Zavrieť

Porady

Usporiadat
zk24 zk24

zk24 je offline (nepripojený) zk24

V MAP: Servis - Nastavenie programu - Uctovanie mas vsetko vyplnene?
janka.mo janka.mo

janka.mo je offline (nepripojený) janka.mo

som zacinajuca uctovnicka, momentalne na materskej dovolenke ...viac
zk24 Pozri príspevok
V MAP: Servis - Nastavenie programu - Uctovanie mas vsetko vyplnene?
ved prave ze tam si chcem zadat novu predkontaciu a mi to nejde, ide o odmenu konatela - spolocnika. aj ked si dam rekapitulaciu pre PU, tak mi ukaze prazdnu stranu a pritom mzdy uz mam spravene neviem, co robim zle...
zk24 zk24

janka.mo Pozri príspevok
ved prave ze tam si chcem zadat novu predkontaciu a mi to nejde, ide o odmenu konatela - spolocnika. aj ked si dam rekapitulaciu pre PU, tak mi ukaze prazdnu stranu a pritom mzdy uz mam spravene neviem, co robim zle...
Co vsetko si spravila?

Mas tu predkontaciu vytvorenu v PU? V MAP myslim len mozes vytiahnut predkontacie vytvorene v PU, v MAP ju len vylistujes.
janka.mo janka.mo

zk24 Pozri príspevok
Co vsetko si spravila?

Mas tu predkontaciu vytvorenu v PU? V MAP myslim len mozes vytiahnut predkontacie vytvorene v PU, v MAP ju len vylistujes.
v Pu som si spravila predkontaciu, ze odmena konatela 522/366, v map som isla na uctovanie, dala som si tam odmeny clenov.... a vytiahla som si tu predkontaciu, no a ked dam ok, tak mi tam zostane len ta predkontacia a ucty na md a d sa vymazu a vypise mi, ze treba zadat cislo uctu. ked chcem zadat, tak sa mi neda a ked vymazem predkontaciu, tak zadam tie ucty, ale ked si dam zobrazit podklady pre pu, tak stale prazdna strana, akoby mi tie mzdy nikde nenacitalo. nechapem...
zk24 zk24

janka.mo Pozri príspevok
v Pu som si spravila predkontaciu, ze odmena konatela 522/366, v map som isla na uctovanie, dala som si tam odmeny clenov.... a vytiahla som si tu predkontaciu, no a ked dam ok, tak mi tam zostane len ta predkontacia a ucty na md a d sa vymazu a vypise mi, ze treba zadat cislo uctu. ked chcem zadat, tak sa mi neda a ked vymazem predkontaciu, tak zadam tie ucty, ale ked si dam zobrazit podklady pre pu, tak stale prazdna strana, akoby mi tie mzdy nikde nenacitalo. nechapem...
Takze ty sa nevies dostat ani do takehoto stavu? Alebo tu este si OK?
porada-MAP.JPG  
zk24 zk24

Tu predkontaciu si samozrejme nevsimaj, som teraz klikala iba mysou pri zadavani predkontacie aby som to vyskuala ci to funguje.... ziadne 526/336.. to len pre istotu....
janka.mo janka.mo

zk24 Pozri príspevok
Takze ty sa nevies dostat ani do takehoto stavu? Alebo tu este si OK?
ja sa viem dostat do toho druheho zvyrazneneho "stavu". tada cislo predkontacie tam nemam ale ucty ano. ale ked to potvrdim, a potom si dam natiahnut rekapitulaciu pre pu tak nic
zk24 zk24

Co mas zadane v pracovnopravnom vztahu zamestnanca?
janka.mo janka.mo

zk24 Pozri príspevok
Co mas zadane v pracovnopravnom vztahu zamestnanca?
spolocnik s.r.o. - bez pracovnopravneho pomeru
zk24 zk24

Klikam klikam, a zrazu mam aj ja rekapitualcia pre PU prazdnu stranu

Este pat minut dozadu som to male plne udajov..

Idem zistit cim som to deaktivovala.
janka.mo janka.mo

uz mi je normalne blbe, ze ta takto zdrzujem, ale neviem si rady, ani odvody mi to nikde nezobrazuje, proste nic. ked si dam vytlacit rekapitulaciu miezd, tak ta, mi to dava ako mzdy - dohody. a aj v rekapitulacii odmien a premii. ale pre PU nic. nie je problem to nahodit rucne, ale....
zk24 zk24

V pohode, mna to tiez zaujima, lebo od januara chcem prejst na mzdy v OBERON-e. Doteraz som ich nahadzovala rucne, aj rucne pocitala (2 ludi ). Takze sa to tiez musim naucit. Tak ideme skusat co to da

Keby sa tu objavila Melnick, tak nam urcite poradi lavou zadnou
janka.mo janka.mo

uz som nad majkou tiez rozmyslala

ale urcite budu aj horsie problemy, takze si to setrim na neskor

len mi to nejde do hlavy, preco mi to robi, kedze mzdy pre inu firmu robim v pohode a da sa to. lenze tam nemam toho nestastneho konatela. a v tejto firme okrem neho nemam nikoho. a to si neviem predstavit, co bude, ked budem robit mzdy za januar 2010, ked uz bude musiet platit aj socialku. lebo sa mu to aj tak oplati viac, ako keby bol samoplatca, kedze odmenu ma 50 eur

uz som vyskusala dat aj ako statutar, aj ked to sa nehodi, a robi to tiez
zk24 zk24

s TPP nie je ziaden problem, to som skusala uz davnejsie. Ale spolocnikov / konatelov skusam teraz prvy krat
janka.mo janka.mo

janka.mo Pozri príspevok
uz som nad majkou tiez rozmyslala

ale urcite budu aj horsie problemy, takze si to setrim na neskor

len mi to nejde do hlavy, preco mi to robi, kedze mzdy pre inu firmu robim v pohode a da sa to. lenze tam nemam toho nestastneho konatela. a v tejto firme okrem neho nemam nikoho. a to si neviem predstavit, co bude, ked budem robit mzdy za januar 2010, ked uz bude musiet platit aj socialku. lebo sa mu to aj tak oplati viac, ako keby bol samoplatca, kedze odmenu ma 50 eur

uz som vyskusala dat aj ako statutar, aj ked to sa nehodi, a robi to tiez
tak sme teraz dve, co to skusame, dufam, ze sa nam podari na to prist a ak nie tak dufam, ze nam skusenejsie poradia
jana32 jana32

jana32 je offline (nepripojený) jana32

Dobrý deň prajem, prosím o radu, pracujem prvý rok s oberonom a niečo mám zle nastavené, lebo v súvahe mám iný hospodársky výsledok ako vo výkaze ziskov a strát. pritom ide o firmu , ktorá začala svoju činnosť v auguste toho roku, čiže nemohla som zle zúčtovať hospodársky výsledok predchádzajúceho obdobia, čo už mám svoju skúsenosť s tým. Ale všimla som si, že v účtovnom rozvrhu mám na účte pohľadávok zadefinované že tento účet je na r. 41 súvahy, ale napríklad účet dodávateľov nemám tam uvedené nič. To musím mať každý účet v účtovnej súvahe zadefinované kde na ktorom riadku daný účet má byť? A ešte jedna otázka, keď v knihe záväzkov nahadzujete došlé faktúry, tak sumu nahadzujete cez "položky faktúry"? Robím to dobre? Ďakujem, vopred som vďačná za každú radu.
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
jana32 Pozri príspevok
Dobrý deň prajem, prosím o radu, pracujem prvý rok s oberonom a niečo mám zle nastavené, lebo v súvahe mám iný hospodársky výsledok ako vo výkaze ziskov a strát. pritom ide o firmu , ktorá začala svoju činnosť v auguste toho roku, čiže nemohla som zle zúčtovať hospodársky výsledok predchádzajúceho obdobia, čo už mám svoju skúsenosť s tým. Bol problém v starej verzii, ale už ho odstránili, ja síce tak ďaleko ešte nie som , ale čítala som to na stránke Oberonu.Ale všimla som si, že v účtovnom rozvrhu mám na účte pohľadávok zadefinované že tento účet je na r. 41 súvahy, ale napríklad účet dodávateľov nemám tam uvedené nič. To musím mať každý účet v účtovnej súvahe zadefinované kde na ktorom riadku daný účet má byť? Mal by sa načítať automaticky A ešte jedna otázka, keď v knihe záväzkov nahadzujete došlé faktúry, tak sumu nahadzujete cez "položky faktúry"? Robím to dobre? Ja nahadzujem vždy cez položky, ale vzhľadom k tomu, že Ty FA tlačiť nemusíš, tak máš možnosť zadať priamo sumy a vynechať nahadzovanie cez položky. Ja však chcem FA špecifikovať a preto volím radšej spôsob nahadzovania cez položky . Ďakujem, vopred som vďačná za každú radu.

odkaz pre Janku a Zuzku - dievčatá moc písania je k Vášmu problému a teraz nestíham. Neskôr ak nebude neskoro sa ozvem.
Ináč kočka na Hotline Vás povedie krok za krokom.
jana32 jana32

Melnick, dakujem , jasne ze pockame, si poklad.
jana32 jana32

Melnick, len ked budes mat teda cas, mne to asi automaticky nenapocitalo, nevedela by si mi nejako preposlat uctovny rozvrh, kde co ma byt v ktorom riadku? Ja mam novu verziu, tak neviem mozno som nieco zle nainstalovala.
polka polka

polka je offline (nepripojený) polka

Poradíte mi prosím, ako mám v Oberone (mzdy) spracovať zamestnanca, ktorý k 30.12.2010 skončil PP a od 1.1.2011 začal pracovať na dohodu o pac. činosti (s odhláškou a následne prihláškou do SP)? Za rok 2010 mu treba urobiť RZD. Mám ho nahodiť ako nového pracovníka na dohodu, ale potom mi bude v spracovaní miezd figurovať 2x ? Ale zas na druhej strane si neviem predstaviť, ako by som mu potom urobila RZD za rok 2010.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať