geileile pracujem ako asistent učiteľa. Dali mi pracovný úvezok 37,5 h, v tom mám zahrnutú asistenciu v triede s rómskymi žiakmi 4-5 hodín + zastupovanie niekedy aj 3 hodiny poobede + službu 1h na chodbe poobede do tretej. Je to normálne? Aj ked ma práca učiteľa baví, nieje náhodou pre asistentov ZŠ len 23 hodín pracovný úvezok? Ci to len zle chápem?
Musíš rozlišovať týždenný pracovný čas a týždenný úväzok. Pracovný čas určuje Zákonník práce (+kolektívna zmluva) na základe ktorého zamestnávateľ s tebou dojedná pracovnú zmluvu.
Úväzok pre pedagogických pracovníkov - rozumej priamu výchovno-vzdelávaciu činnosť s deľmi - to čo učiteľ, vychovávateľ, asistent odučí v konkrétnej triede/v oddelení, v rámci riadneho rozvrhu, presný počet hodín, ktoré ti určí riaditeľ školy).
Úväzok pedagógov (napr. 23 hodin týždenne) je len časť ich pracovného týždenného času.
Ak ti nestačí gabrieline, resp. moje vysvetlenie, tak si dobre prezri pracovnú zmluvu, pracovnú náplň a ak ti bude niečo nejasné obráť sa na svojho nadriadeného (riaditeľ, zástupca riaditeľa), nech ti vysvetlí nejasnosti.
už sa to tu rozoberalo vo viacerých témach
.