fetya vedla mojej stavby stavaju 7poschodove domy, a nie je problem so sadanim zakladov. chcel som informacie preto, lebo vo vacsine bungalowov vobec nie su predpisane vysuze zakladov, ludia len odhadom daju tam nieco, oproto tomu je moj projekt, ktory je podla mna predimenovany. Aka by mala byt spravna hustota strmienkov, ked nie 50 cm? Na venci mam predpisany 25 cm.
osobne si myslím, že nie je najšťastnejšie odborné záležitosti riešiť na internetových fórach, kde ti radí kadekto, bez akýchkoľvek konkrétnych podkladov a informácií. Preto budem stručný. To, že vedľa stoja 7-poschodové domy nemusí znamenať nič, nakoľko možno majú navrhnutý koncepčne úplne iný systém zakladania, ako tvoj bungalov. Okrem toho možno 100m od teba môže byť únosnosť pôdy odlišná (rôzne navážky a pod.). Ten istý bungalov môže mať iné základy na jednom pozemku a iné na druhom (rôzne základové pomery). Takže namiesto toho, aby som ti niečo radil "na diaľku", radšej ti odporúčam zavolať svojmu projektantovi a prekonzultovať sním túto záležitosť. Veď kto iný by mohol vedieť lepšie, že prečo tam navrhol také základy, aké navrhol. (vychádzam z predpokladu, že si si u neho objednal kvalitný realizačný projekt, nie len nejakú odfláknutú amatérsku dokumentáciu na A3-kách, za pár šupov, tak akurát na vybavenie stavebného povolenia).