taiko Ludia zlati, nejeme my tu nahodou malo ryb? Ne ne, nechcem poukazovat na toho lososa, co som dnes postol. Len sa mi zda ze je malo rybiciek medzi tymi laskominkami (pre vychodnarov - lakocinkami), co tu varime. A ryby su vacsinou hotove do 15-20 minut, co by vam drahe zeny, drahe mamy mnohokrat ulahcilo zivot.
Morským rybám neverím:
ak sú lacné je tu riziko že pochádzajú zo zamorených oblastí a medzi ne patria aj všetky pozametané ryby z paluby, predávané ako filé. Najväčšie riziko pre mňa predstavujú všetky konzervované rybie výrobky. Viď posledne Mexický záliv - koľko krajín sa v okolí ropnej katastrofy živí rybolovom!!!
A naše alebo české sladkovodné ryby bežne živé nedostaneš iba vo veľkých obchodných reťazcoch. Sú nekresťansky drahé, ak si prepočítaš koľko odpadu je z nich a koľko čistého mäsa ti zostane na tanieri.
Najlacnejšie a najzdravšie sú ryby (aj malé plevelné ako napr. ostriež, väčšie belice) darované od rybára ktorého zazriete pri prechádzke a vidíte ako zúfalo bičuje potok udicou. "Tichí blázni" radi za menší peniaz aj predajú, aspoň troška si privyrobia na výživu rybiek a znížia náklady na svoj koníček.