zuba
To je jedno, čísla sú nepodstatné. Ja len prosím potrebujem vedieť, čo s tým rozdielom. Sorry, ale už sa ponáhľam.
Musím sa vrátiť k výpočtu, lebo správny výpočet je takto:
cena jedla bez DPH............................................... ...............58,00 Sk
55 % príspevok zamestnávateľa z nákladov .............................31,90 Sk
Základ dane bez DPH............................................... ............26,10 Sk
DPH 19%............................................... ............................ 5,00 Sk
Zamestnanec zaplatí .................................................. ........31,10 Sk.
Pri každom zamestnancovi vypočítať jeho sumu na úhradu
(počet x cena 31,10 Sk); až výslednú sumu zaokrúhliť
na 0,50 Sk - ak by platil v hotovosti do pokladne, alebo
na celé Sk - ak to bude zrážka zo mzdy, čo je asi tvoj prípad.
Zaokrúhľovaním možno vznikne rozdiel 1-2 Sk za všetky stravné lístky spolu, ktorý sa zaúčtuje na 548 al. 648 podľa jeho charakteru.
Od vypočítanej sumy odrátať to čo už bol zrazené a rozdiel zraziť v najbližšej výplate.
zuba
Asi bola, to ja neviem, účtovné veci má na starosť kolegyňa, mňa sa týkajú iba mzdy, odvody,....
Odporúčam spolupracovať s účtovníčkou, veď ona to bude účtovať a mala by zodpovedať za správnosť výpočtu DPH a jej vykázania v daň. priznaní DPH.