok z pokladne alebo BU
výdavok ovplyvňujúci ZD
prevádzková réžia

nie, nemá to byť v prieb.položkách
Melnick Melnick

danielaz Pozri príspevok
napr. keď vyberieš z účtu peniaze, zaeviduješ PPD do pokladne a čakáš na výpis, čiže pri príjme do pokladne dáš aj priebežnú položku mínusom a pri výpise z účtu, kde účtuješ že sa zrealizoval výber, dáš priebežnú položku plusom.
PZP - výdavok roku 2009 - VOZD
danielaz, trocha nerozumiem tým znamienkam. Však máme dva kódy jeden predstavuje úbytok a druhý prírastok na PP. Neviem či sa KatkaRBK tými plusovými a mínusovými znamienkami nedopletie. A navyše ani ja neviem o čom hovoríš
No zrejme som už prepracovaná, tak prepáč .
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať