Zavrieť

Porady

Čo dnes na obed?

som
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól

P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 20:38 Dôvod: doplnenie P.S.
Téma je uzavretá.
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

Gabi03 Pozri príspevok
Babenky ja vás všetky obdivujem, ktoré varíte skoro každý deň takýto obed... Teda ak ste doma, je to trochu iné. Ale mne sa ani vtedy tak nechce....
Ani mne sa nechce aj keď som doma. Ale keď nemám navarené tak obraciam chladničku a stále som hladná. Aj tak varím systémom " čo záhrada dá". A že od zeleniny nepriberiem? To je blbosť, pretože ja priberám ešte aj od vody. A zeleninu veľmi ľúbim.
0 0
Jara Jara

Jara je offline (nepripojený) Jara

Ja varím každý deň a domov prichádzam /ak normálne o 16.30/. Nosím si obed do práce a ohrievam v mikrovlnke. Po reštauračných mi bolo stále ťažko, mávala som rôzné "kútiky" na ústach a tak som si zvykla variť si sama doma. Odkedy mám cukrovku tak je to aj lepšie pretože viem čo zjem...
0 0
Silvernola Silvernola

Silvernola je offline (nepripojený) Silvernola

Rozalka Pozri príspevok
Babenky, vy tu samé dobroty varíte.
Manžel musí nemastnú diétu, tak uvážte, koľko sa ja musím navymýšľať, napr. zajtra bude karfiolová - vo vode uvarený karfiol, rozmixovaný, trochu kefíru/acidofilného mlieka/zakysanky; žiadna masť - až na záver trochu pokvapkať olivovým olejom a aby to nebolo také nechutné, tak zamixujem trošinku červenej papriky a ozdobím nerozmixovanými karfiolčekmi a petržlenovou vňaťou ... + uvarené zemiaky, pokvapkané masielkom (veľmi málo) a tvaroh.
No jemu sa dokonca podarilo za mesiac zhodiť 6 kg, a mne - čo by som to tiež potrebovala ako soľ - tak asi 6 dekov
Poradím ti, ak musíš obmedziť soľ, používaj saturejku. Jedlo výborne prichutí a prekryje aj nedostatok soli. A jedlá pripravované na pare soľ takmer nepotrebujú.

Dnes som varila v parnom hrnci (VÝBORNÝ POMOCNíK) zemiaky, fazuľku a plátok kuracinky. Diétne a napriek tomu chutné.
0 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Gabi03 Pozri príspevok
Babenky ja vás všetky obdivujem, ktoré varíte skoro každý deň takýto obed... Teda ak ste doma, je to trochu iné. Ale mne sa ani vtedy tak nechce....
Gabika , však máme doma hladošov , iná možnosť nezostáva .
0 0
Gabi03 Gabi03

Gabi03 je offline (nepripojený) Gabi03

Zita5 Pozri príspevok
Gabika , však máme doma hladošov , iná možnosť nezostáva .
Hehe, pravda. Našťastie ten môj hladoš vie variť, takže vyhovárať sa nemôže. Hoci chápem, že tiež nemá čas variť.
0 0
ZEvina ZEvina

ZEvina je offline (nepripojený) ZEvina

šťastná babička dvoch vnučiek (od 21.9.2009 už troch) ...viac
Gabi, to máme šťastie, ten môj nielenže vie variť, ale aj rád varí. Takže väčšinou varíme spolu (ja chystám suroviny, čistím zeleninu, navigujem a umývam riady)

Dnes lúsková omáčka s údeným mäsom. Teraz sa chystám na slivkové- makové gulečky. Možno zostanú aj na zajtra
0 0
Bionda Bionda

Bionda je offline (nepripojený) Bionda

som taká aká som
Ja som sa dnes rozšupla- bola hliva ( ja ju najprv hodím do horúcej vody - (všetky hríby) a potom ponakrájam a dám na cibuľku podusiť- takže boli so smotankou a cestovinami- všetci jedli miesto líc len "guče" - inak to je asi najlepšia satisfakcia- vidieť , že im tak veééľmi chutí a potom ešte chodia vychlípať do hrnca
0 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
Dnes som si nakúpila ingrediencie , zajtra idem robiť:
Plnenú pečenú papriku

Potrebujem.....
papriky,(koľko si trúfate zjesť, oči by jedli, telo nevládze) zeleninovú koreniacu zmes,(používam Solčanku, neobsahuje glutaman sodný a získala ocenenie - kvalitný výrobok)
plátky šunky,
mäkké trojuholník.syry, syr v črievku, šľahačkovú smotanu, olivový olej

Postup prípravy

Papriku očistím, opláchnem pod vodou a vysypem Solčankou. Vložím do nej šunku, do ktorej som zabalila trojuholník syra. Uzatvorenú papriku (použijem odrezaný konček papriky so stopkou) opražím na olivovom oleji. Prikryté chvíľku podusím,asi 10 min. a do výpeku pridám šľahačkovú smotanu so syrom a necháme prejsť varom.Podávam s mäkkým chlebom.
vyskúšajte, je to
0 0
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

použijem odrezaný konček papriky so stopkou)
A ako ten odrezaný konček pripneš o papriku?
0 0
adi11 adi11

adi11 je offline (nepripojený) adi11

ja robím papriku bez odrezaného končeka, síce syr z nej trochu vytečie, ale tá máčalka potom nemá chybua tá vôňa
0 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
wagner Pozri príspevok
použijem odrezaný konček papriky so stopkou)
A ako ten odrezaný konček pripneš o papriku?
Odrežem minimálny otvor, okolo stopky... pre syr a šunku. Nasadím na papriky, na spôsob zátky...drží. vyskúšaj..len si nepomiešaj končeky, musíš ich párovať
Naposledy upravil alla66 : 30.07.09 at 22:57
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

u nás dojedáme mletý rezeň so syrom a urobila som čerstvé zem.pyré a ďalej som včera ukuchtila zemiakovú omáčku s chlebíkom a volské oko a ešte ako dezert palacinky s čokoládou a šľahačkou
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Inak, ja si spomínam, že keď som bola malá, naša mama zrejme mala niečo ako týždenný jedálny lístok. Teda, v pondelok vždy bolo niečo od nedele (neznašala som, že rezance vyvárala v nedelu a v pondelok boli riadne oschnuté)
Čo bolo v utorok a v stredu si nejak nepamatám, ale vo štvrtok bývali vždy špagety s pretlakovou omáčkou, v piatok fazuľa na sladko (so sušenými slivkami) alebo trzv. drobance - dali sa variť zemiaky nakrajane na drobno a ku koncu varu sa k nim pridali drobance - trochu makšie rezancové cesto, z neho sa trhali ploché kúsky. To sa po uvarení zlialo, ale nie úplne a na tanieri sa dolievalo sladkym mliekom. My sme si vždy sladili, otec solil.

v sobotu bývalo "nadzievanie" - popučené zemiaky, uvarené krúpy, osmažená cibuľa s nakrájanou slaninou, všetko zmiešané urovnané na vymastený pekáč a upečené v rúre, alebo pagáče plnené zemiakovou kašou, sladkou dusenou kapustou, pripadne nejaká hruškovo-jablková náplň. Vysmážané boli najlepšie, ale občas robené aj v rúre. Občas aj zemiakové placky zvané podlisníky (kedysi sa originál piekli na kapustových listoch)
A v zime sobotná klasika - kapustnica - u nás varená s údeným masom, skôr na spôsob vývaru, k tomu široké rezance, cibuľový zemiakový šalát a k tomu prirodzene to varené, najlepšie údené maso.


Takto aspon nemusela velmi premýšľať
0 0
plada plada

plada je offline (nepripojený) plada

Ja robím kurací paprikáš(z kuriatok - hríbov) s haluškami. Teraz je sezóna, kuriatka som kúpila na Miletičke, tak sa nadlábneme.
Plada
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
plada Pozri príspevok
Ja robím kurací paprikáš(z kuriatok - hríbov) s haluškami. Teraz je sezóna, kuriatka som kúpila na Miletičke, tak sa nadlábneme.
Plada

Ty si určite z Blavy , lebo len v tomto meste poznajú len jeden druh húb ....HRÍBY ....
Ďaľší argument je ten , že Miletička ....

Ale kuriatka - hríby ...? prešiel som si atlas húb , no tento také huby nepozná....
Ale Kuriatko jedlé - Cantharellus cibarius Fr.áno , to už hej !!!
http://www.nahuby.sk/atlas_hub_detail.php?huba_id=231

No a v spojení " kurací " z kuriatok - hríbov .....to je už nie paprikáš , ale jazykový guláš / galimatiáš , kua / ....

Nemalo by to byť náhodou hubový paprikáš z kuriatok ....????????????????
Neznie to náhodou lepšie , zrozumiteľnejšie , krajšie ....

P.S.:
Neber osobne , ale aj keď si rozumieme , neznalému veci by to robilo problém ....možno ...
0 0
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

alla66 Pozri príspevok
Odrežem minimálny otvor, okolo stopky... pre syr a šunku. Nasadím na papriky, na spôsob zátky...drží. vyskúšaj..len si nepomiešaj končeky, musíš ich párovať
Ďakujem, vyskúšam
0 0
Kazu Kazu

Kazu je offline (nepripojený) Kazu

buchač Pozri príspevok
Ty si určite z Blavy , lebo len v tomto meste poznajú len jeden druh húb ....HRÍBY ....
Ďaľší argument je ten , že Miletička ....

Ale kuriatka - hríby ...? prešiel som si atlas húb , no tento také huby nepozná....
Ale Kuriatko jedlé - Cantharellus cibarius Fr.áno , to už hej !!!
http://www.nahuby.sk/atlas_hub_detail.php?huba_id=231

No a v spojení " kurací " z kuriatok - hríbov .....to je už nie paprikáš , ale jazykový guláš / galimatiáš , kua / ....

Nemalo by to byť náhodou hubový paprikáš z kuriatok ....????????????????
Neznie to náhodou lepšie , zrozumiteľnejšie , krajšie ....

P.S.:
Neber osobne , ale aj keď si rozumieme , neznalému veci by to robilo problém ....možno ...
"Hubová" je len polievka všetko ostatné je hríb, dokonca aj muchotrávka
0 0
Blankake Blankake

Blankake je offline (nepripojený) Blankake

Kazu Pozri príspevok
"Hubová" je len polievka všetko ostatné je hríb, dokonca aj muchotrávka
Hríb je druh huby - hríb obyčajný (hovorove dubák).



Huba je všeobecne druh dužnatej rastliny s klobúčikom ... máme predsa "atlas húb" (a nie hríbov), "jedlé huby", "jedovaté huby"...
0 0
Agripina Agripina

Agripina je offline (nepripojený) Agripina

tutiola Pozri príspevok
Dnes som varila polievku s čerstvej kapusty s paradajkovým pretlakom a pár zemiakmi porezanými na menšie kocky. Hotové za 30 minút.
Tutiola, ahoj! Ako si varila tú polievku______????,Mám to na šporáku a...dala som kapustu na cibuľku, pokrájala do nej kapustu a teraz dáva rajčinový pretlak, ale ako sa strafiť s chuťou? Čo si tam dala za koreniny?? Alebo niekto, kto to viete variť, zachráňte ma!!! Díky. Dostala som na to chuť a máme mať dnes návštevu. Už sa mi podaril upiecť i domáci chlieb. Bezvadný.
Zavoňajte! Tooooo je voňa! No, ale tá polievka....čert, aby to!
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Kazu Pozri príspevok
"Hubová" je len polievka všetko ostatné je hríb, dokonca aj muchotrávka:---
Tak sa prosím pekne nadlábni z takýmito " hríbami " a máš po starostiach ...

Netýka sa Muchotrávky - -červenkastej - Amanita rubescens
http://www.nahuby.sk/atlas-hub/Amani...-ruzovka/ID288
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať