Zavrieť

Porady

Usporiadat
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
katkarbk Pozri príspevok
Vďaka, už mi je to zhruba jasné.
PZP som si zaúčtovala, ako si napísala, keď si však vytlačím výkaz o majetku a záväzkoch, tak sa mi táto suma zobrazuje v priebežnej položke... Je to dobre?
Katka, sú situácie na prelome rokov, keď aj PP vo výkaze ostane mínusová, ale to je na dlhšie písanie ak nepotrebuješ riešiť teraz, tak to nerozoberajme. Vrátime sa k tomu neskôr.
ivako ivako

ivako je offline (nepripojený) ivako

Nemôžem urobiť súvahu, VZaS a tiež daňové priznanie cez export priamo na stránku DRSR, aby som už mala načítané údaje. Zahlási mi "chyba pri voláni programu Oberon center. Zostavovanie výkazu je súčasťou programu Oberon center, nie je možné ďalej pokračovať. Som pripojená na internet, mám stiahnutú najnovšiu verziu.Neviete náhodou niekto poradiť?
janka.mo janka.mo

janka.mo je offline (nepripojený) janka.mo

som zacinajuca uctovnicka, momentalne na materskej dovolenke ...viac
ivako Pozri príspevok
Nemôžem urobiť súvahu, VZaS a tiež daňové priznanie cez export priamo na stránku DRSR, aby som už mala načítané údaje. Zahlási mi "chyba pri voláni programu Oberon center. Zostavovanie výkazu je súčasťou programu Oberon center, nie je možné ďalej pokračovať. Som pripojená na internet, mám stiahnutú najnovšiu verziu.Neviete náhodou niekto poradiť?
skus uplne zavriet firmu a otvorit si oberon agenda a tam sa klikni na danu firmu - otvorit. malo by ti vypisat transformaciu do novej verzie alebo take cosi. ked to odklikas, tak zase otvoris normalne ucto a malo by to ist.....
zk24 zk24

zk24 je offline (nepripojený) zk24

Ja som skusala danove priznanie, tiez mi vyhodilo tento error... a myslim ze pomohlo len spustit Oberon Center, kedze ho vypinam vzdy ako sa mi sam nastartuje (pre mna zbytocna ikona na liste), a nakoniec sa mi to podarilo.... ale ci pomoze netusim....
janka.mo janka.mo

janka.mo je offline (nepripojený) janka.mo

som zacinajuca uctovnicka, momentalne na materskej dovolenke ...viac
zk24 Pozri príspevok
Ja som skusala danove priznanie, tiez mi vyhodilo tento error... a myslim ze pomohlo len spustit Oberon Center, kedze ho vypinam vzdy ako sa mi sam nastartuje (pre mna zbytocna ikona na liste), a nakoniec sa mi to podarilo.... ale ci pomoze netusim....
vidis, to ma nenapadlo, aj ja som to skusala najprv cez oberon center, niektore sa mi dali v pohode takto vytlacit, ale to sa tykalo firiem, ktore som uz robila v najnovsej verzii, ale ked islo o starsiu firmu, tak mi to cez vzdialenu pomoc urobili cez tu agendu.... tak neviem, dufam, ze sa to spusti
ivako ivako

ivako je offline (nepripojený) ivako

janka.mo Pozri príspevok
skus uplne zavriet firmu a otvorit si oberon agenda a tam sa klikni na danu firmu - otvorit. malo by ti vypisat transformaciu do novej verzie alebo take cosi. ked to odklikas, tak zase otvoris normalne ucto a malo by to ist.....
Urobila som to podľa tvojej rady, hlási mi: databáza s údajmi je staršej verzie ako je verzia programu. Je potrebné vykonať transformáciu. Dám si OK a vráti ma o krok späť a znova idem dookola. Nemôžem to odklikať.
Už to nechám tak. Skôr to nahodím ručne, než zistím chybu.
Ale ďakujem všetkým za rady.
danielaz danielaz

danielaz je offline (nepripojený) danielaz

Melnick Pozri príspevok
danielaz, trocha nerozumiem tým znamienkam. Však máme dva kódy jeden predstavuje úbytok a druhý prírastok na PP. Neviem či sa KatkaRBK tými plusovými a mínusovými znamienkami nedopletie. A navyše ani ja neviem o čom hovoríš
No zrejme som už prepracovaná, tak prepáč .

ja sa veľmi ospravedlňujem za tie znamienka, tak sa mi to zdalo pri písaní jednoduché čo píšem, až to môže niekoho zaviesť. Je to presne tak ako si napísala.
KKatika KKatika

KKatika je offline (nepripojený) KKatika

Dobrý deň, mám otázku ohľadom mzdových listov - program oberon. Všimla som si, že v náležitostiach mzdového listu nie je uvádzaná zdaniteľná mzda. Dá sa niekde v nastavenia doplniť táto položka, alebo nie je také dôležité ju uvádzať? Myslím, že by ju mal mzdový list obsahovať. Ďakujem za odpoveď.
EPk EPk

EPk je offline (nepripojený) EPk

KKatika Pozri príspevok
Dobrý deň, mám otázku ohľadom mzdových listov - program oberon. Všimla som si, že v náležitostiach mzdového listu nie je uvádzaná zdaniteľná mzda. Dá sa niekde v nastavenia doplniť táto položka, alebo nie je také dôležité ju uvádzať? Myslím, že by ju mal mzdový list obsahovať. Ďakujem za odpoveď.
Nie je to základ dane?
KKatika KKatika

sorry, myslela som čiastkový základ dane
katkarbk katkarbk

katkarbk je offline (nepripojený) katkarbk

Melnick, zk24, ďakujem Vám, aspoň zhruba ste ma uviedli do obrazu, takže som priebežnú položku ako-tak pochopila. Našťastie v JÚ nemám veľa účtovných dokladov:-) Daňové priznanie som zvládla, prišla som aj na tú chybu, o ktorej som písala (s vašou pomocou), takže momentálne som spokojná:-) Dievčatá, a vám sa darí?
Melnick Melnick

Prosím vás ste spokojní s tým paškvilom, ktorému Oberon hovorí :" Prehľad o zrazených a odvedených..."
No to je niečo úžasné.
KKatika KKatika

Melnick Pozri príspevok
1) Dochádzku , žiadanky o "D" a iné
2) Výplatné pásky
3) Podpisovú listinu
4) Rekapituláciu mzdy
5) Mesačné výkazy SP,ZP -potvrdené
6) Oznámenia zam-ľa o zmenách
7) Potvrdenia kvartálne na DÚ

Na konci roka :

1) Mzdové listy
2) Potvrdenia o príjme...
3) Ročné zúčtovanie....
4) Hlásenie ročné
Melnick, prosím Ťa, kde v oberone tlačíš dochádzku a žiadanky o dovolenku. Ja to tu nikde nevidím. Dík
daja daja

daja je offline (nepripojený) daja

Melnick Pozri príspevok
Prosím vás ste spokojní s tým paškvilom, ktorému Oberon hovorí :" Prehľad o zrazených a odvedených..."
No to je niečo úžasné.
Opäť nová verzia, ale myslím, že tam je opäť nejaká chyba, lebo mi do prehľadu ťahá sumy, ktoré netuším odkiaľ sú. No počkám ešte do konca mesiaca, hádam sa dočkám
Melnick Melnick

Opravená ? verzia bude dnes večer. No uvidíme.
Melnick Melnick

KKatika Pozri príspevok
Melnick, prosím Ťa, kde v oberone tlačíš dochádzku a žiadanky o dovolenku. Ja to tu nikde nevidím. Dík
Na tieto bežne potrebné tlačivá Oberon ešte nedorástol.
KKatika KKatika

dík, tak už nehľadám
Lucinka23 Lucinka23

Lucinka23 je offline (nepripojený) Lucinka23

Ahojte, prosím o radu k účtovaniu daňového bonusu v oberone. Od februára máme zamestnankyňu, ktorá poberá daňový bonus na 2 deti. Keďže mzdy zamestnancov sú nízke, tak vypočítaná preddavková daň vyjde malá. Takže každý mesiac musí zamestnávateľ vyplácať DB z časti aj zo svojich prostriedkov. A ja by som chcela vedieť ako to zaúčtovať.
Mám medzi záväzky nahadzovať aj preddavkovú daň, aj keď ju neuhrádzame?
Sumu DB vyplateného zo svojho mám nahodiť k 31.3. do pohľadávok?

A nemôže sa bonus odpočítavať aj zo zrážkovej dane? Veď v štvrťročnom výkaze tam kolonky na to sú. Ale program to nezapočítava.

Okrem oberonu robím mzdy aj inom programe tam mi to tak robí. Tak teraz neviem ako to má byť.

Ďakujem.
IvetaH IvetaH

IvetaH je offline (nepripojený) IvetaH

Bonus odpočítavam aj zo zrážkovej dane. Robím to ručne. Aj príkaz na úhradu si podľ toho upravujem. Ale mám pár zamestnancov, tak sa dá.
Zuzka 335 Zuzka 335

Zuzka 335 je offline (nepripojený) Zuzka 335

Milí kolegovia Oberonu, teraz som sa vrátila z DÚ, kde som sa dozvedela, že používam úplne zlý program na účtovanie v JÚ, pretože v JÚ sa predsa nepoužívajú predkontácie. Čo sa dá na to povedať?
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať