alicacka Dobrý deň, začínam účtovať v PÚ - Oberon. Doteraz som účtovala v Jú - Oberon. Potrebovala by som pomoc pri nasledovnom probléme. Zadala som záväzok cez knihu záväzkov /záväzok voči správcovi vkladu - ide o súdny poplatok za vznik sro/ 518/379. Chcela by som uhradiť. Keď otvorím účtovný denník a vytiahnem si zaevidovaný záväzok, tak ako mám ďalej postupovať, aby som mohla zaúčtovať úhradu v hotovosti ? Naskočí mi záväzok voči správcovi aj so zadanou predkontáciou v záväzkoch. Vopred každému ďakujem.
Ahoj, ked si zadavala zavazok cez knihu zavazkov. Tak v knihe zavazkov das moznosti - Zauctovanie dokladu, zauctujes predpis, a takisto mas pod "moznosti - uhrada dokladu", otvori ti priamo uctovny dennik, kde zadas len datum uhradu, pripadne formu...
Este dodam, ze ty ked zadas zavazok voci niekomu do knihy zavazkov, este ho nemas priamo zauctovany. Musis ist cez tie moznosti - Zauctovanie dokladu.
ak by si pridavala zavazok priamo cez uctovny dennik, teda priamo vypisovala do dennika udaje, tak nevies vytiahnut zavazok a uhradit ho. Zas iba manualnym zapisom.
Ak chces vidiet zavazok v nejakom saldokonte, alebo aby si vedela "matchovat" ci sa ti interne doklady vynulovali, tak to zadavaj cez knihu zavazkov, aj to uctuj cez knihu zavazkov aj uhradzaj cez nu