pecene hovädzie na rajcinach.
asi 1,5 kg hovädziny v celku
4 velke cibule
asi pol kg cerstvych nakrajanych rajcin
1,5 dcl kuracieho vyvaru/moze byt aj iny mäsovy alebo zeleninovy,v krajnom pripade bujon rozmiesany v bielom vine/
2 kl grilovacieho korenia
par guliciek cierneho korenia
asi 10 susenych borievok
mlety rozmarin
2-3 ks bobkovy list
0,5 -1dcl olej
sol
na rozpalenom oleji usmazime na platky nakrajanu cibulu,
medzitym ako sa smazi si v tej istej panvici poopekame zo vsetkych stran mäso,aby pri peceni nevypustilo vsetku stavu.
ked je mäso poopekane,vlozime ho do pekaca-pekac nevymastame!
mäso dobre posolime zo vsetkych stran.
cibulu este posmazime ale nie celkom do zlata,len tak akurat skoro do zlatista.hotovu poprasime grilovacim korenim a premiesame.
potom ju aj s olejom vylejeme na pekac okolo mäsa,pridame rajciny,bobk.list,borievky a cierne korenie.povrch mäsa bohato posypeme mletym rozmarinom.
podlejeme vyvarom alebo inou spominanou variantou vyvaru.
prikryjeme a vlozime do rury.pecieme na 200 stupnov,trva to aj tri a pol hodiny,mäso priebezne otacame a kontrolujeme.
nepodlievame,uz na zaciatku musi byt dost tekutiny a stiav v pekaci-to znamena ze asi do jednej tretiny pekaca,moze byt aj trochu viac ale nie vela vody!!!
mäso je hotove ked je uplne mäkke,tmavo sfarbene,vonave.ak sa nam zda vypek prilis mastny,uz v zavere mozme priliat asi 2 dcl vody,na zjemnenie a dame to na chvilu prejst teplom este do rury,ta moze uz byt aj vypnuta.
vyborne k tarhoni alebo k ryzi,s hlavkovym salatom.
tento recept sa da pouzit aj na pecenie diviaka.