bobino38 ..tak ak ti možem niečo napísať o mojich skúsenostiach s Mágiom, tak vrelo doporučujem...pred kúpou internetovej alebo inej (kablovej alebo satelitnej) telky som dlho čítal diskusie na rôznych fórach a po uvážení som sa rozhodol pre Mágio, majú vždy nejakú akciu, tak cena je prijateľná. Obraz na mojej plazme 94 cm je skvelý, nehovoriac o programoch v HD kvalite ( kanály Discovery HD a HBO HD )..tie sú fantastické. Servis aspoň u nás V LM je perfektný, vždy sú na nonstop linke prístupný a keď je problém, prídu hneď na druhy deň opraviť čo je treba...ja takú potrebu ešte nemal, a mám to zatial rok. Poruchy som zatial nemal, 1.programy sa prepínajú rýchlo, je tam možnosť 2. obraz v obraze, 3. nahrávanie programov, zastavenie sledovaného filmu ( pauza ) pretočenie dozadu ( 4.dokonca i živý prenos )..je tam fajn programový sprievodca ( no má svoje chybičky ).. 5. dá sa oblubeny film dať nahrať cez PC v robote alebo iného vzdialeného PC, sú tam ďalšie skvelé funkcie, ktoré si radšej prečítaj na nete t-com. Ja som doteraz nadmieru spokojný, hlavne kvoli obrazu, zvuk sa dá regulovať na každom programe ( nie každý ho má v takej kvalite ale dá sa naregulovať )...ja ti to Mágio odporúčam.
Potom si asi o tej satelitnej TV dost malo precital, ked odporucas magio
1. to je nejaky objav ?
2. malo kedy sa stava aby sa pozerali 2 programy na jednom TV, je to velmi rusive. (inak na niektorych sat. boxoch je tiez taka funkcia)
3. klasicky timeshift
4. tomu nerozumiem
5. Aj na niektorych sat. boxoch je tato funkcia (linuxove receivery s LAN)
Sice sat je trocha zlozitejsi na obsluhu a konfiguraciu, ale clovek je aspon trochu nuteny rozmyslat...
Myslim si, ze sat ma oproti iptv viac vyhod ako nevyhod (nevyhody si myslim, ze nema vobec)
Spomeniem len niekolko nevyhod u magia
1. provider vie co sledujes
2. zbytocne zatazovanie liniek v oblasti kde nieje optika
3. nemozes si to prenasat kde chces (na rozdiel od sat)
4. zatial malo programov
atd ....