Zavrieť

Porady

horke orechy

gazdinky co sa da a da sa vlastne nieco spravit s horkými orechmi?? jadra su krasne lahko sa lupu len su strasne horke
dakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Kazu je offline (nepripojený) Kazu

    Kazu
    S takým orechmi sa už nedá nič urobiť. Tá horkosť nejde odstrániť. Orechy boli pravdepodobne skladované v teple, sú olejnaté a teplom zhorkli.
    DominikaDominika
    myslím, že v zime si na tom pochutnajú sýkorky a iné vtáčiky, keď im to dáš do krmítka

    Zewa je offline (nepripojený) Zewa

    Zewa
    ak mas med, zober cisty prazdny pohar a poukladaj orechy na dno pohara, zalej medom, potom pridaj arasidy, zalej medom, pridaj pistacie - nesolene, neprazene, zalej medom - pokracuj podla velkosti pohara a vlastnej fantazie....orechy sice horkost nestratia, ale med na nich prichyteny ich aspon trochu osladi...a ked sa ti to podari pekne naaranzovat, tak mas aj peknu ozdobu do policky v kuchyni - pohar staci prekryt gazou aby tam nepadal prach...med sa neskazi, ak je prirodny... odporucam ho trochu ohriat ak je scukornateny, aby povytlacal vzduch spomedzi orechov... dobru chut

    pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

    ...originál... pepsikova
    ...skús ich pomlieť a také mleté popražiť na suchej panvici...minieš ich aspoň do koláča...

    viktorviktor je offline (nepripojený) viktorviktor

    viktorviktor
    toto som našiel ako skladovať orechy, má niekto skúsenosti

    Téma "Uskladnění ořechů"

    - Já uskladňuji tak, že je zavíčkuji do sklenice a zavařím. Jen tak, aby chytlo víčko. Potom vydrží i několik let.

    - Dobr7 den,
    jsem chlap, prosím, co znamená přesně zavařit ? Do sklenice, nějaký nálev, pak do vařicí vody , na jak dlouho ?

    - Chlape, žádný nálev. Jen tak bez vody. Na 80' C tak 15-20 minut. Jde to ještě v mikrovlnce. Naskládáte do sklenice a na 1,5 minuty vložíme do mikrovlnky nastavené na plný výkon. Poté zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru do úplného vychladnutí. Potom uložíme do spíže.

    - Nestane se jim vůbec nic, jenom musí být dobře vysušené, sklenice taky dokonale suchá. Necháte jenom chvilku na 80 C přichytit víčka, normálně v hrnci v páře nebo v troubě, jak jste zvyklá zavařovat. Tchyně vloni zavařila ořechy málo vysušené a zplesnivěly jí. Ořechy jsou po otevření sklenice úplně normální, nejsou měkké, jenom pozor na víčka, doporučuju nová, protože třeba víčko, které dříve bylo na sklenici s okurkami, je pořád trochu cítit octem a ořechy to natáhnou.(vlastní zkušenost)

    - Už jsem na to odpovídala, nevím jestli tobě. Ořechy se dají zmrazit a sterilovat. Do sklenic sesypeme vyloupaná jádra, zavíčkujem a sterilujeme 20 minut při 80-90°C, Po vyndání ochladíme mokrým ručníkem, jako každý jiný kompot. Měly by vydržet až 10 let Mrazíme do sáčků, jen tak.

    - Dobrý den Vám přeji,
    měla jsem už i 3/4 roku z mražené vlašské ořechy vyloupané. Musíte je dát do speciálních sáčku na mřažení. a snažila jsem troch s toho vysát vzduch , sáček zavřela
    a bylo to.
    Kupuju je na slovensku a vydrž mě celý rok.

    Ničeho se nebojte a ořechy často používejte.
    Příjemný den

    RKaja je offline (nepripojený) RKaja

    RKaja
    Ja orechy dávam do mraziaka, nezamrznú, len sú také studené, takže sa dajú hneď používať, a chutia ako čerstvé.

    smudla je offline (nepripojený) smudla

    smudla
    .ono záleží aj na tom, ako dlho si tie orechy skladovala Ty..( teda, či si ich Ty mala čerstvé, alebo si ich kúpila ako čerstvé, a možno ani také neboli ). Niekedy sa fakt stane, že človek zabudne a objaví ich až vtedy, keď zhorknú.
    Občas sa to prihodilo aj mojej babičke, ona to napravila tak, že ich najprv poriadne umyla pod studenou tečúcou vodou ( dala ich do plátenného vrecka a preprala v rukách), potom vysypala na sitko, znova umyla pod tečúcou vodou a nechala odkvapkať. Napokon dala variť do hrnca vodu, keď voda vrela, otrechy tam vsypala a chvíľu nechala povariť. Potom znova precedila cez sitko, keď voda odkvapkala, vysypala ich na plech a nechala presušiť v miernej rúre, alebo na radiátore. Potom pomlela a použila na pečenie. Takto to robievala aj s makom, keď bol trocha nahorknutý.
    Osobne som vyskúšala takúto fintu na orechy aj na mak, a horkosť zmizla, do koláča sa dali v pohode použiť a nikto neutrpel žiadnu ujmu na zdraví.
    Jeden fakt je, že orechy aj mak obsahujú veľa tuku, čo spôsobuje pri dlhom skladovaní tú horkosť..
    Inak som kedysi vyskúšala na uskladnenie aj to zaváranie, o ktorom hovorí Viktor ( mám dojem, že kedysi dáávno- pradávno to dávali v Receptári), a fakticky orechy vyrdžali. Len treba dávať pozor pri ochladzovaní pohára, aby nepraskol...
    Naposledy upravil smudla : 01.10.09 at 14:22 Dôvod: preklep

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.