Zavrieť

Porady

Usporiadat
zk24 zk24

zk24 je offline (nepripojený) zk24

beriem spat, beriem spat. uz uz uz uz vidim Ctrl+T Cez "Tlac" mam vsade iba Vykaz o P a V. Ale cez Subor - Tlacove vystupy uz aj Vykaz o MaZ... boze
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.

zk24 Dnes, 10:55 AM
beriem spat, beriem spat. uz uz uz uz vidim Ctrl+T Cez "Tlac" mam vsade iba Vykaz o P a V. Ale cez Subor - Tlacove vystupy uz aj Vykaz o MaZ... boze

Všetci sme na začiatku klikali ako šialení, teda ja určite.
Tak nebožekaj, nikto Ťa za to neprestane mať rád .
zk24 zk24

Ucim sa robit v JU, prvy krat v zivote to skusam, ale uz teraz to lutujem
Dana1 Dana1

Dana1 je offline (nepripojený) Dana1

podľa možnosti vždy pozitívne naladená... :-))) ...viac
Melnick Pozri príspevok
Ja dávam každý mesiac predpis do KZ a aj úhradu každý mesiac. Nedávam to do iných záväzkov. Nepáčia sa mi.

Zuzka s tým rozúčtovaním som ja pri DPH-ákovi mala problém. Neviem či Danke - Dana1 dáva dobrý typ DPH, ale mne tam hádzalo staré typy. Až som sa naštvala a nedávam DPH cez rozúčtovanie.
Niekedy sa mi stane, že pri stiahnutí novej verzie sa v predkontáciách zmení typ DPH - dávaj si na to pozor - rozklikaj a uprav si.
Tiež sa občas stane, že za toho pána nedáš správny typ DPH - vtedy hodím hocičo čo mi program dovolí a následne sa vrátim v doklade cez opravu a zrazu, ejhľa, dá sa tam dať správny typ. Kým som na to prišla, bola som asi takáto.

Aj mne pri neskladovcých položkách dáva staré typy DPH, tak ani ja tam nedávam žiadne DPH . DPH je potom za celý doklad a schluss.

ja som si na to rozúčtovanie zvykla a stále ho používam. začala som to používať v jednej firme kde mám CHD a tam ÚP chce rozdeliť všetky náklady v CHD zvlášť. a ja keď mám na fa aj nájom, aj vodu, aj teplo tak som to musela (ked som si chcela ulahčiť robotu) takto riešiť. treaz už len cez filter si dám predkontáciu ktorú potrebujem, obdobie, pozriem si - sučty stlpcov PD a už tam mám len ten požadovaný stlpec odpíšem sumu (ešte je to aj bez DPH ) a náročná tabuľka pre ÚP je hotová sťaby cubi-dup.
kornelia2 kornelia2

kornelia2 je offline (nepripojený) kornelia2

Ahojte dobre vam vypocitalo v mzdach -ročne hlasenie???
Ked som to rucne urobila tak mi vyslo nulove, ked to davam cez program tak mi uplne nieco vypocita,robim iba 1 zamestnanca.
Teraz neviem co mam dobre???
Naposledy upravil kornelia2 : 03.02.11 at 17:15
dushan dushan

dushan je offline (nepripojený) dushan

Milí Oberoňáci,

máte niekto skúsenosti s používaním Oberonu výlučne na vedenie skladovej evidencie?

Mne účtovníctvo spracováva účtovníčka a ja si chcem viesť v oberone sklad aj za pomoci offline prepojenia s euro pokaldňami.

Ak niekto tento model reálne používa, budem vďačný za všetky rady a tipy.

PS: Po prečítaní tejto témy som veľmi milo prekvapený možnosťami a schopnosťami OBERONU, hlavne pri zvážení jeho relatívne nízkej cene!
Melnick Melnick

kornelia2 Pozri príspevok
Ahojte dobre vam vypocitalo v mzdach -ročne hlasenie???
Ked som to rucne urobila tak mi vyslo nulove, ked to davam cez program tak mi uplne nieco vypocita,robim iba 1 zamestnanca.
Teraz neviem co mam dobre???
Verzia Január II - bola zlá, skús februárovú. Pricapili ju dnes. Predvčerom, včera a aj dnes som si dobre pokecala na hotline.
zk24 zk24

Ahojte,

ako vykluckovat z tohto:

V knize zavazkov mam 2 faktury od O2 zaúctovane, neuhradene.
FA 1: 518 / 321 - 20 €
FA 2: 518 / 321 - 62 €

Klient ide na pobocku a uhradi obe faktury naraz priamo na pobocke a plati platobnou kartou. Den fyzickej uhrady 8.10.2010.

Dostanem PPD kde je prilepeny aj ERP blok a potvrdenie o uhrade platobnou kartou. ERP Vyzera takto:
Uhrada FA 1 20 €
Uhrada FA 2 62 €
Poplatok za platbu v hotovosti 1 €
Spolu: 83 €

Na bankovom vypise vidim sumu 83 € zauctovanu dna 10.10.2010

No a teraz neviem ako tie uhrady zauctovat. Mam k nim PPD (+ERP) platene kartou co ma laka uctovat takto:

ID zo dňa 8.10.2010
321 / 261 (FA 1) /Kniha závazkov - Uhradit - Doklad - Interny doklad/
321 / 261 (FA 2) /Kniha závazkov - Uhradit - Doklad - Interny doklad to iste cislo/
Teraz ale co s tym 1 €?
Cez uctovny dennik zadat novy ID s tym istym cislom a dat 1 € ako 518 / 261?

Hradim tri rozne platby jednym dokladom?

a 10.10.2010 uz iba:
261 / 221 v sume 83 €

Co hovorite?

Dakujem
Melnick Melnick

Zuzka , ja si takúto platbu potom označím a) b) c)
Vo výpise mám potom napr:
B - 01/24a
B - 01/24b
B - 01/24c

Sumár = 2 faktúram a poplatku.
KKatika KKatika

KKatika je offline (nepripojený) KKatika

Ahojte poradáci, ako tlačíte likvidačné listy k záväzkom?
ďakujem
kivi kivi

kivi je offline (nepripojený) kivi

Zdravím. Chcem sa spýtať, či je možné, že ak má náš dodávateľ zakúpený model fakturácie, tak nedokáže vytlačiť, resp. vyexportovať sumarizáciu alebo nejaký zoznam vystavených faktúr. Toto mi totižto tvrdí. Chcela som si len skontrolovať, či mám zaúčtované všetky faktúry. Všetky faktúry boli platené vždy v hotovosti, takže mi neposiela inventarizáciu pohľadávok. Ďakujem za odpoveď.
Melnick Melnick

Stačí zadať filter a tlačových výstupov máš koľko chceš.
a) všetky vystavené
b) neuhradené v PD
c) neuhradené k dátumu splatnosti
d) týždeň po splatnosti
a mohla by som pokračovať ....................a pokračovať
Melnick Melnick

Robili ste už mzdu za január, kde ste riešili refundáciu podľa §50a ???
Myslíte, že je program správne nastavený ?
Dana1 Dana1

ešte som nerobil. no idem na to v pondelok. som sledovala tie zmeny ako robili zmeny v programe a nevidelo sa mi to.

už v decembri som videla, že sa čosi deje a najprv som si radšej aktualizáciu stiahla na skúšku len na neutralnom PC, presne kôli tomu §. keď som videla , že je to zle najprv som urobila mzdu, ktorej sa to týka a potom som aktualizovala program aj naostro.

ale čo som zbežne pozerala tak už najnovšie som videla, že je tam § ale nie je tam písmeno. tak neviem. nejak to odsúvam stále na neskôr.
Melnick Melnick

Dani, môžeš sa do toho pustiť. Je to OK. Medzi inými príjmami nájdeš kolonku , kde zadáš výšku refundácie a tá suma je potom aj predmetom zdanenia.
Aj tak sa mi to vstupovanie refundácie do VZ pre ZP ...NEPÁČI. Ale to už nie je moja vec. Tak to chcú iní.
Dana1 Dana1

Fuj, to mi odľahlo, že je to v poriadku. no idem na to, že to mám z krku. normálne som sa bála robiť tu mzdu, že čo zas bude.
Melnick Melnick

Ja som v januárovej verzii robila moju najväčšiu firmu. Sú to poctivci, čo chcú mať všetko hotové aj poplatené do 8. dňa v mesiaci. No tentokrát im idem podklady odovzdávať až zajtra, pretože pri otvorení miezd mi stále vypisovalo - zmazať všetky spracované mzdy a prerobiť ich v novej verzii. Ani nevieš aká som bola "šťastná" že prepracovávaním všetkých miezd prídem zbytočne o môj drahocenný čas.
Ale pochopenie pre takéto prípady, máme navzájom iba my, tu - od nikoho iného. Bohužiaľ.
jana32 jana32

jana32 je offline (nepripojený) jana32

Dobrý večer, prosím Vás ako mám v oberone v spracovaní miezd zadať dovolenku? Našla som si sekciu náhrady, cez vyberač sa mi dá vybrať všetko od paragrafu až po neplatené voľno, ale dovolenka tam nie je. A ešte jedna prosba, zamestnanec mal vyplatené vreckové pri pracovnej ceste, to mu treba zdaniť, ako to v tom programe urobiť? Vopred ďakujem za radu.
Melnick Melnick

jana32 Pozri príspevok
Dobrý večer, prosím Vás ako mám v oberone v spracovaní miezd zadať dovolenku? Našla som si sekciu náhrady, cez vyberač sa mi dá vybrať všetko od paragrafu až po neplatené voľno, ale dovolenka tam nie je. A ešte jedna prosba, zamestnanec mal vyplatené vreckové pri pracovnej ceste, to mu treba zdaniť, ako to v tom programe urobiť? Vopred ďakujem za radu.
Pri spracovaní miezd - upraviť mzdu - sa Ti ponúka prvá tabuľka, kde máš počet odpracovaných hodín.
Potom tam máš ..
nadčasy
dovolenka
sviatok
sem môžeš priamo zadať počet hodín dovolenky, ak máš zakliknuté pole "kontrola FPD" tak Ti upraví hodiny odpracované a počet hodín dovolenky.
Máš možnosti pridať si jednotlivé zložky mzdy, len sa musíš troška v tých mzdách "poprehrabávať"
Ináč môžeš to dať aj cez iné danené príjmy.
janka.mo janka.mo

janka.mo je offline (nepripojený) janka.mo

som zacinajuca uctovnicka, momentalne na materskej dovolenke ...viac
ahojte
poradte mi prosim... mam konatela v s.r.o. a ten si doteraz vyplacal odmenu 50 eur mesacne za vykon funkcie konatela. ked mu teraz zadam prac.vztah - statutar.zastupca - pravidelny prijem, tak ked mu tam zadam tych 50 eur, tak mi stale vypise, ze minimum musi byt 317. poradte co s tym.... kde mozem mat chybu? viem, ze odmena 50 eur je realne malo, ale on si tak chce poriesit zdravotnu, kedze sa to tak doteraz dalo.
dakujem

teraz som skusila zmenit pracovny uvazok na 1, doteraz som tam mala 8 a uz ma to pustilo, teda zobralo mi tych 50 eur mesacne. je to takto v poriadku? aj vo vztahu k odvodom? prepacte, ze vas s tym otravujem, ale nejako som spanikarila...
dakujem
Naposledy upravil janka.mo : 16.02.11 at 18:50
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať