Díky Fajdy, ale keďže tie faktúry sú záväzkom, ktorý už určite nebude uhradený, nikto ho ani nevymáhal (staré fa za nájomné, telefóny a pod.) ani časovo a vecne nesúvisí s účtovným obdobím, neviem či by som ich mohla použiť ako náklad znižujúci ZD. K ostatným záväzkom a pohľadávkam - bola som po radu u daňovej poradkyne a tá povedala, že okrem zásob a neuhradených Fa od dodávateľa, by nemali byť žiadne záväzky z JÚ - ani mzdy ani odvody, pretože vraj v JÚ účtuješ len pohyb peňazí a záväzky tým dňom, kedy sú splatné - čiže mzdy ku dňu výplaty a pod. Síce na školení nám hovorili niečo iné a nezdá sa mi to celkom ani v súlade so zákonom o účtovníctve, ale ona mi tvrdila, že má veľa skúseností i z daňových kontrol (a naozaj má) a vraj nikdy proti tomu nenamietali. Takže aj Lucka má pravdu a bude asi jednoduchšie ich zlikvidovať nejakým interným dokladom ku koncu roku, veď dodaniť z toho nie je čo. Ale chcela som vyrobiť nejaký múdry ID, že na základe § toho a toho likvidujeme záväzky a pod.. Nie je to niekde v občianskom alebo obchodnom zákonníku?
Naposledy upravil Deny : 20.07.04 at 12:28