Zita5
Mám ešte jeden problém ,ak chcem vložiť do príspevku fotku z digitálneho foťáku a má väčší rozmer , tak to potrebujem asi zmenšiť .No a tu je problém, nemôžem stiahnuť obrázok ,lebo je väčší a neviem si poradiť ako na to .Skúšala som zadať aj menšie rozmery,ale neuspela som .Prosím, čo s tým ?
Ďakujem .
zmensit musis obrazok v tom softe, v ktorom si ho otvaras v tvojom pocitaci... niekde tam bude funkcia "resize" alebo "zmensit" .... zmenit rozmery ... alebo nieco podobne - niekedy sa to da v percentach, niekedy musis zadat inak rozmery ... chod na hornu listu programu ked mas nejaku fotku otvorenu a trosku to tam skus "prehrabat" ... skusky rob tak, ze si najprv obrazok skopirujes... keby sa ti nahodou nepodarilo nieco, tak nech ti zostane original nezmeneny
alebo - ak by si vedela ozeliet kraje toho obrazku, tak sa da aj "orezat"... cize ti zostane prostriedok a okraje sa odstrania ...
ale - to hovorim o obrazkoch, ktore sa nehybu... lebo tie pohyblive obrazky sa musia zmensovat v specialnom programe (oni sa vlastne skladaju z viacerych obrazkov, ktore sa menia ako pri premietani filmu - takze tam treba zmensit kazdy z tych obrazkov zvlast a v rovnakej mierke, lebo keby nie - tak potom by uz tak dobre nefungovali ...)