Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Dobrý večer, prosím Vás ako sa dajú dodatočne nahodiť počiatočné stavy v PU v Oberone? Neviem kde to mám zadať, ja som počas roku robila účto, ale doklady od predchádzajúcej ekonómky za rok 2010 som dostala do ruky až teraz! Prosím poraďte mi.
Dobrý večer, prosím Vás ako sa dajú dodatočne nahodiť počiatočné stavy v PU v Oberone? Neviem kde to mám zadať, ja som počas roku robila účto, ale doklady od predchádzajúcej ekonómky za rok 2010 som dostala do ruky až teraz! Prosím poraďte mi.
Prosím , poraďte mi. Svoje doklady mám nahodené, len na tomto som ostala stáť. Ďakujem
Prosím , poraďte mi. Svoje doklady mám nahodené, len na tomto som ostala stáť. Ďakujem
Zadanie počiatočných stavov
Zadaním počiatočných stavov sa myslí zadanie počiatočných stavov účtov v programe Podvojné účtovníctvo. Počiatočné stavy sa zadávajú priamo do účtovného denníka, účtujú sa oproti začiatočnému súvahovému účtu 701.
Ak ste účtovali predchádzajúce účtovné obdobie na tomto programe, počiatočné stavy program vytvorí automaticky pri účtovnej závierke.
V prípade ak začínate účtovať prvé účtovné obdobie na tomto programe, je potrebné ešte zaevidovať všetky neuhradené pohľadávky a záväzky. Tieto zaevidujte v knihách Kniha pohľadávok a Kniha záväzkov s dátumami z pôvodnej evidencie. Potom pri úhrade týchto faktúr bude doklady možné "vypárovať".
Ja si v januari ponahadzujem niektore pociatocne stavy rucne, (taku vatu - aby som mohla lepsie kontrolovat pokladne, ucty ...) a po zavierke ich vymazem.
prosím vás poradil by mi niekto prečo ked začnem robiť inventúru komisného skladu nenačíta mi správne množstvá v evidencii? napr v sklade mam 2ks tak po začatí inventúry v inventúre je niečo iné, napr 0, .. fyzycky mám 2ks
nestane sa "niečo" keď skončím inventúru že tie množstvá zas budu zase ine? lebo tam mam same prebytky.