ubka Tiež prstami, ako poradila Janka, ale ja robím aj tak, že prehnem a vidličku strčím do múky, aby nelepila, a popritláčam postupne po celom oblúku. Dobre sa to zlepí a urobí to volániky. Tak robím aj bryndzovníky z lístkového cesta, ktoré pečiem v rúre-vyzerá to efektne.
Ubka, ale to sú iné volániky, tie ručne robené vyzerajú podobne ako stočené dve hrubšie šnúry dokopy. Keď budem mať na "starosti" babku(svokru) znova ja, urobíme pirohy, babka ich vycifruje, ja zdokumentujem.
Škoda, že som neodfotila teraz, robili sme s ňou pred cca 2-3 týždňami.
ubka Marína, nenúť syna do sladkého môžeš mu ponúknuť "na slano" opraž cibuľku, môže byť aj so slaninkou a nemá to chybu Šúľance robím aj s bryndzou, ako halušky, alebo iba opečiem na masti do chrumkava na slano.
Vďaka, určite vyskúšam.
Len tak mimochodom, už ste videli niekoho takto v noci varíť ako nás?
Zaujímavé, že nie som pri tých dobrotách hladná.