Pekný deň všetkým,
na túto tému sa tu toho popísalo veľa, ale po prečítaní príspevkov som zitstila že tomu veľmi nerozumiem a preto prosím o radu. Uvediem konkrétny príklad:
A - Česká firma /platca DPH v ČR/
B - Slovenská firma /platca DPH v SR/
C - Slovenská firma / neplatca DPH v SR/
Jedná sa o to, že firma B kupovala licenčný software od firmy A, ktorý je viazaný na konkrétneho tretieho odberateľa a to na firmu C. Firma A vystavila fa. firme B bez DPH v českých korunách aj v eurách. Na fa je napísané že sa jedná o trojstranný obchod a kupujúci je povinný priznať a zaplatiť daň podľa smernice EU 2006/112/EG,Art 141. Jedná sa o to že tento licenčný software firma B kúpi od firmy A a ďalej ho môže predať len firme C lebo je vystavený priamo na túto firmu. Môj problém spočíva v tom že neviem čo s DPH
Mám fa od firmy A samozdaniť a vzniká mi aj nárok na odpočet ????
Do ktorých riadkov tlačiva DPH to pôjde????
Keď firma B bude tento software predávať firme C neplatcovi dane predáva aj s DPH. Vyplýva z toho ešte nejaká povinnosť? Uvádza sa na fa že sa jedná o trojstr.obchod?? V ktorom riadku DPH sa to uvádza???
Keď firma b predáva tento software platcovi dane ? Čo s DPH?
Ešte by som sa chcela opýtať keď firma B kúpi nejaký iný tovar od firmy A a tento tovar si nechá ako spotrebný materiál fa sa samozdaňuje ale má vtedy nárok aj na odpočet ak ten spotr.mat. nepredá ďalej????
Mám v tom riadny chaos. Je to veľa otázok naraz ale prosím veľmi pekne niekoho o radu lebo termín DPH sa blíži a som z toho zúfalá. Ďakujem vopred za každú radu.