Zavrieť

Porady

Usporiadat
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
jana32 Pozri príspevok
Tak na toto ma upozornila Melnickj, vďaka nej som si kopu veci opravila, ale práve tento účet mi do súvahy proste nechce vziať a v účtovnom rozvrhu mi ani neponúkne možnosť priradiť ho nejakému riadku súvahy. Tak som si pomohla tým, že som použila účet 379, asi to nie je správne, ale ja si inak neviem pomôcť. Viete mi poradiť aj čo sa týka knihy záväzkov? Dá sa odtiaľ faktúra vymazať, keď je už zaúčtovaná aj v účtovnom denníku? Ja som ju totiž dva krát a keď skúšam jednu vymazať stále mi hlási že musím najprv vymazať položky faktúry. neviem však ako, lebo tie sa vymazať nedajú. Ďakujem za trpezlivosť!
Ak máš v ÚD zaúčtovanú faktúru, tak najskôr :
- vymaž jej úhradu
- vymaž zaúčtovaný záväzok v ÚD
-fa znova bude svietiť na červeno
- zvoľ oprava
- zvoľ vymazanie položky /nový,oprava,vymazať/
- potvrď OK
´faktúra bude nulová
- vpravo dole zvoľ vymaž
- Faktúra je vymazaná
denisocka denisocka

denisocka je offline (nepripojený) denisocka

Ahojte !
Ako účtujete kurzové rozdiely k 31.12 v oberone? Ja som minulý rok zaúčtovala ručne cez ID , a tento rok som chcela tiež, ale nesedí mi potom účet 321AE z knihou faktúr. Akoby som mala kurzové rozdiely z r.2009 zrušiť a zapísať nové. Prosím poradťe mi čo mám s tým robiť! Za odpovede Vám vopred ďakujem
jana32 jana32

jana32 je offline (nepripojený) jana32

Prosím Vás je tu niekto kto v Oberone účtuje neziskovky? Dá sa nejako v programe označiť, ktoré účty budú nezdaňovaná činnosť? My totiž máme aj nezdaňovanú aj zdaňovanú činnosť, nedokážem to ale rozlíšiť. Poraďte.
jana32 jana32

jana32 Pozri príspevok
Prosím Vás je tu niekto kto v Oberone účtuje neziskovky? Dá sa nejako v programe označiť, ktoré účty budú nezdaňovaná činnosť? My totiž máme aj nezdaňovanú aj zdaňovanú činnosť, nedokážem to ale rozlíšiť. Poraďte.
Prosím poraďte.
zk24 zk24

zk24 je offline (nepripojený) zk24

Vediete niekto Knihu jazd v OBERON? Je to OK, da sa s tym dobre pracovat?
jana32 jana32

Tak tie účty som našla, ale teraz som v koncoch. Ako si vyhodiť zostavu tak, aby som z toho mohla urobit daňové priznanie. Organizácia bola totiž do 30.11. neziskovkou, mala príjmy a výdavky oslobodené od dane, od 1.12.2010 má aj podnikateľskú činnosť, ja som si účty , ktoré som pritom použila označila ako daňové, ale nemám tušenie ako teraz z toho "chaosu " urobiť daňové priznanie. Poradíte?
Melnick Melnick

Janka, otvor si účtovný rozvrh a posúvaj sa po jednotlivých účtoch, a poupravuj si tam tie, ktoré máš daňové - UR uprav cez "OPRAVA".
martinr martinr

martinr je offline (nepripojený) martinr

zk24 Pozri príspevok
Vediete niekto Knihu jazd v OBERON? Je to OK, da sa s tym dobre pracovat?
Ja si vediem knihu jázd v Oberone a nemám s tým žiaden problém. Lenže ja to nemám s čím porovnávať, lebo som ju nikdy nikde inde a inak neviedol a navyše ja sa s tým rovnako ako z celým účtovníctvom na rozdiel od ostatných o ktorých problémoch tu sem tam čítam veľmi nepárem, tak neviem či moju skúsenosť možno považovať za smerodajnú :-)
jana32 jana32

Melnick Pozri príspevok
Janka, otvor si účtovný rozvrh a posúvaj sa po jednotlivých účtoch, a poupravuj si tam tie, ktoré máš daňové - UR uprav cez "OPRAVA".
Ja som si účtovný rozvrh upravila, síce neviem čo je to UR, ale keďže ide o neziskovku v účtoch mi umožnilo zaškrtnúť poličko " zdaňovaná činnosť ". Len teraz sa neviem posunúť ďalej, ako mám urobiť daňové priznanie, z čoho vyčítať údaje , že čo bude zdanené. Predtým som mala mRP program, ten mi vyhodil aj dańové priznanie, tu som nováčik tak tápem. Melnick, dopredu ďakujem
emula1 emula1

emula1 je offline (nepripojený) emula1

ahojte,

neviete preco mi v suvahe nenatiahne udaje minuleho roka?
EPk EPk

EPk je offline (nepripojený) EPk

Mas poslednu verziu? Lebo mali tam chybu, ale mne tam dava aj tak zle hodnoty, tak som to dopisovala rucne. Ked mam vykaz presne cisla, to ide , ale ked dam zaokruhlene, su v minulom obdobi hausnumera.
zk24 zk24

emula1 Pozri príspevok
ahojte,

neviete preco mi v suvahe nenatiahne udaje minuleho roka?
Uctujem v OBERONE asi stvrty rok a v zivote mi netahal udaje minuleho roka. vzdy ich musim dopisovat manualne. Okrem toho ze mi taha bludy aktualneho roka.

A mam aktualnu verziu.

Tak mozno niekto vie preco a ze treba niekde nieco nastavit... a poradi
emula1 emula1

emula1 je offline (nepripojený) emula1

no stiahla som si najaktualnejsiu verziu, s centami mi to taha, ale zaokruhlene bludy, takze to musim prepocitavat
zk24 zk24

Povedzte mi prosim ako ta kniha jazd funguje. Stlpec "pocitadlo km" mi pocita uplne bludy... medzi prvou a druhou jazdou rozdiel 6km, pricom auto nabehlo iba 1km (to 1km som tam dala preto aby sa to lahko "pocitalo", inac mi to tam hadze dvojnasobky a rozne ine cisla), len nahodou som sa pustila do prepocitavania a hned toto...

Oprava: Coby plus 6 ale minus 14 km po druhej jazde...
auto.jpg  
kornelia2 kornelia2

kornelia2 je offline (nepripojený) kornelia2

Ahoj skus prepocitat v jazdach si daj moznosti a potom konecny stav prepocitat(ja to vzdy robim)aj prepocet
jana32 jana32

Prosím Vás, keď mám všetko doúčtované v PÚ a chcem spustiť uzávierku, aby mi previedlo počiatočné stavy do ďalšieho roku, ako to mám spraviť?
Melnick Melnick

Urob si zálohu na USB - nikdy nevieš

Firma
Obdobie
Účt. závierka
Zmena obdobia

Čítaj pozorne a choď na to logicky. Potom si daj aj skopírovať účt. rozvrh z minulého obdobia.
jana32 jana32

Melnick, prosím ťa a keď si tlačíš jednotlivé účtovné doklady, napríklad košieľku ( tuším sa tomu hovorí krycí list )na vystavenú faktúru, dá sa vytlačiť aj viac faktúr na jeden kancelársky list? Lebo mne tlačí jednu faktúru na jeden list a tá spotreba papiera je neskutočná.
Melnick Melnick

Janka, myslím, že tu Oberon nepočítal so šetrením papiera.
jana32 jana32

OK, aj tak še dá. Oberon vie vytlačiť daňové priznanie, ale to je naviazané na tú nešťastnú stránku drsr.sk. Nedá sa to vytlačiť nejako inak?
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať