Sú to makové rezy /nízkotučné/ z mmb.
300 g uvarených zemiakov, 200 g hnedého cukru, 1 PL medu, 3 čerstvé vajcia, 100 g mletý mak, mletá škorica, citr. kôra, 80g krupice /detská, hrubá pšeničná, ja som dala špaldovu krupicu/, 1 PDP, marhuľový džem.
Žĺtka s cukorm a medom vymiešať do penista, pridať krupicu zmiešanú s PDP, vychladnuté nastrúhané zemiaky, asi 1-2 KL škorice, citr. kôru. Bolo to dosť husté, tak som pridala aj trošku teplej vody. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.
Plech vymastíme /akurát tu je ten tuk
/ a vysypeme múkou alebo strúhankou.
Dala som na normálny plech, je to také nižšie, po upečení pozdĺžne prekrojíme na 2 diely a spojíme marhuľovým lekvárom.
Hotový môžete posypať cukrom, ale sladký je dosť aj bez posýpky.
Je výborný. Dobrú chuť