Zavrieť

Porady

Nové platové stupne

Chcela by som vedieť, čo znamenajú čísla 1. ,2. pri platových triedach novej stupnice od 1.11.2009??? To je len holý plat a kde je príplatok za odpracované roky???
Usporiadat
ateirnah ateirnah

ateirnah je offline (nepripojený) ateirnah

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu,som vychovávateľka v škd. Ukončila som bakalára- vychovávateľstvo a magisterské- pedagogika.Mám 1.kvalifik. skúšku a teraz som si urobila aj druhú- na katedre slov.jazyka. Bude mi po novom platiť? A ako budem zaradená, teraz som v 11-stke.Mám 17- rokov praxe- teraz v októbri.Ďakujem
Sabadka Sabadka

Sabadka je offline (nepripojený) Sabadka

Kto ma pozná vie.
ateirnah Pozri príspevok
Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu,som vychovávateľka v škd. Ukončila som bakalára- vychovávateľstvo a magisterské- pedagogika.Mám 1.kvalifik. skúšku a teraz som si urobila aj druhú- na katedre slov.jazyka. Bude mi po novom platiť? A ako budem zaradená, teraz som v 11-stke.Mám 17- rokov praxe- teraz v októbri.Ďakujem
V tabuľke pre zaraďovanie je písané pre učiteľov MŠ, vychovávateľov a MOV : VŠ II. stupňa s II. atestáciou - 12 trieda. Čo sa odpracovaných rokov týka, celých 17 rokov sa ti prizná od 01.1.2010. Toto je v zákone, aká bude prax, to uvidíme.
ateirnah ateirnah

Ďakujem ya odpoveď, potešilo ma to, ale bude mi platiť aj druhá kvalifikačná , keď som ju robila na katedre slovenského jazyka, hoci téma bola- aplikácia didaktických hier na hodinách slovenského jazyka na 1. stupni ZŠ.
Je to vlastne zbierka didaktických hier využívaných na hodinách SJ, ale aj ja ich využívam v škd
ateirnah ateirnah

A ešte mám k Vám prosbu,jedná sa o moju kolegyňu, ktorá ma poprosila, či by jej niekto neporadil, jedná sa o to, že ona tiež ukončila bakalára vychovávateľstvo, má rozširujúce slovenský jazyk aj ukončený slov. jazyk a teraz si urobila druhu kval. skušku zo slov. jazyka. Je zaradená doteraz do deviatky, pretože učí angličtinu.
ateirnah ateirnah

A má 21 rokov praxe, to ešte dodávam
babkamaja babkamaja

babkamaja je offline (nepripojený) babkamaja

Nie, vychovávatelia so stredoskolským vzdelanim budu od 1.11. zaradeni v 8 platovej triede. Roky sa im vratia 1.1. 201O.
babkamaja babkamaja

babkamaja je offline (nepripojený) babkamaja

Je zaradena spravne. Preco si doplna vzdelanie, ktore je pre nu nepotrebne a preco si nedoplna anglictinu ? Roky praxe jej chybajuce vzdelanie nenahradia.
Darica Darica

Darica je offline (nepripojený) Darica

Prosím o odpoveď. Tento rok končím bc.( dúfam, že skončím) predškolskú a elementárnu pedagogiku. Pracujem, ako učiteľka v MŠ 18 rok. Mám aj strednú pedagogickú. Som zaradená od začiatku v 8 platovej triede. Budem po skončení predadená do 9 platovej triedy? Oplatí sa mi pokračovať v magisterskom štúdiu na vysokej škole, počuka som ,že nebudú uznávať titul Mgr, tz. že ostavame aj po skončení Mgr.stále v 9 (, že je to maximum).
LidaP LidaP

LidaP je offline (nepripojený) LidaP

Darica, riaď sa zákonmi, ktoré tu boli niekoľkokrát spomínané...po ukončení bc. pôjdeš do 9. platovej triedy a po ukončení mgr. do 10. Čo môžeš urobiť ďalej , to neviem ani ja, dúfam, že netreba čakať niekoľko rokov, aby sme si mohli urobiť atestácie....na to ešte neviem odpoveď....Ja končím mgr...
Darica Darica

Veď práve, odkiaľ si si taká istá, že pôjdeš do 10 platovej triedy? Zevraj v zakone je ( ja som to nenasla), ze pre pracu v Mš stačí stredna pedagogicka, alebo 1. stupen predskolskej a elementarnek pedagogiky. Viac netreba, tým padom nemusi ani zriadovatel uznať. Pýtam sa, pretože váham nad dalším studiom. Dakujem za odpoved.
Sabadka Sabadka

Kto ma pozná vie.
Darica Pozri príspevok
Veď práve, odkiaľ si si taká istá, že pôjdeš do 10 platovej triedy? Zevraj v zakone je ( ja som to nenasla), ze pre pracu v Mš stačí stredna pedagogicka, alebo 1. stupen predskolskej a elementarnek pedagogiky. Viac netreba, tým padom nemusi ani zriadovatel uznať. Pýtam sa, pretože váham nad dalším studiom. Dakujem za odpoved.
V téme učitelia som už niekde prikladala tabuľku pre zaraďovanie zamestnancov podľa vzdelania, skús ju nájsť.
Nájdeš to tu, platová trieda je to príspevok 61
http://www.porada.sk/t121340-platova...ml#post1201931
Naposledy upravil Sabadka : 11.11.09 at 12:17
Darica Darica

Ďakujem za tabuľku.
LidaP LidaP

LidaP je offline (nepripojený) LidaP

...udiať sa v dnešnej dobe môže všetko...Pozri si tabuľku o zaraďovaní pedagogických zamestnancov do platových tried...viac poradiť neviem...

http://www.minedu.sk/index.php?lang=sk&rootId=4958
Darica Darica

Ďakujem aj tebe za tabuľku. Je tam konkrétne učiteľ MŠ a vysoká škola 2 stupna - 10. ( ja mám tabulku z knihy PROFESIJNÝ ROZVOJ UČITEĽA, kde učiteľ MŠ, majstri a vychovávatelia potrebujú dosiahnuť len 1. stupen VŠ, 2. stupeň VŠ sa tam ani neuvádza.) Takže po novom, by to mali uznať. Ak sa bude dať, asi je lepšie potiahnúť a vydržať ešte 2 roky, a potom sa venovať práci. U nás v meste, kto doteraz končil vysokú školu 1 a 2 stupna dosť dlho bojoval o uznanie 9 a 10 platovej triedy, tak preto mám obavy. ( hlavne , či to nie je ( 10 platová trieda) podmienené nejakou vedúcou, riadiacou pozíciou, alebo prácou - metodičky.
judita1971 judita1971

judita1971 je offline (nepripojený) judita1971

Darica Pozri príspevok
zákon č. 437/2009 Z.z. o kvalifikačných predpokladoch ........ aj pre MŠ, a pokiaľ moje oči a okuliare vidia a správne čítam, tak časť I. učiteľ MŠ kvalifikačné predpoklady

A. Vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa.

1. v učiteľskom študijnom programe v študijnom odbore predškolská a elementárna pedagogika.

učiteľ MS VŠ II. stupňa samostatný - 10 PT, s I. atestáciou 11 PT, s II. atestáciou 12 PT.

toľko zákon.... prečo učiteľka MŠ ide, do ktorej triedy hovorí katalóg pracovných činností novelizovaný kvôli novému zatrieďovaniu bol nariadením vlády č. 423/2009
biosenka biosenka

biosenka je offline (nepripojený) biosenka

Prosím vás čo je to ten odpočet rokov pri vychovávateľstve? Ďakujem
zelenoocko zelenoocko

zelenoocko je offline (nepripojený) zelenoocko

Som učiteľka, ale pracovala som 1 rok ako vychovávateľka. Ráta sa mi ten rok do pedagogickej praxe? Ďakujem
Sabadka Sabadka

Kto ma pozná vie.
zelenoocko Pozri príspevok
Som učiteľka, ale pracovala som 1 rok ako vychovávateľka. Ráta sa mi ten rok do pedagogickej praxe? Ďakujem
Samozrejme, prečo by sa nemalo? Počíta sa odborná prax teda pedagogická a nikde nie je rozdelená na učiteľskú praxe, vychovávateľskú prax a pod.
Sabadka Sabadka

Kto ma pozná vie.
biosenka Pozri príspevok
Prosím vás čo je to ten odpočet rokov pri vychovávateľstve? Ďakujem
Vychovávatelia boli doteraz zaradení do 9 PT aj keď nespĺňali kvalifikáciu a z tohoto dôvodu mali výnimku boli síce v 9PT ale mali zo započítanej praxe odrátané 5 rokov.
Konkrétny príklad: bola by zaradená v 8 PT s praxou 25 rokov, ale mala výnimku tak ju zaradili do 9PT ale uznali jej len 20 rokov praxe.
Darica Darica

Tak vdaka, pozrela som si aj ten katalog. Ešte mám jednu otázku, kolegyna v práci končí tento rok Mgr. v odbore elementárna pedagogika. Bc má predškolskej a elementárnej pedagogiky. Pracujeme v materskej skole. Teraz je v 9 platovej triede. Pôjde do 10., alebo musí mať ukončenú predškolskú aj z druhého stupňa VS? Dakujem za odpoved
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať