Zavrieť

Porady

Čo dnes na obed?

som
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól

P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38 Dôvod: doplnenie P.S.
Téma je uzavretá.
cojuk cojuk

cojuk je offline (nepripojený) cojuk

Dnes: ZAPEKANÝ KARFIOL. Postup: Uvarený karfiol poukladáme na vymastený plech, posolíme, na vrch položíme nakrájané paradajky na kolieska, polejeme maslom. Nastrúhaný tvrdý syr pomiešame s vajcom a karfiol zalejeme. Dáme do rúry zapiecť. Komu chýba mäso, môže do syra s vajcom zamiešať šunku, nakrájanú na drobno. Prajem Vám dobrú chuť!
0 0
JarkaL JarkaL

JarkaL je offline (nepripojený) JarkaL

ludmilla Pozri príspevok
U nás rozvoniava po celom dome sarma. Určite poteším celú rodinku.
Čo je sarma, v živote som to slovo nepočula?
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

plnený kapustný list mletým mäsom - varený v kyslej kapuste
0 0
ZuzanaP ZuzanaP

ZuzanaP je offline (nepripojený) ZuzanaP

:-D
JarkaL Pozri príspevok
Čo je sarma, v živote som to slovo nepočula?

http://mojerecepty.sk/sarma.html čosi som vygúglila
http://www.cudzieslova.sk/hladanie/sarma
0 0
ZuzanaP ZuzanaP

ZuzanaP je offline (nepripojený) ZuzanaP

:-D
My budeme mať dnes polievku zo zelenej fazuľky, kuracie prsia na ázijský spôsob...
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

ZuzanaP Pozri príspevok
http://mojerecepty.sk/sarma.html čosi som vygúglila
tak ako sa píše v uvedenom linku, len my dávame mäso surové, nedusíme ho vopred.
0 0
JarkaL JarkaL

JarkaL je offline (nepripojený) JarkaL

janaGT Pozri príspevok
plnený kapustný list mletým mäsom - varený v kyslej kapuste
Jaj, tak to budú po našom "holubky", to máme radi aj my.
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

JarkaL Pozri príspevok
Jaj, tak to budú po našom "holubky", to máme radi aj my.
to neviem, ja to zas nepoznám pod vaším názvom
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
JarkaL Pozri príspevok
Jaj, tak to budú po našom "holubky", to máme radi aj my.
aj tak ma hnedoočka opraví. To vedela dobre variť moja exsvokra, rusňáčka.
0 0
mamminta mamminta

mamminta je offline (nepripojený) mamminta

ja som dnes bola na obed u rodičov

halušky s kyslou kapustou a slaninka....
zajtra varím francúzske zemiaky
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
mamminta Pozri príspevok
ja som dnes bola na obed u rodičov

halušky s kyslou kapustou a slaninka....
zajtra varím francúzske zemiaky
nie je zlý nápad vyskúšať darček z TN.
0 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
erzet Pozri príspevok
aj tak ma hnedoočka opraví. To vedela dobre variť moja exsvokra, rusňáčka.
ešte že ma tak dobre poznáš. samozrejme rusnačka, spisovne rusínka.

mimochodom ,tie viem veľmi dobre variť i ja - je to naše naj - obľúbené jedlo - skonštatovala som ,že už to pomaly budem pripravovať v kotli!

ale u nás sa pripravuje viac-menej zo sladkej kapusty, z ktorej sa paria kapustné listy. myslela som ,že to poznajú iba na východe.
0 0
mamminta mamminta

mamminta je offline (nepripojený) mamminta

erzet Pozri príspevok
nie je zlý nápad vyskúšať darček z TN.
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Už som sa nemohol dočkať. Ako málo mi stačí ku šťastiu
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
mamminta Pozri príspevok
Na stretku v TN sme dostali darčeky také haluškáre.
0 0
JarkaL JarkaL

JarkaL je offline (nepripojený) JarkaL

TO HNEDOOčKA:
Aj ja to robím z listov sladkej kapusty, ale do hrnca pridám aj kyslú kapustičku pomedzi vrstvy holúbkov. My ich nakoniec pred jedením zapečieme v rúre a na vrch dáme trocha smotany.

P.S. Že vraj to poznajú iba na Východe? Vieš, ja som tiež východniarka a robím tu na Západe osvetu - už to poznajú aj moje kamarátky tu, kde bývam.
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

hnedoočka Pozri príspevok
ale u nás sa pripravuje viac-menej zo sladkej kapusty, z ktorej sa paria kapustné listy.
listy mám tiež z obyčajnej hlávky kúpenej kapusty - myslím nekvasenej. Ale viem, že manželova babička celé hlávky nakladala do nádoby, kde kvasila kapustu.
0 0
mamminta mamminta

mamminta je offline (nepripojený) mamminta

erzet Pozri príspevok
Na stretku v TN sme dostali darčeky také haluškáre.

jeeej veľmi milé

ja robim halusky dost casto....teda nokerle castejsie
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

JarkaL Pozri príspevok
TO HNEDOOčKA:
Aj ja to robím z listov sladkej kapusty, ale do hrnca pridám aj kyslú kapustičku pomedzi vrstvy holúbkov. My ich nakoniec pred jedením zapečieme v rúre a na vrch dáme trocha smotany.

P.S. Že vraj to poznajú iba na Východe? Vieš, ja som tiež východniarka a robím tu na Západe osvetu - už to poznajú aj moje kamarátky tu, kde bývam.
A volajú sa holúbky, a pečiem ich v rúre, mňam, nám chutia viac, ako klasická plnená kapusta.
0 0
ludmilla ludmilla

ludmilla je offline (nepripojený) ludmilla

JarkaL Pozri príspevok
Čo je sarma, v živote som to slovo nepočula?

Mám recept od kolegyne z Chorvátska, čiže mám recept na tradičnú chorvátsku sarmu, je to naozaj výborný recept:

2 celé hlávky kyslej kapusty
1 kg mletého mäsa
1 šálku ryže
5 strúčkov cesnaku (prepasírovaného)
cibuľa (jemne nakrájaná)
červená mletá paprika
vegeta
soľ
tymián
mleté korenie
troška olivového oleja
údené rebro
krájanú kyslú kapustu

príprava:
kapustné hlavy opláchneme, rozoberieme listy, ak sú kyslejšie opláchneme vodou, vyrežeme hrubšie časti. Mäso a ostatné ingrediencie spolu zmiešame, lyžicou ukladáme na list kapusty a zabalíme.
Do hrnca dáme na dno 4 - 5 údených rebier, na to vrstvu krájanej kyslej kapusty, na kapustu uložíme mäso v kapustnom liste. Všetko zalejeme vodou tak aby boli závitky pod vodou a zaťažíme tanierom. Takto pripravené varíme na miernom ohni 1 - 1a1/2 hodiny.

P.S. používam aj listy z nakladanej kyslej kapusty, ....... už zostala len jedna porcia
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať