Marína Valika, ak nechceš, nemusíš dať kukuricu, v polievke však nechutí divne, nedávaš jej veľa, vyvažuje kyslastú chuť pretlaku. Aj mne sa stane, že nedám ak nemám alebo kvôli tomu neotváram konzervu.
Na troche olivového oleja upražíme drobné kocky slaniny a cibule, pridáme pokrájanú zeleninu(včera som použila z Lidla zn. Green GrocerS - Mixed Vegetables. Kupujem všetky 4 druhy, je to 3/4 kg balenie a je vynikajúca, majú ešte ázijskú, taliansku a mexickú, tá je dokonca výborne ochutená), pridáme soľ, vegetu, podusíme, prilejeme vodu, necháme prejsť varom, prisypeme trochu ryže. Keď je všetko mäkké, pridáme paradajkový pretlak. Posypeme petržlenovou vňaťou. Na tanieri posypeme parmezánom, keď nemám, tak ako včera, postrúham tvrdý syr.
Marína Valika, toľká to česť, ďakujem.
Cmuk.
Aký druh zeleniny si použila?
Evka, presne túto, ale to som zistila až doma, že som takú kúpila a ešte nejakú...asi mexickú / tá je ešte v zálohe/
A neďakuj, ďakovať má ten, čo získava vedomosti, vždy sa je čo učiť...