plavčík Prosím...kamarát začal robiť v Oberone a nevie si nahodiť Interné doklady napríklad na predpis miezd / mzdy mu robí extrená spoločnosť...dostane ich vypočítané/. Alebo nenašli sme klasickú pokladňu...keď chce nahrať na jeden pokladničný doklad viac položiek tak sa to nedá. Ja robím v Datalocu a tomu Oberonu fakt nerozumiem.
Prosím poradíte?
VĎAKA
Ahoj,
ak by som dostavala spracovane mzdy externe, tak si spravim podla jednotlivych zloziek mzdy predkontacie a davam to manualne, vzdy pod ten isty doklad (rovnaky nazov dokladu), aby sa to potom dalo vytlacit ako jeden doklad.
Ked otvorim v uctovnom denniku jednoducho novy uctovny pripad, vyberiem dajme tomu 31.3.2011, Typ - Mzdy a pod predkontáciami by som si navolila rozne typy, napr.:
900: Hrubé mzdy: 521/331
901: Sociálne poistenie: 331/336.AE
902: Zdravotné poistenie: 331/336.AE (inac sa mi mari ze tam su nejake taketo predkontacie by default)
A tak dalej. Alebo podla potreby. A do nazvu dokladu, by som vzdy dala ten isty, napriklad za marec: M1103, aby ked sa v uctovnom denniku postavim na uvedeny doklad a dam Tlacit - uctovny doklad, tak to tam zhrnie vsetky mzdove operacie pod tymto dokladom.
Druhej otazke o pokladnici som neporozumela.