Zavrieť

Porady

Usporiadat
zk24 zk24

zk24 je offline (nepripojený) zk24

Ahojte,

robili ste v oberone mimoriadnu uctovnu zavierku niekedy? Potrebujem k 30.6.2010 uzatvorit uctovny rok a k 1.7.2010 zostavit otvaraciu suvahu (vstup do konkurzu). Neviete kde nastavim iny rozpoctovy rok ako kalendarny?

Ak nepridem na to ako to spravit, vytvorim novu firmu s rovnakym nazvom +"v konkurze" a opisem konecne stavy do pociatocnych... ale keby som nemusela, rada by som to obisla... tak ak ste to niekto riesili, tak prosim poradte

Dakujem
jana32 jana32

jana32 je offline (nepripojený) jana32

Dobrý deň, prosím o radu, neviem ako v Oberone v PÚ vypárovať preddavkovú faktúru s faktúrou a neviem či to účtujem správne.
PFA 314/321
úhrada PFA 321/221
FA-daňový doklad 518//314

Len neviem ako to upraviť v programe, aby mi PFA a Fa vypárovalo.
A ešte jedna otázka : mám aj iný účtovný program,v ktorom si môžem vybrať ľubovoľný účet a pozrieť jednotlivé obraty na ňom tak ako som postupne účtovala, v oberone nič také nemôžem nájsť, ak tak mi vypíše len celkový obrat na danom účte. Prosím poraďte mi. Ďakujem
zk24 zk24

jana32 Pozri príspevok
Dobrý deň, prosím o radu, neviem ako v Oberone v PÚ vypárovať preddavkovú faktúru s faktúrou a neviem či to účtujem správne.
PFA 314/321
úhrada PFA 321/221

A ešte jedna otázka : mám aj iný účtovný program,v ktorom si môžem vybrať ľubovoľný účet a pozrieť jednotlivé obraty na ňom tak ako som postupne účtovala, v oberone nič také nemôžem nájsť, ak tak mi vypíše len celkový obrat na danom účte. Prosím poraďte mi. Ďakujem
Ahoj,

cez knihu pohľadávok pridas zalohovu fakturu, kde uctujes iba uhradu dokladu
(314 /221).

Ked ti pride faktura (danovy doklad), tak cez knihu pohladavok pridas fakturu a v pravom hornom rohu je na forme tlacitko "Zaloha" a odtial dotiahnes zalohovu fakturu.....

samotne uctovanie:

poskytnuty preddavok: 314/221
faktura: 5** /321
zuctovanie preddavku: 321 / 314
pripadne doplatenie rozdielu: 321 / 221
zk24 zk24

jana32 Pozri príspevok
PFA 314/321
úhrada PFA 321/221

Druhu cast otazky som si najprv nevsimla....

Ked si v uctovnom denniku, daj tlacit hlavnu knihu, tam si mozes vybrat konkretny ucet ktory chces vidiet, a vytlaci ti vsetky obraty/pohyby na danom ucte...

Dokonca aj za kazdy mesiac zvlast ked chces....
JuKaS JuKaS

JuKaS je offline (nepripojený) JuKaS

zk24 Pozri príspevok
O môj boze, to vazne staci otocit predkontaciu?

Vďaka... To som ani neskusala, lebo mi to ani nedavalo velky zmysel... Ale odskusala som a teraz to nerobi problem...

Prosím Richarda o opravu ak sa to dá, ale tlačítko nevhodné so nestlačila zámerne , ani sama neviem kedy a ako, ospravedlňujem sa a mrzí ma to .
alicacka alicacka

alicacka je offline (nepripojený) alicacka

Prosím Vás, ako účtujete úhradu pohľadávky v cudzej mene v jednoduchom účtovníctve ? Vyhotovila som faktúru pre CZK odberateľa v CZK. Uhradil mi na Eur-účet. Vznikol rozdiel kvôli kurzu vo výške 3,91 €. Ako ho v JÚ vyhodíte z pohľadávok ?
Ja cez interný dám do Kurzové rozdiely - strata /úhrada kvôli zmene kurzu je menšia ako fakturovaná suma v Eur/, ako výdavok neovplyvńujúci základ dane. Máte niekto inú skúsenosť ?
Samozrejme účtujem v Oberone - JÚ.
Danielam Danielam

Danielam je offline (nepripojený) Danielam

Ahojte, prosím Vás potrebujem rýchlu pomoc, vyšlý dobropis - dobre som zadala typ DPH?? oprava dane podľa §25 ods. 1 až 3 /zvýšenie/ riadik 1,3, DP DPH???za odpoved dakujem
Danielam Danielam

Danielam je offline (nepripojený) Danielam

Ahojte, prosím Vás potrebujem rýchlu pomoc, vyšlý dobropis - dobre som zadala typ DPH?? oprava dane podľa §25 ods. 1 až 3 /zvýšenie/ riadik 1,3, DP DPH???za odpoved dakujem prosím prosím
alicacka alicacka

Dobrý deň, začínam účtovať v PÚ - Oberon. Doteraz som účtovala v Jú - Oberon. Potrebovala by som pomoc pri nasledovnom probléme. Zadala som záväzok cez knihu záväzkov /záväzok voči správcovi vkladu - ide o súdny poplatok za vznik sro/ 518/379. Chcela by som uhradiť. Keď otvorím účtovný denník a vytiahnem si zaevidovaný záväzok, tak ako mám ďalej postupovať, aby som mohla zaúčtovať úhradu v hotovosti ? Naskočí mi záväzok voči správcovi aj so zadanou predkontáciou v záväzkoch. Vopred každému ďakujem.
zk24 zk24

alicacka Pozri príspevok
Dobrý deň, začínam účtovať v PÚ - Oberon. Doteraz som účtovala v Jú - Oberon. Potrebovala by som pomoc pri nasledovnom probléme. Zadala som záväzok cez knihu záväzkov /záväzok voči správcovi vkladu - ide o súdny poplatok za vznik sro/ 518/379. Chcela by som uhradiť. Keď otvorím účtovný denník a vytiahnem si zaevidovaný záväzok, tak ako mám ďalej postupovať, aby som mohla zaúčtovať úhradu v hotovosti ? Naskočí mi záväzok voči správcovi aj so zadanou predkontáciou v záväzkoch. Vopred každému ďakujem.
Ahoj, ked si zadavala zavazok cez knihu zavazkov. Tak v knihe zavazkov das moznosti - Zauctovanie dokladu, zauctujes predpis, a takisto mas pod "moznosti - uhrada dokladu", otvori ti priamo uctovny dennik, kde zadas len datum uhradu, pripadne formu...

Este dodam, ze ty ked zadas zavazok voci niekomu do knihy zavazkov, este ho nemas priamo zauctovany. Musis ist cez tie moznosti - Zauctovanie dokladu.
ak by si pridavala zavazok priamo cez uctovny dennik, teda priamo vypisovala do dennika udaje, tak nevies vytiahnut zavazok a uhradit ho. Zas iba manualnym zapisom.

Ak chces vidiet zavazok v nejakom saldokonte, alebo aby si vedela "matchovat" ci sa ti interne doklady vynulovali, tak to zadavaj cez knihu zavazkov, aj to uctuj cez knihu zavazkov aj uhradzaj cez nu
alicacka alicacka

Ďakujem pekne. Teda to je trošku iné ako JÚ v Oberone, lebo tam sa dá záväzok cez peňažný denník priamo uhradiť. Teda to budem robiť tak, ako hovoríš, cez knihu záväzkov zadám aj úhradu. Ďakujem ešte raz.
katkarbk katkarbk

katkarbk je offline (nepripojený) katkarbk

Ahojte, prosím o pomoc pri nasledovnom:

V mzdovom programe Oberon potrebujem zmeniť pracovný pomer u jedného zo zamestnancov - do 31.12.2010 mal PP na dobu určitú. Od 01.01.2011 má opäť uzatvorený PP na dobu určitú do 31.12.2011 - treba mu vystaviť opäť novú kartu zamestnanca alebo v tej jeho pôvodnej len prepíšem dátumy v personalistike (záložka "zaradenie")? Načíta mi potom správne dovolenku a všetko ostatné? A ešte jedna otázočka, akým spôsobom sa upraví navýšenie dovolenky na 25 dní? Ďakujem veľmi pekne !!!
alicacka alicacka

Treba zadať nový pracovný pomer.
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
katkarbk Pozri príspevok
Ahojte, prosím o pomoc pri nasledovnom:

V mzdovom programe Oberon potrebujem zmeniť pracovný pomer u jedného zo zamestnancov - do 31.12.2010 mal PP na dobu určitú. Od 01.01.2011 má opäť uzatvorený PP na dobu určitú do 31.12.2011 - treba mu vystaviť opäť novú kartu zamestnanca alebo v tej jeho pôvodnej len prepíšem dátumy v personalistike (záložka "zaradenie")? Načíta mi potom správne dovolenku a všetko ostatné? A ešte jedna otázočka, akým spôsobom sa upraví navýšenie dovolenky na 25 dní? Ďakujem veľmi pekne !!!
Klikaj postupne :

1/ personalistilka
2/ oprava
3/ pracovnoprávny vzťah - vpravo máš tabuľku "dovolenka" a tam môžeš meniť kedy potrebuješ a ako potrebuješ.

S tým novým PP vzťahom nesúhlasím , za predpokladu, že si zamestnanca neodhlasovala k 31.12.2010 zo SP tam stačí iba zmeniť dobu dokedy bude pracovať a znova sa Ti objaví medzi spracovávanými zamestnancami.
Podľa mňa to nie je nový PP vzťah.
Veď výkazy mu budeš dávať ako z jedného PP a nie z dvoch.

Ako nového by si zaradila, keby skončil a nanovo by si ho prihlasovala. Toto je niečo iné.

Nezabudni vyhotoviť dodatok k PZ, že PP sa predlžuje na xy.....
Melnick Melnick

[WIKI][/WIKI=]
alicacka Pozri príspevok
Treba zadať nový pracovný pomer.
Ja nesúhlasím. Stačí urobiť dodatok k PZ, že PP sa predlžuje do ..... a zamestnanec pokračuje v PP vzťahu ďalej.

Samozrejme za predpokladu, že zamestnávateľ zamestnanca neodhlásil v SP, ZP k 31.12.2010
Ak odhlásil zamestnanca k tomu dátumu , potom súhlasím s odpoveďou od alicacka.
katkarbk katkarbk

Ďakujem krásne, zamestnanca som neodhlasovala, takže som postupovala podľa rád Melnick. Vďaka ešte raz!
alicacka alicacka

AK došlo len k predĺženiu pracovného pomeru, tak samozrejme nie je potrebné zadávať nový pracovný pomer ani odhlasovať. Ja som si pravdepodobne zle prečítala tvoju otázku.
katkarbk katkarbk

Ešte ma napadla jedna zmena - pokiaľ by sa tento PP na dobu určitú menil na PP na dobu neurčitú (pri neodhlásení zamestnanca zo SP a ZP) - je to rovnaký postup, teda opäť prepíšem dátumy a zmením typ PP, alebo v tomto prípade zadám už novú kartu zamestnanca (neviem, ako sa bude program správať pri "načítaní" dovolenky, príp. priemerov a pod.)?
Melnick Melnick

katkarbk Pozri príspevok
Ešte ma napadla jedna zmena - pokiaľ by sa tento PP na dobu určitú menil na PP na dobu neurčitú (pri neodhlásení zamestnanca zo SP a ZP) - je to rovnaký postup, teda opäť prepíšem dátumy a zmením typ PP, alebo v tomto prípade zadám už novú kartu zamestnanca (neviem, ako sa bude program správať pri "načítaní" dovolenky, príp. priemerov a pod.)?
Katka, zamestnancovi dodatkom zmeníte dobu určitú na neurčitú, on v personalistike bude zobrazený naďalej, ak mal kvoli dobe určitej znížený nárok na dovolenku - predpokladám, že áno - túto dovolenku upravíš na celoročný nárok. Postup som Ti napísala a ďalej už so zamestnancom nebudete robiť žiadne čachre , ale bude v stave ako zamestnanec na TPP s dobou neurčitou.
Verím, že rád bude aj on, že už nebude podpisovať žiadne dodatky, ale bude mať seriózne zamestnanie.
Tou zmenou na dobu neurčitú skončia tie dodatkové zmeny v jeho pracovnom pomere. Tam už iba ukončíš jeho PP s odhláškami do všetkých poisťovní v prípade, že s ním rozviažete PP.
katkarbk katkarbk

Ach áno, konečne som tomu porozumela! Ešte raz vďaka!
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať