Zavrieť

Porady

Čo dnes na obed?

som
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól

P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 20:38 Dôvod: doplnenie P.S.
Téma je uzavretá.
Xanti Xanti

Xanti je offline (nepripojený) Xanti

terezamaria Pozri príspevok
Včera som robilo štrúdle na slano.
Cesto- musím napísať, že vynikajúce:
- 40 dkg hl.múky
- 1 vajce
- 14 polievk.lyžív studenej vody
- 1 postrúhaná cera / na hrubom strúhači na jablká/
Cesto zamiesiť, keby sa trochu lepilo, pridať ešte za hrsť múky. Rozdeliť na 3 diely, valkať na doske, kde dáme dosť hl.múky, aj pod cesto, aj na cesto. Ide to rýchlo. Plníme plnkou sladkou mak+ jablká, orechy+čerešne, tvaroh+ čerešne, podľa chuti.

Ja som plnila kapustou a udusenou klobásou.Sáček kapusty som trochu premyla, podliala vodou, osolila, okorenila, orascovila drv.rascou a dusila 15 minút.Na cibuľke som dusila na drobno pokrájané 3 nožičky klobáse. Na cesto išla vychladnutá kapusta
a na ňu klobása. Zvinúť, na plech sa zmestia všetky 3 štrúdle. Potrieť olejom a piecť pri 200 -220 stupňoch 20 minút.
Terezka už včera si ma donútila slintať a to mám dnes pokračovať? Musím skúsiť.
0 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
terezamaria Pozri príspevok
Včera som robilo štrúdle na slano.
Cesto- musím napísať, že vynikajúce:
- 40 dkg hl.múky
- 1 vajce
- 14 polievk.lyžív studenej vody
- 1 postrúhaná cera / na hrubom strúhači na jablká/
Cesto zamiesiť, keby sa trochu lepilo, pridať ešte za hrsť múky. Rozdeliť na 3 diely, valkať na doske, kde dáme dosť hl.múky, aj pod cesto, aj na cesto. Ide to rýchlo. Plníme plnkou sladkou mak+ jablká, orechy+čerešne, tvaroh+ čerešne, podľa chuti.

Ja som plnila kapustou a udusenou klobásou.Sáček kapusty som trochu premyla, podliala vodou, osolila, okorenila, orascovila drv.rascou a dusila 15 minút.Na cibuľke som dusila na drobno pokrájané 3 nožičky klobáse. Na cesto išla vychladnutá kapusta
a na ňu klobása. Zvinúť, na plech sa zmestia všetky 3 štrúdle. Potrieť olejom a piecť pri 200 -220 stupňoch 20 minút.
Terezka, nejde do cesta ani štipka soli?
0 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
alla66 Pozri príspevok
Terezka, nejde do cesta ani štipka soli?
Nie, neide. Z cesta sa dajú robiť aj rôzne chuťovky, zabaliť šunku, syr, čipóš salámu, kúsok kyslej uhorky, kto má na čo chuť.Skús, povieš mi. Len nezabudni pri vaľkaní veľa múky, aby sa Ti nelepilo. Krásne sa vygúľa.
0 0
Bionda Bionda

Bionda je offline (nepripojený) Bionda

som taká aká som
Dievčatá odporúčam SUmčeka afrického - veľmi dobrej chuti, šťavnatý a takmer bez kostí- ak si kúpite filet.
Zväčša kupujem lososa- nedá sa ním nič pokaziť, ale teraz som si dala poradiť a vrele odporúčam. Chutné aj na 220 do rúry upiecť- nič nepokazíte. Naši k rybám uprednostňujú ryžu, čo ja prudko nemusím radšej len zeleninu event. zemiačiky dobručké
0 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
Ďakujem, vyskúšam... včera som piekla slivkový koláč.......
0 0
bendži bendži

bendži je offline (nepripojený) bendži

bv_alexandra Pozri príspevok
Marínka,
uplne jednoduché:
Nakrájať syr a šunku na také cca 2cmširoké kocečky. Napichať na špajdlu.
Urobiť si hustejšie cestičko z vajec a hladkej múky. Posoliť a pokoreniť, ja dávam aj trošku vegetky.
Potom tieto špízy obaliť v múke a následne obaliť v cestíčku a vypražiť. Je to balada. Chutí to úplne inak ako klasický vyprážaný syr.
Toto jedlo je pre mna spomienkou na detstvo
Ked sme s tatkom chodili vždy v sobotu na túru tak sme sa potm vždy zastavili v horskom hoteli a dali sme si špíz, ja som ho milovala.
tiez mam rada takyto spiz, ovela viac ako klasicky vyprazany syr, pre vylepsenie ja ho robim aj so sampinonmi
0 0
ZuzuT ZuzuT

ZuzuT je offline (nepripojený) ZuzuT

Zaciatkom tyzdna sa este dojedali "zbytky" z vikendu (slepacia rezancova polievka a bud kuraci perkelt s haluskami alebo zapekana cuketa plnena cestovinou a hribami) od svokry a dnes bola polievka z poleneho hrachu a varene mastene zemiacky s ratatouille a nedelnym vypraznym karfiolom. Musim vymasliet, co zajtra ...
0 0
Sabadka Sabadka

Sabadka je offline (nepripojený) Sabadka

Kto ma pozná vie.
terezamaria Pozri príspevok
Včera som robilo štrúdle na slano.
Cesto- musím napísať, že vynikajúce:
- 40 dkg hl.múky
- 1 vajce
- 14 polievk.lyžív studenej vody
- 1 postrúhaná cera / na hrubom strúhači na jablká/
Cesto zamiesiť, keby sa trochu lepilo, pridať ešte za hrsť múky. Rozdeliť na 3 diely, valkať na doske, kde dáme dosť hl.múky, aj pod cesto, aj na cesto. Ide to rýchlo. Plníme plnkou sladkou mak+ jablká, orechy+čerešne, tvaroh+ čerešne, podľa chuti.

Ja som plnila kapustou a udusenou klobásou.Sáček kapusty som trochu premyla, podliala vodou, osolila, okorenila, orascovila drv.rascou a dusila 15 minút.Na cibuľke som dusila na drobno pokrájané 3 nožičky klobáse. Na cesto išla vychladnutá kapusta
a na ňu klobása. Zvinúť, na plech sa zmestia všetky 3 štrúdle. Potrieť olejom a piecť pri 200 -220 stupňoch 20 minút.
Terezka si poklad, ďakujem za nápad, už sa teším až to budem mať hotové, zbožňujem takéto veci. Síce v rodine len ja, ale nevadí ja si to napečiem a ostatní sa budú môcť prizerať, keď budem jesť.
0 0
Bionda Bionda

Bionda je offline (nepripojený) Bionda

som taká aká som
ZuzuT Pozri príspevok
Zaciatkom tyzdna sa este dojedali "zbytky" z vikendu (slepacia rezancova polievka a bud kuraci perkelt s haluskami alebo zapekana cuketa plnena cestovinou a hribami) od svokry a dnes bola polievka z poleneho hrachu a varene mastene zemiacky s ratatouille a nedelnym vypraznym karfiolom. Musim vymasliet, co zajtra ...
Toto poznám s tými zbytkami, robím aj ja a volám to ČDD čo dom dal
0 0
gabriela7755 gabriela7755

gabriela7755 je offline (nepripojený) gabriela7755

Dnes varí babka. Sľúbila nám plnenú papriku, tú všetci zbožňujeme, takže sa teším domov. Už aby to bolo, lebo keď čítam tieto príspevky, som hladná ako vlk
0 0
bv_alexandra bv_alexandra

bv_alexandra je offline (nepripojený) bv_alexandra

U nás je dnes králik na spôsob sviečkovej a kolienka.
Mňam už sa teším domkov
0 0
adi11 adi11

adi11 je offline (nepripojený) adi11

Aj my máme dnes plnenú papriku od včera.
0 0
Hepi Hepi

Hepi je offline (nepripojený) Hepi

obyčajná vydatá žena
Toľko plnenej papriky, že sa mi zbiehajú slinky, ale pretože dnes dcéra varila kurací paprikáš s haluškami, tak tie plnené papriky budú na 100% zajtra.
0 0
gabriela7755 gabriela7755

gabriela7755 je offline (nepripojený) gabriela7755

plnenú papriku robíte ako ? Zvlášť alebo v jednom hrnci ?
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

u nás mletý rezeň so syrom a zem. pyré + niečo kyslé, kto čo chce
0 0
Zuziana Zuziana

Zuziana je offline (nepripojený) Zuziana

niečo si vyber: http://www.porada.sk/t59358-surne-plnena-paprika.html
0 0
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

Tak dnes som mala obed na výber. Zeleninová polievka od včerajška, fazuľový šalát, plnený patizón. K tomu som mala dusený kel a zeleninový šalát - rajčiny, paprika, cibuľka. A potom že v lete sa dá chudnúť.
0 0
Jara Jara

Jara je offline (nepripojený) Jara

Zo zeleniny nepriberieš... U nás dnes mletá mäsová roláda plnená plát. syrom, šunkou, šampiónovou praženicou a kapiou. Dnes k nej bude zemiakové pyré a paradajkový šalát s mozarellou a zajtra bude studená s chlebom a kyslou uhorkou. Spravila som hneď 2 velké rolády a doma sme len dvaja s manželom, nech mám zajtra pokoj... . Polievka tam ešte stále je nedeľná kuracia. Nikto nechce jesť polievku lebo je horúco
0 0
Gabi03 Gabi03

Gabi03 je offline (nepripojený) Gabi03

Babenky ja vás všetky obdivujem, ktoré varíte skoro každý deň takýto obed... Teda ak ste doma, je to trochu iné. Ale mne sa ani vtedy tak nechce....
0 0
JarkaL JarkaL

JarkaL je offline (nepripojený) JarkaL

m.hladka Pozri príspevok
Ako sa robí ta sójová polievka? Ď.
Sóju večer umyjem a nechám namočenú v miske. Na druhý deň dám sóju do tlakového hrnca variť do novej vody , varím presne 40 minút, viac nie, lebo by zasa stvrdla. Medzitým popražím cibuľku na masle, pridám pokrájanú mrkvu, petržlen, popražím , zaprášim trochou múky a červenej papriky, zalejem asi 1 l horúcej vody a varím. Pridám celý kaleráb, zeler, vňať z ligurčeka a zeleru, ak mám, pridám aj pór. Keď je všetko uvarené, spojím to dohromady (aj s tou vodou, čo sa v nej varila sója, je krásne žltá). K tomu nejaké cestoviny, najradšej máme mrveničku.

P.S: Presne tak isto varím aj cícerovú polievku, len cícer v tlakovom hrnci varím 35 minút. Je ešte lepšia ako sójová.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať