Je mi jedno, ak niekto chce, moze ist premnazamna aj na tehotensky preukaz, verim, ze by sa to aj podarilo, ti chorvati nie su ziadni strasiaci, vzdy sa s nimi da dohodnut. Len aby bolo jasne, ta medzistatna dohoda hovori o tom, ze obcania SR sa mozu pri vstupe na uzemie HR preukazat aj platnym OP. Je tam aj nejaky datum, do ktoreho musi byt vydany, starsie nie, to je prvy mozny zadrhel. Dalsi je ten, ze sa lahko moze stat, ze niekto, kto ide na dovolenku do Dalmacie, si zmysli, ist na vylet do Dubrovnika. Druhy problem. Musi ist asi 15 km po uzemi BiH a tam bez pasu nemozno (samozrejme, kazdeho nekontroluju). Mozno si spomeniete na problem odbavovania na nasich letiskach po nasom vstupe do schengenu. Po ceste sme isli na OP, letisko Vas bez pasu neodbavilo, je dost mozne, ze aj tam mozu byt podobne problemy a to napriklad aj v lodnej doprave. Dalsi dost vazny problem moze nastat pri preukazovani totoznosti a zistovanim pravosti podpisu. Ten je az v novom, teraz vydavanom OP. Napriklad, zelena karta, plati len ak je podpisana, splnomocnenie pri pouziti cudzieho vozidla, cestovani deti s inym ako s rodicom.
Ani ta banka nemusi byt taka bez problemu. Nie je dovod aby Vam robili problem pri zmene meny. Peniaze za peniaze, ziadne riziko. Pred casom som v ich banke robil istu transakciu. Bol to len vyber hotovosti. Tam uz chceli overit moju totoznost a pravost podpisu. Pre porovnanie si zobrali pas. V OP podpis nemam. Zial podpis v pase nebol celkom totozny s tym, ktorym som podpisal doklady u nich. Nakoniec to preslo, opakujem, ze nie su nijak zakerni a da sa s nimi hovorit. Teraz ale nech sa nezacnu vychvalovat ti co maju zlatu kreditku Americanexpres bez limitu, ja som ju nemal a tento sposob vyberu penazi som volil pretoze sa mi zdal najrychlejsi a vzhladom na limity mojich kariet nutny.
Ano je pravda, ze pri beznom turistickom styku a cestovani do HR je to na OP mozne. Pas je vsak podla mna istejsi.