Majkas Zaváram s cukrom, hodiny miešam lekvár a možno
zbytočne.[/QUOTE]
veru zbytocne!dnes su uz rozne pripravky,ktore skratia nielen cas pripravy,ale su zarucene tym,ze lekvar pekne zhustne.a naviac,ked sa ovocie vari tolke hodiny,je to uz ozaj len riadna kaloricka bomba a navyse ani nie je taky chutny.
lekvar uvareny rychlo,obsahuje este aj nejake vitaminy,mozno nie zrovna vitamin C,ale ine istotne.ma krasnu farbu a super chuti.
ked to raz vyskusas,nebudes to uz robit inak.uvidis.
Mna by teda zaujímalo, ako je to najlepšie, lebo by som chcela čo najmenej chémie - ale:
1. ked sa varí iba s cukrom = dlho, stratí farbu aj voňu
2. ked sa varí s Gelfixom -je tam asi dosť chémie, nemám vedomosti, či taká miera chémie je ešte neškodná ??[/QUOTE]
uviedla som hore vyssie uz ako som varila-najprv so zelirovacim cukrom,klasickym a to myslim ze je asi najidealnejsie.
potom som skusila aj so zelirovacim cukrom 2:1 ale to uz asi je viac chemie,aj ked neni ani ten zly.
ja osobne budem uz len s normalnym zelirovacim cukrom,je to potom aj dost sladke ,netreba pridavat cukor.
a hlavne,mas raz tolko lekvaru,kolko mas ovocia,lebo mierka je 1:1 a nezvari sa to,takze ti vsetko ostava do poharov.