Zavrieť

Porady

Čo dnes na obed?

som
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól

P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38 Dôvod: doplnenie P.S.
Téma je uzavretá.
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
45. týždeň - možno si aj tu nájdete inšpiráciu
Naposledy upravil erzet : 04.11.09 at 07:32
sejmout.jpg  
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Domáce buchty
DSC00081.jpg  
0 0
m.hladka m.hladka

m.hladka je offline (nepripojený) m.hladka

som
erzet Pozri príspevok
45. týždeň
v piatok máš pôst?
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

m.hladka Pozri príspevok
v piatok máš pôst?
si nejak pozadu, v piatok iba banán a dve jablká
0 0
Silvernola Silvernola

Silvernola je offline (nepripojený) Silvernola

Nachtigal Pozri príspevok
reagujem na tú cestovinu. Cestovina sa vraj nemá oplachovať lebo sliz z nej je látka potrebná pre mazivo v kĺboch. Cestovinu neoplachujem! Keď je to uvarené takto spolu zostávajú všetky potrebné látky priamo v šťave. Super recept určite to vyskúšam.
Musím ti oponovať. Ten "sliz" na cestovinách je viac-menej čistý škrob z obilia. "Sliz" potrebný pre kĺby je zo živočíšneho kolagénu. Niečo o tom viem, s kĺbmi mám problémy od narodenia. Ak chceš "sliz" pre kĺby, odporúčam COLAFIT. Mám s ním veľmi dobré skúsenosti.
0 0
pepsikova pepsikova

pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

...originál...
..dnes budú kapustové halušky..zo včera..synkovia sa výnimočne zhodli, že ich je treba narobiť kopu, lebo na druhý deň sú najlepšie..(u nás "na druhý deň málokedy zostane)..
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

cisarsky gulas;polievka z bravcovych kosti -na horsie casy do mraznicky,
na dnes zapekana brokolica s varenymi zemiakmi,zeleninovy salat a na veceru pecene gastany.
0 0
kovex kovex

kovex je offline (nepripojený) kovex

V práci dukátové buchtičky a doma na večeru bude tofu na zeleninke.
0 0
Nachtigal Nachtigal

Nachtigal je offline (nepripojený) Nachtigal

osôbka so zmyslom pre humor
Silvernola Pozri príspevok
Musím ti oponovať. Ten "sliz" na cestovinách je viac-menej čistý škrob z obilia. "Sliz" potrebný pre kĺby je zo živočíšneho kolagénu. Niečo o tom viem, s kĺbmi mám problémy od narodenia. Ak chceš "sliz" pre kĺby, odporúčam COLAFIT. Mám s ním veľmi dobré skúsenosti.
to vieš, nie som odborník. Niekde som to čítala! Čo človek nevyskúša pre svoje zdravie. O tom prípravku sa poinformujem, dík
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

osky Pozri príspevok
cisarsky gulas;polievka z bravcovych kosti -na horsie casy do mraznicky,
na dnes zapekana brokolica s varenymi zemiakmi,zeleninovy salat a na veceru pecene gastany.
čo je cisársky guláš?
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

KAISERGULASCH-cisarsky gulas.

je skoro ako madarsky,ale predsa trochu iny.moj muz ho zboznuje.

cibulu uprazit klasicky,ked je zlatista,zlozit z ohna a zamiesat so sladkou mletou paprikou-reba jej dat dost,nie len poprasit,nech je to cervene,ale zas nech to nemas horke.premiesat a dat na to restovat na kocky nakrajane hovädzie mäso.premiesavat a dusit cca 2 minutky.potom si v troche vody rozrobime paradajkovy pretlak a zalejeme tym mäso.premiesat,ak treba ,doliat vodu a nechat pomaly dusit do mäkkucka.casto premiesavat a ak treba,podlievat.
ked je mäsko mäkke,dolejeme vodu tak,aby nebolo len huste mäso,ale aby to ozaj malo konzistenciu takeho husteho gulasu.ochutime majoranom a kminom.mozeme zahustit troskou muky rozrobenej vo vode-ale ja to mavam take huste,ze musim dolievat vodu,tak muku nedavam.dolezite je,ze to ma byt mäsovy gulas a nie polievka!

ako priloha sa k tomu podavaju siroke a hrube nudle,ale ja robievam kolienka alebo halusky.
Naposledy upravil osky : 04.11.09 at 17:17
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Maďarský guláš
DSC00082.jpg  
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

erzet Pozri príspevok
Maďarský guláš
tak presne takto by ten Kaisergulasch iste vyzerat nemal-v tom madarskom je viac vody ako mäsa.v mojom musi byt hlavne mäsko!!!
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Omeleta s brokolicou a syrčekmi
http://www.porada.sk/t112296-p17-rec...ml#post1198866
Naposledy upravil erzet : 04.11.09 at 17:32
IMG_3288.jpg  
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

erzet Pozri príspevok
Omeleta s brokolicou a syrčekmi
nesedí mi to so zverejneným jedálničkom

to si varil sám?
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Dáša_ Pozri príspevok
nesedí mi to so zverejneným jedálničkom

to si varil sám?
Omeletu som si varil sám na večeru, že viem uvariť aspoň praženicu
0 0
ivetazosveta ivetazosveta

ivetazosveta je offline (nepripojený) ivetazosveta

Dnes boli zemiakové placky s kyslou kapustou a šošovicová polievka s mletým mäsom.
0 0
janasv janasv

janasv je offline (nepripojený) janasv

Brokolicová polievka, mäsovo-ryžové guličky s paradajkovou omáčkou a zemiakmi.
Mám doma maróda,tak teraz vyváram každý deň...
0 0
Zdenka 0705 Zdenka 0705

Zdenka 0705 je offline (nepripojený) Zdenka 0705

Tak ma tí Stretko-trenčania navnadili na bryndzové halušky, že dnes som ich navarila. Len kefír utekám ešte kúpiť.
0 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
erzet Pozri príspevok
Omeletu som si varil sám na večeru, že viem uvariť aspoň praženicu
fíha!...to sa varí? ale vyzerá to dobre! a oceňujem servírovanie!
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať