Kazu Tak toto som ešte nerobila. Dáš recept?
Pražené špagety
Vždy v nedeľu, ke´d máme kuracie prsia, tak malý kúsok z nich nakrájam na tenké rezance a zalejem sojovkou.
Potom zvyčajne v pondelok (no včera sme nestíhali doma) robím pražené špagety.
Na tanier na primerane dlhé kúsky nalámem nevarené špagety, buď si na tenké rezance nakrájam zeleninu, alebo ako dnes, požijem mrazenú (dnes to bola nejaká thajská zmes na wok) - tú prudko rozmrazim preliatim vriacou vodou.
Na panvici rozohrejem olej a najskôr veľmi prudko opečiem tenké rezance z kuracích pŕs, vyberiem a dám na tanier. Do rovnakej panvice dám prudko orestovať rezance zeleniny. Za 2-3 minútky ich dám na tanier k masu. Ak už nie je na panvici dosť oleja, tak pridám, poriadne rozohrejem a dám nalámané nevarené špagety - chvíľu ich opekam a potom po troške prilievam vriacu tekutinu (dnes to bol zvyšok polievky, inokedy voda). Premiešavam, podlievam, prilejem sojovku, prípadne nejakú inú omáčku. Ide to celkom rýchlo, špagety skúšam, odhadom cca 5-7 minút. Samozrejme, tekutinu treba dolievať, premiešať a ochutiť podľa zvyklostí. Keď sú cestoviny mäkké, tak do panvice vrátim z taniera osmaženú zeleninu a mäso - podľa možnosti bez tuku na spodu. A je hotovo.
Podobne pražím aj ryžu, ale už uvarenú. Tam ale ešte po zelenine na prudkom ohni smažím dve vajíčka na také veľké halušky.
Dobre vyzerá, ak je v zelenine niečo farebné, napríklad červená paprika...
Recept je vlastne orientačný - niekde som o tom čítala, zvyšok som si vymyslela.