KAISERGULASCH-cisarsky gulas.
je skoro ako madarsky,ale predsa trochu iny.moj muz ho zboznuje.
cibulu uprazit klasicky,ked je zlatista,zlozit z ohna a zamiesat so sladkou mletou paprikou-reba jej dat dost,nie len poprasit,nech je to cervene,ale zas nech to nemas horke.premiesat a dat na to restovat na kocky nakrajane hovädzie mäso.premiesavat a dusit cca 2 minutky.potom si v troche vody rozrobime paradajkovy pretlak a zalejeme tym mäso.premiesat,ak treba ,doliat vodu a nechat pomaly dusit do mäkkucka.casto premiesavat a ak treba,podlievat.
ked je mäsko mäkke,dolejeme vodu tak,aby nebolo len huste mäso,ale aby to ozaj malo konzistenciu takeho husteho gulasu.ochutime majoranom a kminom.mozeme zahustit troskou muky rozrobenej vo vode-ale ja to mavam take huste,ze musim dolievat vodu,tak muku nedavam.dolezite je,ze to ma byt mäsovy gulas a nie polievka!
ako priloha sa k tomu podavaju siroke a hrube nudle,ale ja robievam kolienka alebo halusky.
Naposledy upravil osky : 04.11.09 at 17:17