Zavrieť

Porady

Usporiadat
anithocka anithocka

anithocka je offline (nepripojený) anithocka

Melnick ako toto nastavím v Oberone? je to naozaj takto ako som sa dočítala na porade? nejde mi do hlavy ta zdravotna poistovna vzhľadom na to čo si napísala o dva príspevky ďalej:

príspevok vstupuje do vymeriavacieho základu pre zdravotné poistenie a takisto ho treba zdaniť, nevstupuje do VZ pre sociálnu poisťovňu.
Dana1 Dana1

Dana1 je offline (nepripojený) Dana1

podľa možnosti vždy pozitívne naladená... :-))) ...viac
anithocka Pozri príspevok
Melnick ako toto nastavím v Oberone? je to naozaj takto ako som sa dočítala na porade? nejde mi do hlavy ta zdravotna poistovna vzhľadom na to čo si napísala o dva príspevky ďalej:

príspevok vstupuje do vymeriavacieho základu pre zdravotné poistenie a takisto ho treba zdaniť, nevstupuje do VZ pre sociálnu poisťovňu.
Anithocka nie som síce Melnick, ale robím tento príspevok od februára tak Ti môžem poradiť.

dáš upraviť mzdu - iné príjmy - refunácia odvodov - tam zapíšeš tú časť refundovaných odvodov, ktorá ide zamestnancovi

dorobíš mzdu a potvrdiš OK

keď si postavena na tej mzde - nespracovaní - na pravej strane iné zmeny - a tam prepíšeš ten vymeriavací základ a aj odvody , lebo nepočíta to automaticky.

... ale ja som predvčerom volala do oberonu , lebo ten refundovaný odvod nie je zarátaný v mzde na výplatu. tak mi kázali počkať, že na tom pracujú a v nabližších dňoch vydajú novu verziu. tak čakám.

zatiaľ si možeš praštudovať tieto témy už sme to tu rozoberali tento príspevok.

http://www.porada.sk/t130701-prispev...to-prijem.html
http://www.porada.sk/t139683-prispevok-z-upsvar.html
IvetaH IvetaH

IvetaH je offline (nepripojený) IvetaH

Dobrý deň,
je vydaná nová verzia OBERONU, ale píšu, že treba kompletnú inštaláciu a ešte predtým odinštalovať pôvodný program. Prosím vás, robil to už niekto? Či tomu vôbec dobre rozumiem, aby som neostala s novou verziou a prázdne databázy.
IvetaH IvetaH

IvetaH je offline (nepripojený) IvetaH

Urobila som to a je to v pohode. Nič sa mi nestratilo. Aspoň dúfam.
Pekný večer.
abasys abasys

abasys je offline (nepripojený) abasys

IvetaH Pozri príspevok
Dobrý deň,
je vydaná nová verzia OBERONU, ale píšu, že treba kompletnú inštaláciu a ešte predtým odinštalovať pôvodný program. Prosím vás, robil to už niekto? Či tomu vôbec dobre rozumiem, aby som neostala s novou verziou a prázdne databázy.
Takýto postup je potrebný iba ak tam je staršia verzia ako január 2010.
zk24 zk24

zk24 je offline (nepripojený) zk24

IvetaH Pozri príspevok
Dobrý deň,
Odporúčam, vždy keď ideš niečo preinštalovávať alebo robiť akúkoľvek údržbu vždy si spustiť Agenta Zálohovania - manuálne, a potom v Program Files / Oberon (prípadne cesta kde si to nainštalovala) vždy skopírovať niekam mimo adresáre: DATA_M a DATA_U. /Prípadne iné ak máš, ja mám len tieto/

Keby sa ti aj niečo pomazalo pri inštalácii, alebo akomkoľvek probléme s počítačom, tak jednoducho tieto adresáre prepíšeš tými, čo si si uložila a nemáš žiaden problém. Robím manuálne zálohovanie každý týždeň a vždy hodím tieto dva adresáre na externý disk. Na konci roka ich dokonca napaľujem na CD.

Istota je istota.
alicacka alicacka

alicacka je offline (nepripojený) alicacka

Dobrý deň, prosím Vás vedel by sa niekto podeliť so mnou so skúsenosťami, ako účtujete fyzicky leasing v Oberone ? Neviem, či to moje je správne, preto by som sa rada s niekým poradila.
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
alicacka Pozri príspevok
Dobrý deň, prosím Vás vedel by sa niekto podeliť so mnou so skúsenosťami, ako účtujete fyzicky leasing v Oberone ? Neviem, či to moje je správne, preto by som sa rada s niekým poradila.
Účtujeme.
alicacka alicacka

alicacka je offline (nepripojený) alicacka

Ďakujem Melnick. Naozaj som si myslela, že mi niekto pomôže, lebo ja to účtujem nasledovne a bola by som rada, keby mi niekto poradil, ako to účtovať jednoduchšie:
Došlá faktúra - zálohová: zaúčtujem do faktúra-zálohy
Došlý daňový doklad - faktúra: zaúčtujem do faktúra -uplatním DPH
Došlý splátkový kalendár: zaúčtujem istinu zvýšenú o ostatné výdavky/ktorú tvorí istina+admin. popl.+kúpna cena/
Došlá faktúra na kúpnu cenu aj s DPH: toto mi robí problém, ako to mám zaúčtovať, aby som nemala dvakrát kúpnu cenu v záväzkoch. Pri tomto by som si mala uplatniť aj DPH - čo by som aj vedela, len chcem predísť dvojnásobnej kúpnej cene v záväzkoch.
Na konci leasingu mi ešte má prísť faktúra - administratívny poplatok - tiež si uplatním DPH, ale taktiež sa mi dostane dvakrát do záväzkov, keďže pri OC už mám pripočítaný tento poplatok.
Tak pomôže mi niekto pri vyriešení tohto môjho problému prosím vás?
zk24 zk24

alicacka Pozri príspevok
Ďakujem Melnick. Naozaj som si myslela, že mi niekto pomôže, lebo ja to účtujem nasledovne a bola by som rada, keby mi niekto poradil, ako to účtovať jednoduchšie:
Došlá faktúra - zálohová: zaúčtujem do faktúra-zálohy
Došlý daňový doklad - faktúra: zaúčtujem do faktúra -uplatním DPH
Došlý splátkový kalendár: zaúčtujem istinu zvýšenú o ostatné výdavky/ktorú tvorí istina+admin. popl.+kúpna cena/
Došlá faktúra na kúpnu cenu aj s DPH: toto mi robí problém, ako to mám zaúčtovať, aby som nemala dvakrát kúpnu cenu v záväzkoch. Pri tomto by som si mala uplatniť aj DPH - čo by som aj vedela, len chcem predísť dvojnásobnej kúpnej cene v záväzkoch.
Na konci leasingu mi ešte má prísť faktúra - administratívny poplatok - tiež si uplatním DPH, ale taktiež sa mi dostane dvakrát do záväzkov, keďže pri OC už mám pripočítaný tento poplatok.
Tak pomôže mi niekto pri vyriešení tohto môjho problému prosím vás?
Zvýraznené ako myslíš? Celkovú DPH z kúpy automobilu?

Podľa par.25 Zákon o DZP pri obstaraní hmotného majetku formou finančného prenájmu súčasťou obstarávacej ceny NIE JE DPH. Pri lízingu vstupuje DPH do daňových výdavkov, a to v období, v ktorom bolo uskutočnené dodanie služby prenájmu - v deň splatnosti jednotilvých splátok lízingu. Predpis DPH účtuješ mesačne : 343/474.

V čom vlastne potrebuješ poradiť? Samotné účtovacie predpisy, či v čom?
zk24 zk24

1. Prevzatie auta:
022/474 10,000 €

2. Prípadný poplatok za uzatvorenie zmluvy o lízingu:
022 (+343)/321
100 € (+19€) / 119 €

3. Prvá zvýšená splátka/akontácia:
474 (+343) / 321
1500 € (+285€) / 1785 €

4. Úhrady:
321/221
1904 € / 1904 €

Splátkový kalendár:
Lizingový úrok: 562/474
Poistné: 568/474
Predpis DPH: 343 /474
Uhrada splátky: 474/221

(lízingový úrok v pripade, že nemáš obdobie od 1.-.31. tak treba na konci roka časovo rozlíšiť)

Po skonceni lizingu:
Odkupna cena byva sucastou istiny, preto zas len:

Predpis DPH: 343/474
Uhrada kupnej ceny: 474/221

Ak si myslela toto, tak sa to robi takto (ak som sa nikde nepomylila), ale to zas nepatri do tejto temy. Alebo mas na mysli technicky ako to spravit v programe, ci?
Radkaexx Radkaexx

Radkaexx je offline (nepripojený) Radkaexx

Dobrý deň.
Je to dobrý program ale je veľa zostáv ktoré by som vylepšila. Ale inak som spokojná.
abasys abasys

abasys je offline (nepripojený) abasys

Radkaexx Pozri príspevok
Dobrý deň.
Je to dobrý program ale je veľa zostáv ktoré by som vylepšila. Ale inak som spokojná.
Pokiaľ máte návrhy na vylepšenie, tak si ich nenechajte pre seba a zašlite ich výrobcovi. Určite programátori ocenia odozvu z praxe a zapracujú do programu.
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
abasys Pozri príspevok
Pokiaľ máte návrhy na vylepšenie, tak si ich nenechajte pre seba a zašlite ich výrobcovi. Určite programátori ocenia odozvu z praxe a zapracujú do programu.
Len aby si sa nemýlila. Čakám dva roky.

Mimochodom aj tému som založila.

http://www.porada.sk/t99205-nedostat...ml#post1416796
anithocka anithocka

nevie mi niekto náhodou vysvetliť prečo keď mám licenciu na USB kľúči tak doma mi ide v pohodke a v kancelárií mi vypisuje, že nedostatočná licencia, pritom najprv dám USB kľúč do PC a tak si otvorím program no aj tak mi nejde
zk24 zk24

nevie mi niekto náhodou vysvetliť prečo keď mám licenciu na USB kľúči tak doma mi ide v pohodke a v kancelárií mi vypisuje, že nedostatočná licencia, pritom najprv dám USB kľúč do PC a tak si otvorím program no aj tak mi nejde
Pretoze mas pravdepodobne kupenu licenciu na 1 PC. Licencia Multi Single.
anithocka anithocka

ale predtým mi to išlo v pohodke na hoci ktorom PC a dnes dám dnu nedalo sa účtovať párkrát som reštartovala PC a už išla no o hodinku keď už som bola s konateľom spoločnosti nie a nie ma pustiť zaúčtovať...
zk24 zk24

ale predtým mi to išlo v pohodke na hoci ktorom PC a dnes dám dnu nedalo sa účtovať párkrát som reštartovala PC a už išla no o hodinku keď už som bola s konateľom spoločnosti nie a nie ma pustiť zaúčtovať...
Neprekrocila si prave 100 uctovnych poloziek? Pretoze do 100 uctovnych poloziek na kazdu firmu nepotrebujes licencie. Ak mas uctovne otvorene 4 firmy, kde je 50 uctovnych poloziek v kazdej a v jednej mas 102 poloziek v uctovnom denniku, tak ti bude pytat licencie iba pri spracovani tejto konkretnej firmy.
anithocka anithocka

áno prekročila som ale to už dávno na tej firme sme mesačný platcovia DPH a sú to potraviny tak tam je tých položiek mesačne neúrekom tak fakt nechápem, alebo aj druhá firma, ktorá vlastne je tiež v tom istom PC účtovaná tiež v kancelárií nepustí a doma v pohodke.dodnes všetko klapalo ako malo a dnes ani za nič...tak nič asi budeme musieť zavolať do Oberonu a nech sa vyjadria, ale ďakujem krásne za vyjadrenie
zk24 zk24

áno prekročila som ale to už dávno na tej firme sme mesačný platcovia DPH a sú to potraviny tak tam je tých položiek mesačne neúrekom tak fakt nechápem, alebo aj druhá firma, ktorá vlastne je tiež v tom istom PC účtovaná tiež v kancelárií nepustí a doma v pohodke.dodnes všetko klapalo ako malo a dnes ani za nič...tak nič asi budeme musieť zavolať do Oberonu a nech sa vyjadria, ale ďakujem krásne za vyjadrenie
Ak mas licenciu Single, bude ti fungovat stale iba na jednom PC. Pravdepodobne. Tak som bola informovana. Preto som zacala pracovat na tom PC, kde som najcastejsie. Ja som prekrocila 100 poloziek tiez davnejsie, a nepytalo to licenciu. Trvalo mu kym "zaregistroval" ze som prekrocila.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať