ZEvina Včera obedo-večera francúzske zemiaky, miešaný šalát, dnes šošovicový prívarok, opekané špekačky, zajtra vyprážaný karfiol, opekané zemiaky, tatárska omáčka, v sobotu bobovicová polievka, široké rezance.
Po týždni zhonu môžem konečne "normálne" variť
Takže sobota je u nás jasná, francúzske zemiaky. Je to jedno z mojich najobľúbenejších jedál
U nás je dnes, "čo som našla" v chladničke, v mrazničke....
uvarila som cestoviny - menšie mašličky,
podusila som cibuľku, hodila sterilizované šampiňóny, mrazenú zeleninu/mrkva, brokolica, karfiol, hrášok, kukurica/, potom som narezala kuracie mäsko z kuracej polievky, vytlačila 1 syr "v črievku" bambino a zaliala smotanou na varenie....dochutila som bazalkou, č.ml. korenie a morská soľ.
všetko premiešať s cestovinkami a hotovo
Inak ak robievam napr. plnené palacinky s mäsom, zeleninou a podobne, používam miesto mlieka vodu.
Návod je od mamky mojej svokry, je to dobré a lacnejšie.
napr. Hordobágyi palacinky-neviem, či som to napísla správne...
plnené vychladnutým poduseným mletým mäsom na cibuľke +horčica+kečup, obalené v trojobale a vyprážané+zemiaková kaša, šaláty, čokoľvek... trochu babračky, ale neskutočná mňamka...../