belo72
Ze je to unikatne a ze to nikto nezrealizoval je 100% iste. Ja nie som clovek ktory vymysli obliect si ponozku naopak a chce si to dat patentovat a potom nechat platit. Niekedy na tie najednoduchsie napady nepride zadny odbornik preto ze odbornici nerozmyslaju jednoducho

) Ak by som to chcel zrealizovat sam potreboval by som znacne financne prostriedky a v malom medzi zralokov aj ked budes neviem ako usilovny nie je sanca to je velmi naivna predstava. Preto rozmyslam nad niecim ako si to zabezpecit aby som o to neprisiel. A nakoniec ani myslienka ktoru mi zobrali nebola az tak zla kedze sa moj "kamarat" stal vyhradnym distributorom pre viac ako pol EU a jedna sa o stavebny sektor a nie nejake drobnosti. Nebojim sa ze o to nebude zaujem skor naopak.
No tak potom drzim palce. No aby som bol uprimny, som skepticky, ze sa taketo nieco bude dat ucinne patentovat (narocky pisem nie "patentovat", ale "ucinne patentovat", pretoze nie je problem podat patent alebo uzitkovy vzor a vyhodit za to mnozstvo penazi, ale problem je patentovat to tak ze to ini neobidu a nebudu sa ti smiat do oci, ze si dal tolko za patenty a aj tak to vsetci prebrali). Ak sem niekto bude pisat, ze patent je lacny, tak ho neber vazne, pretoze nepredpokoadam, ze by ta zaujimalo dat si to patentovat iba na Slovensku. Ano, patent na Slovensku je lacny, no moznosti komercneho vyuzitia v podstate ziadne, takze je zbytocne o tom uvazovat.
Teraz sa neuraz, nepisem o tebe, ale vseobecne, chcem vysvetlit, preco som sa trocha napaprcil. Nemam noc proti intelektualnej praci a zisku z kreativnych napadov. No tu na Porade mozno sledovat znacnu snahu o posun od realnej prace k spekulantstvu. Tento posun samozrejme odraza posun v mysleni ludi v celej spolocnosti, Porada je iba akasi referencna vzorka. Nikto nechce nic vyrabat, to by este tak chybalo, aby clovek mal pri zarabani aj pracovat, a nebodaj riskovat nejake investicie. Jeden chce parazitovat na vestici, dalsich 40 ludi chce byt vyhradnym dovozcom hociciho do SR - pretoze sa dominevaju, ze "vysachovanim" konkurencie si zabezpecia bezpracny zisk. Vsetci tu chcu dovazat lacny tovar z Ciny. Kopec ludi tu chce predavat patenty na teplu vodu, ale v ziadnom pripade ju nechcu sami ohrievat. Je mi z toho smutno, pretoze to predurcuje nasu buducnost, a ta nebude ruzova.
Uz si to priznali aj v USA, ze hlavnym faktorom, ktory spustil krizu neboli ani tak hypoteky, ale fakt, ze v USA uz dlhsiu dobu nikto nic nevyraba, kazdy iba "poskytuje sluzby", alebo dokonca "predava napady a licencie". Teda samy pravnik, psycholog, marketingovy poradca, eticky poradca, financny poradca, investicny poradca, poradca pre zdravu vyzivu, potom to iste, ale pre psov (vratane psich psychologov). Spoliehali sa na to, ze vsetok tovar dovezu zadarmo z Ciny. Istu dobu sa stalo, ze to aj funguje, ale iba docasne. Teraz uz vsetci placu, ze aj nezacnu nieco naozaj aj produkovat, nikdy sa nameju sancu z krizy vyhrabat.