Marína Zitka, ja celé kura ani nepečiem, rozporcujem, posypem korením na kurča od Kotányi, kožu uvolním a tiež posypem pod ňou. Ak sa dá, zvyknem urobiť skôr, aby trochu korenie nasiaklo. Po troche plnky dávam pod kožu, na každý kúsok dám pre chuť plátok slaniny(zvyknem si nechávať aj kože zo slaniny a neskôr využívam presne pri pečení kuraťa, alebo ak dusím mäso, len kvôli chuti. Tú kožu vidieť na 2. obrázku), polejem trochou oleja, nakrájam kúsky masla a podlejem vývarom. Zvyčajne mám, lebo ak pečiem kurča, z chrbta robím vývar. Síce je tiež pravda, že zvyčajne kupujem vrchné stehná alebo celé. Zo začiatku pečiem pod alobalom, neskôr odokryjem, pomedzi kurča podávam plnku(gule) a dopečiem. Všade, kde je voľné miesto dávam, keď robím kurča pod perinou. Urobila som aj dva mikrosnímky, prikladám ti, aby si lepšie videla.
Ak by si chcela vedieť, akú robím plnku ja, napíšem. Mňa by potešilo, ak by si napísala ty svoj recept.
Evka dnes som piekla kura .Vyskúšala som plnku dať piecť vo forme guličiek.
http://www.porada.sk/1422253-post4027.html Poukladala som to medzi kurence , tak ako vyšlo.No musím povedať bolo to fantastické .Veľmi si to naši chválili .
Ja robím klasickú plnku - nakrájala som rožky ,pokropila som mliekom, vajíčka,vegeta/bez glutamanu/a koľko znesie petržlenovej vňate .Čiže klasika,bez pridávania napr.kuracej pečienky,párok a podobne.
Ale prezraď prosím Tvoj receptík.
Vďaka za inšpiráciu , zasa mám niečo nové.
Experimenty v kuchyni ,to je moje hobby.
Len ak sa ma niekto spýta,čo som varila,tak neviem názov