luciar
dobry den
som uz zufala, hladam vsetky informacie o zalozeni sro. je tu toho dost ale neviem kde zacat tak ak by bol niekto taky zlaty a poradil mi. ja som na materskej dovolenke a manzel je cudzi statny prislusnik a chceli by sme si zalozit sro resp. len on na jeho meno lebo sme poculi, ze je to vyhodnejsie. chcela som vas poprosit ci by mi niekto nemohol pomoct a vsetko POLOPATISTICKY vysvetlit , kde to mam vybavit a ako a najma ci to mozem vybavit vsetko ja za neho lebo on je pracovne velmi vytazeny. Dakujem veeeeeeeeeelmi pekne
Ako prvé si musíš dať vypracovať resp. napísať spoločenskú zmluvu na založenie SRO. Nakoľko manžel je cudzí štátny príslušník mala by byť táto zmluva dobre prepracovaná. Jedná sa predovšetkým o sídlo firmy, dalej záleži samozrejme aký okruh podnikania chcete robiť čo jest či má spôsobilosť. Tá sa vzťahuje na viazané a koncesované živnosti. Ty ako splnomocnená osoba môžeš povybavovať všetky veci za neho ale si musíte spísať plnú moc na zastupovanie s podpisovím vzorom overenú notárom. Vtedy určite nenastanú problémi na úradoch.
2/ navštíviť živnostenský úrad ktorý vystaví živnosť na SRO. potrebne doklady: výpis z registra trestov spoločníkov zo SR a aj z krainy z ktorej pochádza spoločník so slovenským úradným prekladom ( s gulatou pečiatkou), nájomná zmluva alebo zmluva o budúcej zmluve ohladne nájmu na vznikajúcu SRO, 1000,- Sk v kolkových známkach, a splnomocnenie pre vybavujúceho - notársky overené.
3/ so živnostenským listom navštíviť príslušný obchodný súd na zaregistrovanie SRO a zapísanie do obchodného registra. Potrebné doklady: živnostenský list, návrh na registráciu sro, spoločenské zmluva, 10000,- v kolkových známkach, + splnomocnenie pre vybavujúceho.
4/ Napokon už len príslušný daňový úrad. Na registráciu na DU pre daň z príjmov, prípadne DPH, dane zo závislej činnosti, alebo spotrebných daní.
To je asi tak v skratke čo všetko je potrebné podniknuť na založenie S.R.O.