Inak, ja si spomínam, že keď som bola malá, naša mama zrejme mala niečo ako týždenný jedálny lístok. Teda, v pondelok vždy bolo niečo od nedele (neznašala som, že rezance vyvárala v nedelu a v pondelok boli riadne oschnuté
)
Čo bolo v utorok a v stredu si nejak nepamatám, ale vo štvrtok bývali vždy špagety s pretlakovou omáčkou, v piatok fazuľa na sladko (so sušenými slivkami) alebo trzv. drobance - dali sa variť zemiaky nakrajane na drobno a ku koncu varu sa k nim pridali drobance - trochu makšie rezancové cesto, z neho sa trhali ploché kúsky. To sa po uvarení zlialo, ale nie úplne a na tanieri sa dolievalo sladkym mliekom. My sme si vždy sladili, otec solil.
v sobotu bývalo "nadzievanie" - popučené zemiaky, uvarené krúpy, osmažená cibuľa s nakrájanou slaninou, všetko zmiešané urovnané na vymastený pekáč a upečené v rúre, alebo pagáče plnené zemiakovou kašou, sladkou dusenou kapustou, pripadne nejaká hruškovo-jablková náplň. Vysmážané boli najlepšie, ale občas robené aj v rúre. Občas aj zemiakové placky zvané podlisníky (kedysi sa originál piekli na kapustových listoch)
A v zime sobotná klasika - kapustnica - u nás varená s údeným masom, skôr na spôsob vývaru, k tomu široké rezance, cibuľový zemiakový šalát a k tomu prirodzene to varené, najlepšie údené maso.
Takto aspon nemusela velmi premýšľať