Dnes sa nevarilo, lebo sa varilo vcera a este sa musi dojedat. Trochu indickej kuchyne obcas nezaskodi. V podstate styri jedla + ryza basmati + dezert (redukovane mlieko, jeden liter, s lyzicou ryze, styrmi strucikmi kardamomu a ked to bolo hotove, tak este lyzica ci dve cukru).
1, Hlavnou hviezdou korma. Jahnacie maso na kocky, osmazene na oleji, do ktoreho sa predtym pridalo cele cierne korenie, kardamom, drievko skorice, klinceky, aby sa trochu osmazili. Cibula, cesnak, zazvor, paradajka a trochu susenej kurkumy sa pomixuju v mixeri. Maso a korenie sa vyberu, prida sa to pyre a restuje sa, potom sa pridaju mlety koriander, kokos a mleta rimska rasce (predtym nasucho oprazene spolu), a restuje sa to dalej spolu. Prida sa jogurt, vrati sa tam to maso s korenim a zaleje sa to vodou. Ked je to hotove, prida sa garam masala a chvilu sa to este dusi.
2, Opat sa pomixuje cibula, cesnak, zazvor, paradajka a kurkuma. To sa restuje na panvici, potom sa prida mlety koriander a mleta rimska rasca a restuje sa dalej, odstavi sa. V hrnci sa zahreje olej, prida sa cela rimska rasca a cierne horcicne semena, ked sa rimska rasca zafarbi a horcica skace, pridaju sa pokrajane zelene fazulky (a trochu zelenej cili papricky), chvilu sa to miesa. Prida sa ta cibulovo-koreninova zmes z panvice, zaleje sa to vodou a dusi do makka.
3, Mungo fazula sa premyje a uvari vo vode s trochou cesnaku, zazvoru a koriandrovej vnate, pripadne kajenskeho korenia. Potom sa to dochuti solou a citronovou stavou. Ma to byt ako husta hrachova polievka. Na panvci sa zahreje prepustene maslo, prida sa cela rimska rasca a stipka mletej asafoetidy, chvilu sa to speni a potom sa to naleje na tu ''polievku''.
4, Nastruha sa uhorka, zmiesa sa s hustym jogurtom, prida sa sol, cierne korenie, nasucho oprazena mleta rimska rasca a kajenske korenie.
K tomu ryza basmati uvarena pilafovou metodou (na masle sa oprazi, zaleje, dusi atd.), a ten ryzovy puding. Tieto recepty su z knihy An Invitation to Indian Cooking od Madhur Jaffrey, originalne nazvy neviem, lebo ich neuvadza.